СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 341
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • у дома
ЧРД на Ваня и Николета!Да са здрави и щастливи!
Наборът не само се роди с коса,а на 2 годишна възраст имаше такива красиви букли,като едновремешните перуки-постоянно го бъркаха с момиче-и сега,като пусне по-дълга коса  и стават къдрици...
Аз също препоръчвам комбинирания сборник на Веди-към всеки нов урок има по 2 еднотипни теста и в края на раздела общи задачи-нивото е над обикновеното училищно.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 19:14 от svetlaem

# 586
  • София
НЕГ са публикували класирането /но са посочили само приетия кандидат/ https://91neg.bg/2020/08/spisk-na-prietite-uchenici-uchastvali-v … bnata-20202021-g/

Продължаваме да чакаме бал 475,5. Аз очаквам да се появи в СМГ, ако изобщо се появи.

# 587
  • София
Май и ТУЕС трябва да публикуват днес за тяхното място.

# 588
  • София
Честити да са ни двете рожденички Simple Smile, а на Айла - сили по 3 Simple Smile
Благодаря много на всички за поздравите!
Скрит текст:

# 589
Честит празник! Много здраве и успехи и за двете. Прекрасни са!

# 590
  • София
Честити да са рожденичките! Heart Eyes

# 591
  • София
Честити рожденички! Здраве и късмет!

Случката във 2ро СУ е много неприятна, но за четвърто класиране регламента не се ли определя от директора на училището?

# 592
  • София
Aila, прекрасни девойки! Живи и здрави да са ти.
Моят е от тези, които не искат да търсят бъдещи съученици.  Щял да се запознае с тях на 15ти. Въобще не чете общи чатове,  били само спам.

# 593
  • София
Аила, хубавици! Но се различават. Еднояйчни ли са?

# 594
НЕГ са публикували класирането /но са посочили само приетия кандидат/ https://91neg.bg/2020/08/spisk-na-prietite-uchenici-uchastvali-v … bnata-20202021-g/

Продължаваме да чакаме бал 475,5. Аз очаквам да се появи в СМГ, ако изобщо се появи.
Разбра ли се дали този бал е на онзи кандидат, дето бил записан в АК, но участваше и на 3-то, за да "види до къде ще стигне"?
Aila, честит празник! Много са сладки! 🙂

# 595
  • sofia
Да са живи и здрави момичетата, Айла!

Наборът си го взимат за момиче редовно...още е с детски черти и косата до средата на гърба помага.

# 596
  • София
Аила, хубавици! Но се различават. Еднояйчни ли са?
Много се различават. Двуяйчни са, тоест генетично са сестри, които просто са родени по едно и също време.
В действителност близначките се различават доста. Едната е с чуплива коса, по-плътни вежди, по-ниска и с различно телосложение от другите две. Малката и Николета си приличат по коса и тяло доста повече една с друга отколкото близначките.
Онзи ден ги закарах да се катерят в НСА големите и треньорката ги беше питала, дали отдавна се познават Simple Smile

# 597
  • София
Покрай безумните бебешки въпроси се сещам за любимия, който са ми задавали. На Ния започна да й расте косица чак към 2 годишна, преди това нещо рехаво тук-там. И сложила съм й пола и се учи да ходи в парка и идва един дядо и възмутено ме пита: Как Ви хрумна да облечете пола на момченцето?
Joy
А моят младеж имаше дълги гъсти къдрици още на 10-12 м. Не обичах да го обличам само в синьо, обличах го във всякакви цветове (е, без розАвко). Редовно в парка се спираха да се радват на дългите букли и големите очи, придружени с риторичен въпрос: Момиченце е, нали? 😂

# 598
Здравейте.Искам да дам гласност на поредния парадокс на тема 4-то класиране...след като присъствах на цирка с НТБГ сега да видите какво се случи във 2-ро СУ "Емилиян Станев"  София.
Скрит текст:
След 3-ти етап на класиране обявиха 6 свободни места.Участваме.Вчера в 17ч коректно на сайта обявиха с вх.номера класираните деца.Не сме приети.Но не беше обявено както на всяко друго нормално у-ще обявиха подадените общо -или с инициали или по някакъв друг ред  поне човек да разбере на кое място е бил,колко не му е стигнало.Чух се по телефона днес да разбера мога ли по някакъв начин да се разбере това(опарени от НТБГ).Отговориха,че на място може.Отидох до у-щето и ....какво да видя-на вратата няма списък с класирани и не класирани.Учителка стоеше до вратата и любезно очакваше приетите за записване.Казах за какво съм и ми бе предоставен списък с приети(подчертани в червено) и още няколко реда с деца на които отстрани пишеше "2СУ"....учудването ми беше ....че НЕОПОВЕСТЕНО предварително никъде-в сайта,на вратата на у-щето или когато попълвахме заявлението на 04.08.2020 дори и с малки букви НЕ ни уведомиха,че на 4-ти(директорски!)етап те са решили да приемат: 1.С предимство са кандидати ТЕХНИ ученици и ...приема сега е станал САМО с резултатите от НВО без оценките от училище! От 1 до 3-то класиране те бяха определили- прилагам от прием МОН :Природни науки - АЕ интензивно   26/-/-   профилирана   Природни науки(2 * БЕЛ + 2 * МАТ) + (1 * БЗО + 1 * ЧЕз)
0957   2. СУ "Акад.Емилиян Станев", ГР.СОФИЯ   Хуманитарни науки - АЕ интензивно   26/-/-   профилирана   Хуманитарни науки   (3 * БЕЛ + 1 * МАТ) + (1 * БЕЛ + 1 * ЧЕз)
0951   2. СУ "Акад.Емилиян Станев", ГР.СОФИЯ   Чужди езици - АЕ интензивно НЕ или ИЕ   26/-/-   профилирана   Чужди езици   (2 * БЕЛ + 2 * МАТ) + (1 * БЕЛ + 1 * ЧЕз)
Проверих сайта многократно за "дребен"шрифт за допълнителни условия...няма.Когато поисках обяснение защо децата нямат равен шанс за класиране троснато ми бе отговорено ,че така са решили и имат разрешение от РУО.Това е смешно и няма да оставя така нещата-държава в държавата,училище ли е какво е? От къде на къде отначало ще е по един начин накрая по друг? Ми тогава трябва всички гимназии да обявят ,че ще приемат с предимство бивши техни ученици,на 4-то ще гледат оценка от 1 срок по мат,на 5-то оценка от напр.Физическо ...Може и така да е но 64-65 деца участвали вчера в тяхното училище не са били уведомени предварително! А и между другото приемаха за участие с копие на дипломата...а това какво е,а?Как удобно днес и утре сайта,мейла и т.н на РУО не работят.Няма да ги оставя ,такъв кошмар като тазгодишното кандидастване НЯМА.
Трябва да има НОРМАЛЕН ред,а не гавра с децата ни!!!!
Според мен, това всичко го опишете във вид на Жалба и Искане на проверка и го входирайте на място в деловодството на МОН и на РУО.
Първо - честито на празнуващите.
По въпроса. Това е т.нар. директорско класиране, но за целта директорът следва да издаде нарочна заповед и да учреди комисия и точни критерии за прием. (чл. 70 от Наредба 10) И - да, имат право да въведат критерии, като този с предимство да са техни деца и др., не са описания ясни ограничения и насоки за критериите. Но предвид изискването да се кандидатства само с оригинални документи е недопустимо тези критерии да не са били предварително обявени, за да си правят деца и родители сметката -  публикувани на сайта, залепени на вратата на училището и разяснени на родителите при подаване на заявлението, въпреки че тези задължения не са изрично описани.
В тази връзка Ви съветвам първо да подадете искане по ЗДОИ до училището за № на заповед, с която е определена комисията, състав на комисията, решението за критериите, кога и къде са били публикувани и на тази база (длъжни са да отговорят за 14 дни) да подадете сигнал към РУО, че е установена порочна практика в приема.
Аз вярвам, че колкото повече натиск има, толкова повече внимават за процедурите.
Успех!

# 599
Честити рожденички! Здраве и късмет!

Случката във 2ро СУ е много неприятна, но за четвърто класиране регламента не се ли определя от директора на училището?
                Честити да са рожденичките! Здраве,късмет и успех ! Прекрасни са!
                 За 2-ро СУ изобщо не се учудвам.С нетърпение очаквам и последният от внуците ми догодина да се раздели с него.И четиримата до 7 кл учеха в него.Още преди изпитите ни "утешаваха" ,че дори и да не ги вземат те ще ги приемат.Никога няма да забравя как ме разиграваха с голямата внучка,когато занесох документа ,че е приета във 2АЕГ.Единствено учителката и по немски се зарадва ,че е избрала втори немски.Наложи ми се да тропна по бюрото и да им кажа...че тук и сега ...искам съответния документ.Оставиха ме да изчакам 1 час.Стиснах зъби и ...чаках,но точно в определения час на минутата и даже на секундата поисках документа."Ама чакайте да намерим зам.директорката да го разпише"! Тази госпожа поне 100 пъти мина покрай мен и ....след час взе документа ,постави го на бюрото и продължи да се занимава с нещо друго.Не издържах ,влетях и.....я попитах "Колко време и трябва за да се намери и да се разпише"! Всичко,което съм разказвала за случки в у-ще е за точно това училище и ако на моите не им стигаше бал за друго ...в Бузема щях да ги запиша,но в никакъв случай във 2-ро.И частните уроци се наложиха за да компенсират пропуските на учителите.Сега само като чуят ,че искам среща с директора се изпокриват.Магистрала бях направила по едно време до кабинета му.Между другото Синеочка беше един от директорите му.Следващата директорка е шеф на Агенцията за закрила на детето.Така,че и двете много добре ме познават. Smiling Imp На втората носих прословутия тест на внука с 4 грешки на учителката.Отбелязани 5 грешки - 4 от тях зачертани от госпожата и ....като верни отбелязани грешни отговори.А бе роман по-обемен от "Война и мир" мога да напиша за това 2-ро.

Добавям Yum

По въпроса. Това е т.нар. директорско класиране, но за целта директорът следва да издаде нарочна заповед и да учреди комисия и точни критерии за прием. (чл. 70 от Наредба 10) И - да, имат право да въведат критерии, като този с предимство да са техни деца и др., не са описания ясни ограничения и насоки за критериите. Но предвид изискването да се кандидатства само с оригинални документи е недопустимо тези критерии да не са били предварително обявени, за да си правят деца и родители сметката -  публикувани на сайта, залепени на вратата на училището и разяснени на родителите при подаване на заявлението, въпреки че тези задължения не са изрично описани.
В тази връзка Ви съветвам първо да подадете искане по ЗДОИ до училището за № на заповед, с която е определена комисията, състав на комисията, решението за критериите, кога и къде са били публикувани и на тази база (длъжни са да отговорят за 14 дни) да подадете сигнал към РУО, че е установена порочна практика в приема.
Аз вярвам, че колкото повече натиск има, толкова повече внимават за процедурите.
Успех!
                  Де толкова акъл в техните глави! Не познаваш обстановката.Още от 1 клас започнаха проблемите с приема преди 12 години. Yum Толкова добре знам какво и как става,че ми е писнало от глупост върху глупост.Не коментирам факта,че когато откриха 2-ро от гимназията,която съм завършила прехвърлиха учителите ни в него .Идея нямата каква е разликата между първите му учители и сегашните.За директорите .....пък хич не искам да се сещам.Точно ,защото съм повече от на ясно с положението до сега нито веднъж не са успели да ми се противопоставят и да се защитят....знам слабите им страни и май все повече стават.Така,че стискам палци и последния внук следващата година да се спаси от прелестите му.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 15:55 от Didia

Общи условия

Активация на акаунт