СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 891
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • София
В заявлението на НПМГ за миналата година можеше да впишеш само една паралелка, за която кандидатстваш на 4то. Класирането после се прави по паралелки, по бал. Според мен нещо такова са имали предвид в НТБГ, но най-вероятно след скандала не са могли да обяснят как е направено класирането.

# 256
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз нищо не разбрах, надявам се да стане ясно какво се е случило. При цели 2 места за момчета е странно как става "объркване".

# 257
  • о`майна лунна нощ е
Разбрах го в смисъл, че първоначално са спазили класирането на база поредност на желанията и после бал. След скандала са наредили просто шесте деца с най-висок бал, независимо как са подредили желанията.

# 258
  • гр.София
Нещо подобно се получи днес в НТБГ. Класираха кандидатите само по първо желание. Не можаха да се обосноват, защото всъщност заявлението предоставяше възможност да се кандидатства за няколко паралелки с едно такова. Стана скандал. Последваха извинения, признаха си грешката и оправиха нещата бързо. Направиха класирането по алгоритама на МОН (по-високо желание да не може да измести по-висок бал), но остана горчивия вкус.
Най- ме хвана яд за едно дете, което беше дошло с баба си.  Зарадваха се, че първоначално беше класирано детето, после разочарованието -двойно. Неприятно. Детето е успокоявало баба си, явно жената се е притеснила.

# 259
Затова трябва да има заповед, в която се описва механизмът на класиране. Иначе могат да правят каквото намерят за добре.
При заявление с  подреждане на желания е логично по-високият бал да печели, независимо от поредността.

# 260
Ей, много неприятно, направо ужасна ситуация.

# 261
  • София
...Зарадваха се, че първоначално беше класирано детето, после разочарованието -двойно. Неприятно. Детето е успокоявало баба си, явно жената се е притеснила.
Е не знам.
Казах си и преди, и сега продължавам да мисля същото - не са за мен тези 3-то, 4-то и т.н. класирания, особено ако честно играеш по правилата. Много рисково, с огромна кошница надежда, с вярата, че смелите печелят, пък накрая може много горчиво разочарован да останеш.
И дори не става въпрос за някакви чак пък невероятни училища, защото просто няма такива.

# 262
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много неприятно. За мен е логично да може да се кандидатства за няколко паралелки в едно училище с поредност на желания, но класирането да е и по бал. Не мога да си представя класиране, което да не е по бал.

# 263
А ние днес се смеем с Мария, че ФЕГ имали много работа по четвърто класиране, за което е обявено само едно свободно място.
Ама то сложна работа, от сега се подготвят 😂 нищо, че документи ще приемат на 11.08.  😂
Иначе, много неприятна ситуация. Жал ми е и за хлапетата, и за бабите, а за майките...не ми се мисли.

# 264
  • гр.София
Според мен не прикриваха някаква конспирация, т.к и на момичетата, и на момчетата беше объркано класирането. Обясниха, че грешката е чисто техническа, недоглеждане някакво от бързане да извършат кандидатстване, прием и класиране в един ден. Напече се ситуацията още повече от факта, че се кандидатстваше с оригинал на дипломата, който трябваше да остане при тях до класирането.

# 265
  • София

Най- ме хвана яд за едно дете, което беше дошло с баба си.  Зарадваха се, че първоначално беше класирано детето, после разочарованието -двойно. Неприятно. Детето е успокоявало баба си, явно жената се е притеснила.
Доплака ми се. Докато има разни майчунгели, дето се мислят за милиционери, така ще е....
А, какво стана с детето от предният пост с бал 309, записаха ли го?

# 266
Да поясня, но не знам как да ви цитирам, затова ще отговоря по поредност на въпросите:

Бендива - да редихме желания, защото имаше 6 свободни места и написахме - Електронна търговия с 3 места,
Икономическа информатика - 1място, Банково дело с Анг.ез.и Банково дело с Фр.ез

blanc - Спазиха срока от  графика за подаване на документи и  класиране, но както съм го написала не се разбира, че са изнесли класацията след 14 часа с малко закъснение. Не отмениха класирането само малко закъсняха - 15/20 минути. Но след скандала направиха второ класиране.

lilfi - Имам предвид, че първото класиране е по поредност на желания, а не по бал и след скандала си смениха
критериите и взеха първите шест деца с най - висок бал. Дете с бал 383 на първо желание е писало Банково дело и не се класира, защото дете с бал 388 е заело единственото място, така отпада от класацията и ние с нисък бал се класираме, защото за тази паралелка сме с най - висок бал. Аз така си ги обясних, не виждам друга логика.

Не искам да изместим дете с по-висок бал, но трябва да има ясни критерии за това четвърто класиране.
Гадно се получи, особено за детето.

# 267
Много любопитно ми беше с какъв бал е приетото дете в Първа АЕГ, погледнах на сайта им - нищо. Не трябваше ли след 14:00 да са направили/обявили своя избор? Или е "конфиденциална" информацията Simple Smile

# 268
FlushedFlushedFlushed
Нещо подобно се получи днес в НТБГ. Класираха кандидатите само по първо желание. Не можаха да се обосноват, защото всъщност заявлението предоставяше възможност да се кандидатства за няколко паралелки с едно такова. Стана скандал. Последваха извинения, признаха си грешката и оправиха нещата бързо. Направиха класирането по алгоритама на МОН (по-високо желание да не може да измести по-висок бал), но остана горчивия вкус.

Аз описвам същата ситуациа за НТБГ. Обосноваха се с грешка в софтуера. Какъв софтуер - нали има комисия?Flushed

# 269
  • Отвъд алеята зад шкафа
Как изобщо е възможно да класират, без да вземат предвид баловете?

Общи условия

Активация на акаунт