СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 919
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Мнението ми е, че когато едно дете е мотивирано и учи, не би трябвало да е необходимо да ходи по школи и уроци нито за НВО, нито за матура. Но това е много дълга тема.
Естествено, че е така. Има такива случаи. Но повечето хора се застраховат - тяхно право и техен избор, с който не пречат на мотивираното дете, което не ходи на уроци.

# 406
Нека да сме наясно, че ако има мотивирано дете, което не ходи на уроци, то някой от семейството играе ролята на учител.

# 407
  • Отвъд алеята зад шкафа
Че още преди 20-25 години се ходеше на уроци по химия и биология за МУ - не защото обучението в училище е било лошо, а защото за изпитите се изискват повече знания, конкретни начини за подробно разписване на задачи, по-различна структура на темите по биология...По същия начин се ходеше и на уроци по БЕЛ или история за право. Университетите си имат конспекти, отделно, че има разлика между различните университети в изискванията. Всеки, пробвал в МУ София, Варна или Плевен, може да потвърди.

# 408
Нека да сме наясно, че ако има мотивирано дете, което не ходи на уроци, то някой от семейството играе ролята на учител.
Ааа, и с други варианти сме наясно. Ти наясно ли си?

# 409
  • София
Специално за изпитите по литература и история в СУ мога да кажа, че нивото, което се изискваше /и още се изисква/ на изпита, не беше училищно, а университетско /и точно заради това имаше и има по 70% и повече двойки/. Винаги съм била силна по литература, имах по 10-тина шестици на срок при доста взискателна учителка, но без уроците и много часове всеки ден, прекарани в четене и писане, нямаше да изкарам 5,75 на кандидатстудентския изпит. На същия изпит, моя колежка, завършила преди това "българска филология" с отличен, изкара 5,50. Нали говорихме за кандидатстудентски изпити, а не за НВО и матура? Дъщеря ми не е ходила на уроци за НВО, няма да ходи и за ДЗИ, но на уроци по химия и биология за МУ-София, ще ходи.

# 410
Да, наясно съм и още как!
Ми не става ясно. По-скоро не ти е ясно.

# 411
Да, наясно съм и още как!
Кое не ми е ясно Warwick, моля конкретизирай!

# 412
  • София

Ох, Уоруик, визираш варианти за НВО, там има и други опции, да... Но с медицината не е така, за жалост.Само съвестност и мотивация у детето + учене в училище Х не стигат. Че дори и родител-помощник.. Затова и преди пост-два изразихх мнение, че не трябва да сравняваме   НВО и кандидатстване в  МУ.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 13:59 от пенсионирана русалка

# 413
  • Sofia
Момичета, от приетите в 127-мо, може ли някой да снима бележката, която дават за представяне в старото училище! Може и на лично съобщение. Подадох заявление за помощта за осмокласници, уж я приеха социалните, сега пък ми се обадиха, че не пишело изрично, че детето е записано в новото училище... Не помня как беше формулирано, но би трябвало да пише. Нали затова уж трябваше да послужи - в старото училище да видят, че сме записани в ново. Та пак трябва да ходя, за нова бележка. Дано в училището проявят разбиране, защото последния път като ходих казаха, че само такава бележка издавали, друга нямало...
Бети, виж какво ти изпратих на ЛС.
Бележката е един вид, друга няма.

# 414
Що за генерализиране? И аз, и детето ми не сме ходили на уроци. На мен никога родител не ми е помагал, сама си се справях (да уточня, че съм кандидатствала само с математика, не за обсъжданата медицина). В ролята на учител на детето си влизах само за приема след 4-ти клас в СМГ (защото изпитът е на материал извън училищната подготовка и няма как свише да го научи). В седми клас по математика нямаше нужда от мен, а по бел ме е срам да кажа колко точно съм зле.

# 415
Не е така, аз не съм ходила на уроци по БЕЛ, а изкарах 5.88. Но това е втората година, когато наистина подозирах Grinningкакво ми се учи. Подготвях се сама, отидох при баба на село, за да не се разсейвам. Два месеца ми отне подготовката. Носех си книгите, учех цитати наизуст, за да мога да ги вплета в темата. И няколко книги с критика прочетох. Това беше. Родителите ми изобщо не са участвали в цялото това упражнение, защото и без това бяха разочаровани, че не знаех какво искам от тоя живот:)

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 14:02 от Amanda.D

# 416
# 417

Ох, Уоруик, визираш варианти за НВО, там има и други опции, да... Но с медицината не е така, за жалост.Само съвестност и мотивация у детето + учене в училище Х не стигат.
Напротив, визирам деца на не много грамотни родители, без финансови възможности за частни уроци, които се подготвят сами или по-скоро с помощта на учителите от училище. Сега поне има достатъчно помощна литература и интернет.
Обикновено са от провинцията и драпат със зъби и нокти да се махнат оттам. В голяма част от случаите трудът им се възнаграждава. Зависи колко силно са мотивирани. Познавам такива деца, завършили право и медицина.

# 418
Що за генерализиране? И аз, и детето ми не сме ходили на уроци. На мен никога родител не ми е помагал, сама си се справях (да уточня, че съм кандидатствала само с математика, не за обсъжданата медицина). В ролята на учител на детето си влизах само за приема след 4-ти клас в СМГ (защото изпитът е на материал извън училищната подготовка и няма как свише да го научи). В седми клас по математика нямаше нужда от мен, а по бел ме е срам да кажа колко точно съм зле.
Ок, съгласна съм, но да не забравяме, че детето ти е от СМГ, което както всички знаем е прекрасно училище с прекрасни учители. От долно нанагорнище колко точно мотивирани деца без уроци ще влязат?

# 419
  • София
Бендива, защо не опитате вие?
По метода на информирания премерен риск, както действате.

Общи условия

Активация на акаунт