СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 979
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Едно време, преди къмто 25 години, в МГ-Плевен учебниците по АЕ за последната ни година бяха ниво CAE. Наскоро си ги намерих при някакво разчистване и ги показвах на набора, защото си намерих и едни есета вътре. В началото бяха червени от-до, постепенно ставаха с все по-малко червено, накрая и няколко похвали имах. Втори език учех немски, но не му бях фен въпреки, че имахме чудесна учителка. Съученици после държаха входящо ниво за втори език в Стопанския на СУ - масово само със знанията от училище бяха за ниво еквивалетно на B1 към B2. Без профили, без шашкънии.

# 226
След като избрахме два нови езика, си дадох сметка, че вече няма шансове за ДЗИ по английски. Доста време има до 12 клас, ще го мислим тогава. Ако се види, че не напредва с достатъчно добри темпове  с френския, сигурно може да държи приравнителни изпити и да се прехвърли в паралелка френски с английски.

# 227
  • София
Да кажа, че въпреки текста, във 2-ра английска не приемат копия от дипломата. Бившия отиде да види как са нещата с баловете и разбира се, има подадени заявление на деца с по-висок бал .

# 228
Бендива, добре че дават информация за баловете.

# 229
  • София
Да, надявах се. Нищо не им пречи. Така и те си спестяват, и на нас спестяват.

# 230
  • София
Аманда,на фона на цялата безумна година и желанието да учи испански език,реших да не се бъркам и да споменавам английския като загубена опция за матура.Все пак ми остава надеждата да се появи някоя нова любов към предмет,който да си избере впоследствие.Радвам се че училището не ни ограничава на този етап с този избор.Поживьом увидим

# 231
  • София
На сайта на 1 АЕГ е обявено, че класираният кандидат за свободното място ще бъде обявен след 14 часа днес, а все още няма информация. Трябва ли да има съобщение на сайта кой е приетия ученик и с какъв бал?

# 232
Ananda, втората матура е по един от трите или четирите профилиращите предмета, т.е. във вашия случай може и изобщо да не е по език. Знаете ли какви ще са другите предмети или ще избирате след 10 и клас?
При нас са ясни и третия и четвъртия, като има някаква слаба вероятност да има промяна. Определени са ИТ и АЕ. Евентуално единият от тях може да се замени с физика, ако има желаещи.

# 233
Когато настоящият седмокласник е 10ти клас, малкият ще е 7ми. Не знам как ще оцелеем, но да сме живи и здрави дотогава. Още тази учебна година ще е доста трудна - 5ти и 8ми клас в едно Astonished

🙂 Няма страшно. Всичко минава. Моите тази луда година бяха в 7 и в 12 клас.

# 234
  • В средата на времето
Трябва ли да има съобщение на сайта кой е приетия ученик и с какъв бал?
Миналата година публикуваха на сайта инициалите на приетите деца и бала, с който са влезли. Тази година не вярвам да постъпят различно.

# 235
  • у дома
Доста време има до 12 клас, ще го мислим тогава. Ако се види, че не напредва с достатъчно добри темпове  с френския, сигурно може да държи приравнителни изпити и да се прехвърли в паралелка френски с английски.
С уточнението,че това може да стане само при наличието на свободни места.Обявяват се местата или мястото,държат се приравнителни и местата се заемат от децата,изкарали най-висока оценка.
Доста деца от темата са с ниво В2 по ае,а като гледам умишлено записаха ЕГ с втори ае,точно за да имат вратичка за по-лесно ДЗИ в 12 клас.

# 236
  • София
От една страна е критерия че би било загуба на време за втория език  ако е такъв който се знае на добро ниво.Все си мисля че по същата логика колкото и минимално да е изучаването на втори език,изискването ако е избран за матура е на по-ниско ниво и е постижимо да се постигне и издържи успешно.
Знам че в коментирано преди,но явно не съм внимавала тогава...Бихте ли споделили хипотетично какви опции биха могли да се предложат от училището за избираеми 3 и 4 предмет  ако приемем че нямат ограничения.

# 237
Профилиращи учебни предмети може да са ( стига да не повтарят първия и втория, които са определени на национално ниво):
1. български език и литература;
2. чужд език;
3. математика;
4. информатика;
5. информационни технологии;
6. история и цивилизации;
7. география и икономика;
8. философия;
9. биология и здравно образование;
10. физика и астрономия;
11. химия и опазване на околната среда;
12. музика;
13. изобразително изкуство;
14. предприемачество;
15. физическо възпитание и спорт.

# 238
  • София
Леле...как смогваш винаги  да отговаряш и то с уникална бързина.Благодаря! Избираме си значи музика например и последните две години в гимназията живота ще е песен Simple Smile 
Друг въпрос ми изниква,както в в нЛия случай с Аманда и още други деца,когато се учи чуждоезиков профил, възможно ли е да се избере трети език  към профилиращи те?(в случая  дискутирания английски език).

# 239
Не. Трябва да е изучаван в първи гимназиален етап.

Общи условия

Активация на акаунт