СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 868
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
  • София
    Ужас, голяма грешка. Говоря за университета. За кандидатстване след частна гимназия.
    Аз още повече се обърках... Приемът в кой университет е критерий за елитност на гимназията? И кои са гимназиите по този критерий?

# 376
    • София
      Ужас, голяма грешка. Говоря за университета. За кандидатстване след частна гимназия.
      И аз се обърках като Санака... В Американския в Благоевград, ако за него става дума, има деца от всякакви училища - частни и държавни, елитни и неелитни...Само аз познавам деца от АК, от Златарски, от 73-то, от НЕГ, от 32-ро, които следват там, кой знае още от колко места има.

# 377
      И кой университет е АК?

# 378
      • София
      За БГ-Американския и Медицинския.

# 379
      • София
      И кой университет е АК?
      Поправих се.

# 380
      • София
      Ха-ха, съвсем объркахте жената с тези въпроси.

Относно самотните майки, ето как лъсва дупката в училищата. Какво им пречи да информират добре деца и родители относно кандидатстването? Освен мързел и незаинтересованост? Това да не е ядрена физика.

# 381
      • София
      И в Медицинския Университет в София  влизат само децата от частните ли, недейте, смехотворно е... В него приемат деца от цяла България, пълно е с бивши ученици от никому неизвестни държавни гимназии. При някои хора даже това  е тактика, в лежерна гимназия си учат, натягат по биология и химия с уроци за влизане в МУ.. И успяват. Да не говорим, че тази година, дано да е заради спецификата с короната само, младежи влизаха  "Медицина" с тройки и на двата изпита.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 13:12 от пенсионирана русалка

# 382
      • София
      И в Медицинския Университетв София  влизат само децата от частните ли, недейте, смехотворно е... В него приемат деца от цяла България, пълно е с бивши ученици от никому незивестни държавни гимназии. При някои хора даже това  е тактика, в лежерна гимназия натягат по биология и химия с уроци за влизане в МУ.. И успяват.
      В никакъв случай не исках да кажа това. Но приемът от неизвестни гимназии в повечето случаи е свързан с много частни уроци. И е трудно, но щом тази година се е влизало с 3....не знам.

# 383
      • София
      За БГ-Американския и Медицинския.
      Не съм останала с впечатление приемът в АУБГ да е особено предизвикателство. Те имат целогодишен прием. Искат есе, интервю, сертификат за английски. Нищо кой знае какво. Приемът в "Медицинския", ако се има предвид МУ-София, е значително по-голямо предизвикателство, но и там приемат деца от най-различни училища и не съм чула за конкретно училище, от което да се влиза там от раз и то в първата десятка. Има ли някъде публикувана статистика от кои училища са приетите там деца?

И в Медицинския Университетв София  влизат само децата от частните ли, недейте, смехотворно е... В него приемат деца от цяла България, пълно е с бивши ученици от никому незивестни държавни гимназии. При някои хора даже това  е тактика, в лежерна гимназия натягат по биология и химия с уроци за влизане в МУ.. И успяват.
      В никакъв случай не исках да кажа това. Но приемът от неизвестни гимназии в повечето случаи е свързан с много частни уроци.
      Приемът там е свързан с много частни уроци, независимо от коя гимназия излизаш. Може и да има такива, които влизат медицина без уроци, но са мнооого единични изключения. Най-малкото, единици са тези, които посмяват да кандидатстват без уроци.

# 384
      • София
      Базел, дори училището да организира подобно нещо (има такива, особено основни, които няма как да  обработват децата да остават при тях), пак си остава факторът родител. Той като не дойде на въпросното информационно събиране, какво правим..Специално на него ли да му звъннат?

# 385
      Относно самотните майки, ето как лъсва дупката в училищата. Какво им пречи да информират добре деца и родители относно кандидатстването? Освен мързел и незаинтересованост? Това да не е ядрена физика.
      Точно това мислех да напиша- има огромни грешки в системата. Не разбирам защо трябва да имаш няколко условия - образовани родители, ангажирани родители, финансово обезпечени и с достатъчно свободно време, за да имаш шанс да развиваш талантите си. Не трябва ли да се помисли за всяко дете.... И това не е комунизъм, а грижа да си пазиш хората - да ги насочваш в правилна посока, за да развият уменията си.
      От друга страна -  на моето сто пъти му бях обяснила как става класирането и той пак накрая ми каза, че си мислел, че ще го приемат във всяко училище, за което има бал и ще избира. Тук идва и друг въпрос - достатъчно зрели ли са на тази възраст, за да се явяват на НВО. Допускам, че и при него има степен на незрялост, защото е набор 2007, но познавам достатъчно деца от набор 2006, които са също толкова неориентирани.

# 386
      Добре, че има паралелно образование и добре познатите вече частни уроци, за да може да влязат децата от  което и да е училище в МУ София. А в същото тази година 70% от кандидатите имат двойки и на двата изпита.

# 387
      • София
      Анди06, на уроци за прием в специалност "Медицина" ходят дори деца от паралелката биология/химия на  НПМГ. Какво остава за останалите...

# 388
      Не мога да си представя, че някой е искал да бъде информиран и не е знаел откъде и как да се информира. Дори да не е чувал за руо, където всичко е на едно място (вкл. подробна презентация), във всяка книжарница имаше справочник за кандидатстване. Ако нямаш 12лв за справочник, пишеш в гугъл справочник за кандидатстване и излизат страници с безплатни такива в пдф. Прочитането и осмислянето им не трае повече от 2 часа. Да не говорим, че с питане е още по-лесно.
      За унитата в БГ и мистичните 2-3 ЧУ, които те изстрелват в топ 10 на въпросните унита става все по-весело в темата. Много се забавлявам.

# 389
      • София
      Абсурдно е да се търси връзка между завършена гимназия и прием в университет. Най-малкото защото точно на този етап интересите на различните деца поемат в много и различни посоки.

Мария, и аз това твърдя. На всеки може да се случи да си "изпусне" детето в тази възраст, още повече при трудни житейски обстоятелства и липса на време. Обаче няма оправдание да не се информираш за процеса по кандидатстване. Това е нещо, което правиш буквално за два дни/в няколко обедни почивки/ докато пътуваш за работа.

Общи условия

Активация на акаунт