СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 944
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • София
    Дъщеря ми учи втори чужд английски - реално и беше като свободен час, защото почнаха от нулата. Като трябваше да решава за втората матура избра да е по английски и ходи няколко месеца на уроци. Реално се справи по-добре на нея. За учудване на г-жата по БЕЛ.

# 241
    • София
    Леле...как смогваш винаги  да отговаряш и то с уникална бързина.Благодаря! Избираме си значи музика например и последните две години в гимназията живота ще е песен Simple Smile 

Избирате си, ако училището ви го предложи. Joy Аз не знам училище, което да е предложило музика или физическо за ПП към момента /може и да има такова, де/.

# 242
    • София
    Това не пречи да се надяваме ; Нали сме в иновативно училище

# 243
    Следя темата, набори сме. За жалост още не сме във ваканция. Днес кандидатствахме в НТБГ и стана старашна гавра, грешка или се объркаха ,,малко''. Подадохме документи до 12.30 часа, въпреки че ни посъветваха, че бала е нисък и нямало да се класираме(309.500). Излиза класацията в 14 часа с малко закъснение 15-20 мин  и се оказваме класирани.
    Майка, която разпитваше кой с колко бал кандидатства докато чакаме резултатите, се развика на хората от училището - каква е тази класация деца с нисък бал - приети, а с най - високия бал не са приети. И само за 5 минути решиха да има ново класиране по бал, а не по желания. И така второ класиране. Хванаха първите шест деца с най-висок бал и честито на новите. Според Вас редно ли е да имат критерии за првото класиране - по ред на  желанията и за второто  клсиране по бал на кандидатите? Още по - гадно за момчетата. Хората си изтеглиха документите и не разбраха, че има  второ класиране.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 23:13 от Kasabi

# 244
    • София
    Как подавахте - желания ли редихте?

# 245
    • Пловдив
    Явно е имало свободни места в няколко паралелки, щом после са направили класиране по бал и са приели първите шест човека.

# 246
    В СГСАГ внезапно има две деца класирани Водно строителство, а такива места нямаше обявени. Бях там в 14 и 55, имаше едно място Строителство и архитектура, не посмях да подам. Класираното там дете е с по-нисък бал от нашия, браво за куража.

# 247
    • гр.София
    На страницата на НТБГ си имат разписан график по прием на документи за класиране- до 12.30 . И после-до 14 ч  обявяват  класирането. Отменили са си първоначалното класиране ли?

Дойде време за " внезапности".

# 248
    • Пловдив
    Следя темата, набори сме. За жалост още не сме във ваканция. Днес кандидатствахме в НТБГ и стана старашна гавра, грешка или се объркаха ,,малко''. Подадохме документи до 12.30 часа, въпреки че ни посъветваха, че бала е нисък и нямало да се класираме(309.500). Излиза класацията с малко закъснение 15-20 мин. и се оказваме класирани.
    Майка, която разпитваше кой с колко бал кандидатства докато чакаме резултатите, се развика на хората от училището - каква е тази класация деца с нисък бал - приети, а с най - високия бал не са приети. И само за 5 минути решиха да има ново класиране по бал, а не по желания. И така второ класиране. Хванаха първите шест деца с най-висок бал и честито на новите. Според Вас редно ли е да имат критерий за првото класиране - по ред на  желанията и за второто по бал на кандидатите? Още по - гадно за момчетата. Хората си изтеглиха документите и не разбраха, че има  второ класиране.
    Това в нашата родина преминава всякакви граници. Идва нахална госпожа и веднага цяло училище си променят правилата от страх... Това пък как най-много го мразя. За Да успееш, трябва да си нахален и устат, иначе купета те яли. Иначе, не знам аз какво може и Какво не, но това положение ме издразни. Стискам палци за добър изход!
    П. С. И как така се появяват необявени места, че чак се и заемат. Пфффф.

# 249
    • София
    Какво имате предвид, че били решили класирането да е по бал, а не по желание? Че на второто класиране са приети кандидати по бал, без да са писали някоя от паралелките ли и че са сменени критериите за класиране ли? Може би от НТБГ не са направили правилно класацията и след обявяването са го установили и са направили отново класирането...

# 250
    • Пловдив
    Ами те слагат цяла комисия, не един и двама, а цели 3 човека да я прави тази класация! Чак всички да се объркат, пък после след скандал да се оправят? Не знам... Не би трябвало в паралелка, която не е писана от кандидата, да се приеме той за сметка на някой, който я желае. Ако я е искал, да я е писал. То все едно в топ гимназиите да приемат по бал, без значение желанието. Не е някак логично.

# 251
    Ако изключим факта, че липсва заповед, графикът сам по себе си съдържа забележителна информация:
    На основание чл. 70, ал. 2 и чл. 63 и чл. 72, т. 2, 3 от Наредба № 10 от 1.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование от 2005 г. на МОН се подават:

# 252
    • София
    Аз не разбрах, хора които не са писали определена паралелка като желание, после са поискали да ги приемат в нея, само защото им е по-висок балът? Ако е така си е нарушение от страна на комисията, да допуска прекласиране.

# 253
    sssani, аз мисля да се спрем на физическо възпитание и спорт:joy:
    Споменах му загубената възможност за матура по английски, но уверено ми каза, че нали ще учи френски и испански:) Според баща му било срамота да не държи матура по френски. Малко нероден Петко е цялата работа.
    Току -що прочетох едно момиче, което обясняваше, че е станало объркване и е в НТБГ...

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 21:18 от Amanda.D

# 254
    'Щото се чудехте какво ще прави комисията 3 дни 😉 и в банковата нали са факири на ексел, решили да се справят бързо, ама сортирали наобратно 😂
    Добре, че случката не е от СМГ, че кандидатите един по един щяха да се разнищят... после офнюз... ужас 😂

Общи условия

Активация на акаунт