Лидл 142 - Горещо августовско пазаруване

• 102 892
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София
Аз май не правя разлика между пъпеш медена роса и галия. Simple Smile
Е как? Галия е оранжев отвътре, а другият е зелен.
И на тоя сладолед дето е с пъпеш, пише с Галия че е.

# 1 321
Галията не е ли зелен вътре?

# 1 322
Ето гугъл какво казва

https://bg.punchalo.com/4946-melon-galia-photo-and-description

Аз росата си спомням от детството.

# 1 323
И аз имам детски спомен за медена роса -  че е зелен, но зависи къде как са кръщавали сортовете. Друго искам да споделя- тази година попадам на вкусни, сладки пъпеши от другия сорт - издължените и оранжеви отвътре (както и да са кръстени пък те, когато купувах пишеше просто пъпеш 😄),  само че вземах такъв от Ф. (и на друго място, където се сервираше подобен, хапвах такъв вид). В Лидл от този тип предлагат ли и как са, че не съм се заглеждала (като съм обикновено там без кола...)?

# 1 324
Има деликатесен продълговат. Други продълговати модели няма в лидл - все кръгли са. Галията кръгъл. Медната роса - кръгъл към лееееко издължен. Но от ония които питаш - само по пазарите съм виждала, и те са няколко разновидности - има оранжев вътре /като от детството ми/, но има и жълто-бял вътре - някакъв нов е явно сорт, има и оранжев като тиква, то и вкусът му тиквен де....абе веселба с тия пъпеши.........

# 1 325
Искам да похваля черното грозде. Откъм свежест има какво да се желае. Вкусно е и не се яде от сладост. Определено си струва парите. Пак ще взема.

# 1 326
  • Бургас
Току-що преборих мързела и се премерих с клина.И аз съм на мнение, че не е подходящ за спорт, освен ако не се практикува такъв на открито в зимните месеци. Аз ще го оставя, защото съм зиморничава и ще си го нося в къщи. Стори ми се, че има малко S -ки. Доста порових за да открия такава.Чудих се на якетата, но не се реших да взема.

# 1 327
Ето гугъл какво казва

https://bg.punchalo.com/4946-melon-galia-photo-and-description

Аз росата си спомням от детството.

Гугъл не е достоверен източник. Под едно име в изображения излизат най-различни модели.

# 1 328
Мерси, ще се оглеждам за деликатесния значи. А добре ли е на вкус той, пробвахте ли го (ако е писано съм изтървала)?
Скрит текст:
Иначе онзи, на който попаднах във Ф. беше по-дребосъчен, но като описания като деликатесен тип и беше доста сладък, не беше тиквен.

# 1 329
  • София
Ходих за дрехи и някои неща за ядене. От дрехите хич не съм доволна. Взех уж с моя номер Neutral Face
Панталон планински - тесен ми е, ще се връща (и къс също, но това е ясно с мойта височина).
Клин планински - също ми е тесен. Разтегливостта е много слаба, горе ластика е доста стегнат. Едвам до коленете го докарах. В долната част крачолите също са с тесни отвори. И това ще се връща.
Блуза с поло-яка (червеникава) - това единствено ми е добре.
Тениска, планинска - широка! Нямаше отворени за да преценя.
Взех и за ММ един планински панталон от сините, довечера ще се види дали и него ще връщаме
Вече си мисля да ходя със сантиметър в джоба.
От английската седмица взех чай, мармалад (за проба), риба&картофи, сироп от касис.
Още водни бои, буркан фъстъчено масло от изостаналите промоции, защото рецептата със солетите я сънувах Smile
Като ходя да връщам сигурно ще взема от хърватските салами.
А, и щях да забравя - най-накрая купих сиренето софра, вече като знам как изглежда Laughing

# 1 330
Не знам как е на вкус деликатесния, но горе на табелките с цените, до всеки вид пъпеш има отделна табелка с картинка на съответният пъпеш...там зяпах и аз, след като младежът ми ги показа...поне лидълските вече ги зная кой какъв се води..хаха...
на пазара може и с други наименования да са....луда работа...

Вода за уста ще вземам 2-3 шишета. Ама след сряда, че чакам заплата......до тогава само ще плакна очи тук......

Нюрнбергските наденички се одобриха от принца с изтънченото небце вкъщи. Много е опърничав на тема храна, но от тези яде - вчера взехме. Мислех да взема от наденичките с ементал и шунка, но то жив кренвирш бе...не си го представях така Simple Smile А, и стоят на хладилните рафтове, не във хладилниците долу до кебапчетата и другите цър-пър неща...добре че ме упъти една мома, че нямаше да ги намеря посмъртно.......

# 1 331
  • Майничка
При рибата с картофи от английската седмица само пърженето ли е опция или може на фурна?

# 1 332
Коя вода за уста е хубава?

# 1 333
+1 за Нюрнбергските наденички
Скрит текст:
добри и според още един претенциозен към вкус дребосък, който също иначе също доста подбира

# 1 334
  • София
При рибата с картофи от английската седмица само пърженето ли е опция или може на фурна?
Може и на фурна според инструкциите на гърба. Аз така смятам да ги правя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт