СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 344
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Бендива, няма ли някой от предишните му съученици също в 32? Мисля, че от В клас има и още поне едно дете в 32. Освен ако не бъркам като ми разказва кой къде. Ния има инстаграм група с децата от ДГ като с едно дете е много близка, вижда се и е мноооого близка с 3 деца от класа в 32ро, вижда се и с деца от смг, а вече и от фег. Много се радвам, че така се разнообразява. Всеки ден е някъде, ваканция на макс. Някои книги попрочете, гледа и Троя, много я впечатли и й хареса. Основните вълнения са от новия клас като ужасно много иска да е с точно определено дете в един клас, че много си паснаха.

# 571
Тасия,  на моя му казали,че няма на класа с руски. Странно ми стана, а така ми се искаше да се позапознае, да се пораздивижи малко.
Бендива, може той да направи група и тя ще излиза в търсачката, ако някой я търси.Simple Smile

Мария, мното са приятни тези емоции:-)

# 572
А за моите постоянно питаха "Близнаци ли са?". Това при условие, че имат година и десет месеца разлика и не е, според мен, чак пък толкова да са си приличали. Допреди 3-4 години бяха тези въпроси, сега не могат да се сбъркат, защото разликата във височината им е поне 20 см, но тогава не спирах да се изумявам как могат да ги мислят за близнаци. 🤣

# 573
Здравейте.Искам да дам гласност на поредния парадокс на тема 4-то класиране...след като присъствах на цирка с НТБГ сега да видите какво се случи във 2-ро СУ "Емилиян Станев"  София.След 3-ти етап на класиране обявиха 6 свободни места.Участваме.Вчера в 17ч коректно на сайта обявиха с вх.номера класираните деца.Не сме приети.Но не беше обявено както на всяко друго нормално у-ще обявиха подадените общо -или с инициали или по някакъв друг ред  поне човек да разбере на кое място е бил,колко не му е стигнало.Чух се по телефона днес да разбера мога ли по някакъв начин да се разбере това(опарени от НТБГ).Отговориха,че на място може.Отидох до у-щето и ....какво да видя-на вратата няма списък с класирани и не класирани.Учителка стоеше до вратата и любезно очакваше приетите за записване.Казах за какво съм и ми бе предоставен списък с приети(подчертани в червено) и още няколко реда с деца на които отстрани пишеше "2СУ"....учудването ми беше ....че НЕОПОВЕСТЕНО предварително никъде-в сайта,на вратата на у-щето или когато попълвахме заявлението на 04.08.2020 дори и с малки букви НЕ ни уведомиха,че на 4-ти(директорски!)етап те са решили да приемат: 1.С предимство са кандидати ТЕХНИ ученици и ...приема сега е станал САМО с резултатите от НВО без оценките от училище! От 1 до 3-то класиране те бяха определили- прилагам от прием МОН :Природни науки - АЕ интензивно   26/-/-   профилирана   Природни науки(2 * БЕЛ + 2 * МАТ) + (1 * БЗО + 1 * ЧЕз)
0957   2. СУ "Акад.Емилиян Станев", ГР.СОФИЯ   Хуманитарни науки - АЕ интензивно   26/-/-   профилирана   Хуманитарни науки   (3 * БЕЛ + 1 * МАТ) + (1 * БЕЛ + 1 * ЧЕз)
0951   2. СУ "Акад.Емилиян Станев", ГР.СОФИЯ   Чужди езици - АЕ интензивно НЕ или ИЕ   26/-/-   профилирана   Чужди езици   (2 * БЕЛ + 2 * МАТ) + (1 * БЕЛ + 1 * ЧЕз)
Проверих сайта многократно за "дребен"шрифт за допълнителни условия...няма.Когато поисках обяснение защо децата нямат равен шанс за класиране троснато ми бе отговорено ,че така са решили и имат разрешение от РУО.Това е смешно и няма да оставя така нещата-държава в държавата,училище ли е какво е? От къде на къде отначало ще е по един начин накрая по друг? Ми тогава трябва всички гимназии да обявят ,че ще приемат с предимство бивши техни ученици,на 4-то ще гледат оценка от 1 срок по мат,на 5-то оценка от напр.Физическо ...Може и така да е но 64-65 деца участвали вчера в тяхното училище не са били уведомени предварително! А и между другото приемаха за участие с копие на дипломата...а това какво е,а?Как удобно днес и утре сайта,мейла и т.н на РУО не работят.Няма да ги оставя ,такъв кошмар като тазгодишното кандидастване НЯМА.Трябва да има НОРМАЛЕН ред,а не гавра с децата ни!!!!
Според мен, това всичко го опишете във вид на Жалба и Искане на проверка и го входирайте на място в деловодството на МОН и на РУО.

# 574
  • София
Мария, има две деца от неговия клас приети в 32-ро. Но други паралелки. За от другите класове не знам.
Бисе, и на мен ми дойде на ум, ама...Не съм аз.

# 575
Покрай безумните бебешки въпроси се сещам за любимия, който са ми задавали. На Ния започна да й расте косица чак към 2 годишна, преди това нещо рехаво тук-там. И сложила съм й пола и се учи да ходи в парка и идва един дядо и възмутено ме пита: Как Ви хрумна да облечете пола на момченцето?

# 576
😀Мария, бих го попитала  на тего пък кащ му хрумна, че е момченце:)
Бебетата само по дрешките ги разпознавам, защото повечето в тази възраст са с малко косица.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 22:00 от Biserka_a

# 577
  • sofia
При нас беше обратното, казваха за сина ми: "Ама много е сладка", въпреки, че го обличахме с момчешки цветове😉

# 578
  • София
Покрай безумните бебешки въпроси се сещам за любимия, който са ми задавали. На Ния започна да й расте косица чак към 2 годишна, преди това нещо рехаво тук-там. И сложила съм й пола и се учи да ходи в парка и идва един дядо и възмутено ме пита: Как Ви хрумна да облечете пола на момченцето?
А в Норвегия даже биха те похвалили. Joy

# 579
  • София
При нас беше обратното, казваха за сина ми: "Ама много е сладка", въпреки, че го обличахме с момчешки цветове😉
И мен ме питаха, дали облеченото изцяло в синьо бебе е момиче. След като казах "Не, разбира се", ми отговориха, че бил много красив за момче, та затова.

# 580
  • о`майна лунна нощ е

Розова количка, с бебе облечено в розово ... всичко е толкова розово, че байгън ти става само като го гледаш. В този захарнопамучен ансамбъл свекърва ми крачила с внучката си из квартала. Спряла я нейна позната и попитала "Момиче ли е?". Свекърва ми обаче изстреляла "Не, второ е". Аз наистина бях поизтрещяла малко на вълна розово с раждането на малката. Не ме е хващало отново такова състояние от тогава.

Честити да са близначките на Айла! Късмет им желая на момичетата.

Единият ми кум има брат близнак /да уточня, че на сватбата кумуваха две момчета наши приятели, по СК се изискват свидетели, а не задължително те да са мъж и жена/. За малко се размина кумът да се яви в гражданското и да се разпише като свидетел на сватбата ни с личната карта на брат си, защото до последния момент не намираше своята.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 16:33 от `ТуиГ

# 581
Имаше случка, разказвана за Тодор Живков. Истина или фолклор не знам.
На някаква манифестация и той сред хората. Протегнал се да поеме бебенце. Майката развълнувана казва, че детето се казва Тошко, а той попитал: "Момченце или моминченце е? Simple Smile

# 582
  • София
Малкият синковец имаше много хубава къдрава коса с финни черти, но според мен няма как да се сбърка с момиче.
Сега не дава дума да се продума за по-дълга коса, защото си спомня как като малък всички му викали, че бил много хубаво момиче...

# 583
  • София
Малкият има много коса и количката му е червена (неутрален за мен цвят) и редовно го бъркат с момиче.
А откакто оня ден му взех една играчка розова бебешка количка за бутане, вече съвсем Joy .

# 584
  • София
Моят син буташе количка за бебе с радост за ужас на бабите. Но той буташе всичко що има колелета. Изкривени представи имат бабите.

Общи условия

Активация на акаунт