СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 392
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Дидева, абсолютно съм съгласна с теб Simple Smile

# 541
  • София
ganis, опитах се да бъда деликатна, намеквайки единствено за обема, иначе това ми беше мисълта. Joy
Така и не можах да харесам нито един от учебниците на " Регалия" за гимназиален етап. Не само заради теорията, но и заради голяма част от включените задачи. И двете ми изглеждат като лошо сглобени части, събирани оттук-оттам.
В СМГ в 8-ми клас учебника по математика е на издателство Регалия 6.
СМГ са публикували на сайта си списък на издателствата за всеки предмет, но се чудя как да преценя, дали ще може да се ползват и втора ръка учебници закупени от базара в СМГ например или трябва да са нови. Не е посочено коя година трябв ада са . Могат евентуално от "алея на книгата" септември месец да се купят с отстъпка, но предпочитам втора ръка.
Вчера поръчах Христоматията за Ваня и Николета, поне нещо да прочетат. Не очаквам да седнат и да прочетат целите книги. Дори и миналата година преди НВО и двете, включително Николета категорично ми отказаха да четат целите произведения и си останаха само с откъсите, които се изучават. Иначе четат тийн литература, не се оплаквам.
Това лято са изцяло на вълна почивка, отказват да се занимават с каквото и да е  което наподобява дори бегло учене Simple Smile На мен лично ми се искаше поне малко с език да се позанимават, но явно няма да ми се получи.

# 542
Докато сме на тема математика и избор на учебник ще ви върна в 8-ми клас. Кой сборник препоръчвате като добър? Не искам елементарен, нито такъв със състезателни задачи, а нещо както тези на Просвета с броя задачи или на Коала. Решила съм си, че независимо от домашните по математика в училище, Ния ще си решава от сборник прилично количество задачи ежеседмично.

# 543
Честити рожденници! Да са ви живи и здрави!

Русалка, каквото и да пише на документите, важното е вие да си празнувате двата дни Simple Smile.

# 544
  • Варна
Докато сме на тема математика и избор на учебник ще ви върна в 8-ми клас. Кой сборник препоръчвате като добър? Не искам елементарен, нито такъв със състезателни задачи, а нещо както тези на Просвета с броя задачи или на Коала. Решила съм си, че независимо от домашните по математика в училище, Ния ще си решава от сборник прилично количество задачи ежеседмично.

Този е добър, има хубави, съобразителни задачи върху училищен материал, по теми и върху цял раздел.

За малко по-висока трудност, класика са сборниците на Коста Коларов и Христо Лесов - единият е по гео, другият - по алгебра.

# 545
  • София
Мария, тази година предавах на 8 клас и ползвах задачи от сборниците на "Архимед", "Анубис" и "Веди".

https://www.ozone.bg/product/sbornik-po-matematika-za-8-9-i-10-k … D0%B5%D0%B4%D0%B8)
Този на "Веди" за 8,9 и 10 клас е подходящ и за подготовка за НВО в 10 клас.

# 546
  • София
Честити рожденници! Да са ви живи и здрави!

Русалка, каквото и да пише на документите, важното е вие да си празнувате двата дни Simple Smile.
Не знам за Русалката, но ние веднъж си го причинихме с празнуване два поредни дни на различни места и с леко различни гости РД на близначките, след което им заявихме, че това им е за първи и последен път Simple Smile
Не знам, ако наистина бяха в два различни дни родени как щяхме да процедираме, но определено в момента предпочитам да мине заедно празнуването на рожденият ден Simple Smile

# 547
  • София
Айла,
Честит рожден ден на близначките! Да са много щастливи и да сбъдват мечтите си!
Здраве и късмет Flowers Four Leaf Clover Balloon
Днес излизат доста класирания. Да имат късмет чакащите, ако има все още такива!
Sanaka, ако откриеш някъде 475,50, сподели, да разбулим мистерията Simple Smile.
Но май ще е трудно - балообразуването в 19то е с оценки по ИТ и география или ще приемем, че има 6 по всичко Simple Smile.

# 548
Честит рожден ден на Ваня и Ники! Да са живи и здрави, и много щастливи!

Хей, дами, златни сте!
От първи клас, та досега, ползвам сборници, помагала и всякакви други материали по препоръка на хора от форума. И занапред ще е така. Независимо кой учебник ще изискват в бъдеще от училище, ако от тук разбера, че има по-добър, ще взема и него.

И още нещо се сетих във връзка с настоящата дискусия за профилите. Децата с първи профилиращ предмет математика и тези с трети/четвърти профилиращ математика минават, и едните и другите, задължителните 4 модула, нали така? И се явяват на един и същи материал за ДЗИ. Разликата идва от допълнителните модули, които могат да изучат първите, но те не влизат в ДЗИ?
Аналогично, за сина ми трети профилиращ ще е АЕ. Значи той трябва да изучи задължителните модули, които ще учат и тези с първи профилиращ АЕ.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 12:06 от ston

# 549
  • Sofia
Честити да са Ваня и Ники! Късмет и успех!
Моята не се занимава с нищо, по цял ден мързелува. Нямам нищо против, ваканция е, пък и има нужда след тази шантава година. Уроците по АЕ не ги броя за занимания, за нея са забавление и удоволствие.

# 550
  • София
O, да,  Айла, и те винаги заедно са си празнували на седми, само аз си се "възмущавам", че едната е  родена на шести.. И съответно  никоя от тях не се впечатлява от тези мои терзания. За първи път утре, баш на 20-ия им рожден ден, няма да бъдат заедно Sad

Сборника на Веди съм го разлиствала в една книжарница, готин е , кара по старата, позната още от 6-7  клас, схема с  два почти еднакви теста ( с разлика в числата само) - много подходящи за контролни в училище по теми при две групи само..Ако е същият от горния пост, де, понеже не помня дали така изглеждаше корицата. И веднъж взех, че го казах това на едно познато детенце от НПМГ в10 клас, не е в паралелка с мат. И то си взело сборника. След време го виждам и ми вика "Ей, като Ванга си, госпожата ни даде теста оттам, аз си ги бях решавал за упражнение, дано и занапред ни дава  все оттам...".

# 551
  • София
Сетих се да ви питам - някои от училищата имат паралелки, в които освен двата езика има усилено изучаване и на някой предмет. Това от 11 клас ли ще е и тези, които не са обявили такива предмети какво правят?

Честито на рожденничките!

# 552
Честито на Ваня и Ники!
Да са здрава и късметът винаги да е с тях!

Бендива, за трети и четвърти профил ли  питаш?

# 553
  • София
Честито на Ваня и Ники!
Да са здрава и късметът винаги да е с тях!

Бендива, за трети и четвърти профил ли  питаш?
Да, защото в 32-ро няма такива профили.

# 554
  • София
Ще има, просто не са обявени отсега, ще си ги избират децата в края на десети клас.

Общи условия

Активация на акаунт