ЕТХ Цюрих/ETH Zurich

• 46 424
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • На планетата Земя
Обява за стая отпреди няколко минути в тази група. Атакувайте веднага.

https://www.facebook.com/groups/934381236673846/?hoisted_section … =7819900204788547

# 226
Обява за стая отпреди няколко минути в тази група. Атакувайте веднага.

https://www.facebook.com/groups/934381236673846/?hoisted_section … =7819900204788547

Въпрос за преместване на матрак

По принцип я следим, утре пътува за Цюрих и там на място ще търси.
Благодаря!!!

# 227
Въпрос във връзка с изискването  за 4 предмета в последните 3 години - правилно ли съм разбрала, че не се изисква да са учени и трите години и може да се зачете и една година, напр. само в 10 клас?

# 228
Въпрос във връзка с изискването  за 4 предмета в последните 3 години - правилно ли съм разбрала, че не се изисква да са учени и трите години и може да се зачете и една година, напр. само в 10 клас?

Не трябва да са учени и трите години

# 229
  • София
Въпрос във връзка с изискването  за 4 предмета в последните 3 години - правилно ли съм разбрала, че не се изисква да са учени и трите години и може да се зачете и една година, напр. само в 10 клас?
Да! Преди време бях писала на университета по този въпрос, ето какво ми отговориха:

"Thank you very much for the interest in ETH Zurich.
Your daughter must have attended the listed subjects (in the final three years) for at least one year."

Много бърза и добре добре действаща администрация има този университет.
Успех!

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 18:10 от BFF_

# 230
  • На планетата Земя
Да, винаги има предмет, който не се изучава и трите години, не е проблем. Важно е да не си намалявате шансовете, като сами преценявате кое е достатъчно и кое не. Кандидатствате, пращате академичната справка след 1 срок на 12 клас и те ще кажат достатъчно ли е или не.

Потвъдждавам за администрацията, страхотни са.

# 231
https://ethz.ch/students/en/studies/financial/studiengebuehren.html

Новите такси са в сила вече от догодина...

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 14:14 от beb0

# 232
  • на Мелмак
Преводача ми е странен, това означава, че за студенти от европейски съюз, работещи в Швейцария е 730? Или за такива, които живеят в Швейцария и Лихтенщайн. За всички останали е тройна.
Не ми се смейте, моля, трябва ми за догодина, щерката да се насочи.

# 233
  • На планетата Земя
За твоята щерка, която би заминала за Швейцария за обучение, ще е тройна, защото принципно не живее там. Започналите вече бакалавърска степен (и магистърска) са пощадени. За преминаване от бакалавър в магистър засега изглежда, че ще бъде тройно.

# 234
  • на Мелмак
Ясно, благодаря ти Hug

# 235
Момичета, спорим за следното изискване - дали означава, че има оценки в дипломата или трябва да има оценки от матурата по трите предмета - математика, химия/физика/биология/ и български. Какво в действителност означава последното изречение: "Upper secondary school-leaving certificate with proof of the following: tuition in the subjects 1. mathematics, 2. physics or chemistry or biology and 3. language of instruction or foreign language during the last two years before the upper secondary school-leaving certificate. These subjects must be part of the final exam and passed with a minimum grade average of 70%".

# 236
  • София
Трябват 3 матури, преминати с мин 70%, дъщеря ми щеше да държи трета - по Химия, ако не се беше преориентирала към кандидатстване другаде.
Отделно имаше изискване да е изучавала определени предмети в последните 3 год. от училището.
Мин. 70% на матурите не е толкова висок праг за деца, които искат да влязат в 7-я по ранкинг университет в света.

# 237
Не става дума за 70-те%, а за стратегия на колко и на кои матурите ще се явява. Все пак това няма да е единственият университет, в който кандидатства, нали така?

# 238
  • София
Не става дума за 70-те%, а за стратегия на колко и на кои матурите ще се явява. Все пак това няма да е единственият университет, в който кандидатства, нали така?
Ооо, не съм запозната с това, в колко университета ще кандидатствате. Blush
Отговорът ми към вас беше в първото изречение, оттам нататък това е изискване, което тук разисквахме преди време и мисля, че някой беше определил 70% като оценка 4.70.
Споделих мнение, защото проучвахме и много харесвам този университет, но той е единственият, който изисква явяване на 3-та матура, конкретно от нашата селекция университети и в един момент наистина може да се получи разпиляване на силите, но определено си струва, човек да се понапъне за този университет.

# 239
  • На планетата Земя
Матурите са три. Стратегията е индивидуална на база университети, възможности, предпочитания.

Общи условия

Активация на акаунт