СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 899
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Според мен някой приет на 1 желание, независимо на кое класиране, и незаписал се трябва да отпада от всички класирания нататък.

# 121
  • София
green, точно това и аз разсъждавах преди време.

# 122
Според мен някой приет на 1 желание, независимо на кое класиране, и незаписал се трябва да отпада от всички класирания нататък.
Викаш да си остане с диплома за 7 клас, да му дойде акъла в главата 😂

# 123
И да се реди веднъж за сезон. И цяло лято да можеш да се предвижваш безрисково напред в желанията си от освободени места на заминали за някъде, решили за ЧУ.

# 124
  • София
Ако не иска да остане без диплома да си се записва, където е писал, че иска. Все пак не аз съм редила нечии желания.

# 125
Защо? Представете си, че семейство е предпочело АК. Става нещастен случай с един от родителите или губят работата си през юли. Става ясно, че 5 години не могат да плащат, но детето си е изкарало и бал. Решават, че НЕГ също е добра безплатна алтернатива. Защо да не могат да заявят желание за 4-то класиране?

# 126
  • София
Абе и така е, и не е така.
Хората умеят да бъдат адски нерационални, непоследователни и най-емоционални точно, когато не трябва.
А за тийнейджърите да не говорим.
Както се казва - добре че не ни е на нас до главата това "идими-додими". Simple Smile
Освен това обявените апетитни места са едва около 15.
По-скоро наистина трябва четвърто и последващи класирания да се организират така, че да не могат да кандидатстват деца с неизтеглени документи и да няма двойна игра.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 16:05 от Red

# 127
  • София
Според мен системата трябва да работи с еднакви правила до 3то класиране включително, а след това запълването на места на 4то да си останане по настоящата схема именно за случаи подобни на този описан от Мария.

# 128
Аз не мисля, че ако пипнат системата така, че да се решава веднъж, ще има места за 4-то класиране в НЕГ и други подобни училища.

# 129
  • София
Лично аз считам, че системата в този й вид е справедлива.

# 130
  • о`майна лунна нощ е
Не, не .... Не може да се сведе всичко до веднъж. Виждаме колко несправедливо се оказва това за хора, изпаднали в невъзможност да се явят на друга дата на матури в седми клас.
Шанс за корекция и пренареждане трябва да има, но да не е безкрайно разтеглен и най-вече - да е с ясни и еднакви критерии за всички.

# 131
  • София
Кое е справедливо в това на 3то класиране едни да трябва да теглят оригинал, за да участават, а от други, реално в идентично положение - записани или в ЧУ, или в ДУ в друга област, да не се изисква?
Тук има реална неравнопоставеност между децата, не нещо имагинерно, което съществува само в моята главата. Приемам всякакви обяснения как това може да е справедливо.

# 132
  • София
Винаги ще има някой, който ще се чувства прецакан и няма да е доволен. И докато за втора дата за изпити, говорим за форсмажорни обстоятелства, то тук става дума за добре обмислени перспективи и желания. Всичко е въпрос на свободна воля. Не може да се сравнява.
От примера на Мария, ако дете не може да продължи обучението си в частно училище, което е избрало, то би следвало при първоначалния си избор да не е кандидатствало в  ДУ. Ако се появи някакво обстоятелство, ще може да кандидатства на 3то и 4то класиране.

# 133
Ако зависеше от мен бих пипнала системата за кандидатстване само по 2 точки:
1. На трето подаването да е само в гнездо с показан оригинал;
2. На четвърто кандидатстването да е с копие и предоставен оригинал за сверка.

Честно казано са ми непонятни някои срокове на 4-то. Класиране се изготвя за няколко минути, какво толкова има? Някой поема документите и попълва екселска таблица с име и 4 числа. Ексел смята бала, а накрая просто се сортира. Вторият човек от комисията проверява данните и толкоз. Има училища, които цял ден ще правят класиране. Да се чуди човек какво толкоз ще смятат.

# 134
  • гр.София
Явно съм малко в повече слънчасала, но тия шашмалогии с копия и оригинали ме възмутиха.

Извън темата, успокоих се, като проверих коя е Скаридка -).

Ред, чудесно оформление !!!

Общи условия

Активация на акаунт