ЕТХ Цюрих/ETH Zurich

• 46 415
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
Имам предвид икономическата криза в света.Всъщност намерих, че 10-15% остават в Швеицария (колко е вярно не знам), другите по други държави.
Не давате източник на данните (10-15%), та не е ясно какво точно показват.
При всички положения да вземете само едно число е същото като да гледате света през малка дупчица в стената - виждате малка част, но не и пейзажа.

Дори и да е вярно, че само 10-15 % от завършилите остават в Швейцария, не е ясно защо - швейцарските фирми ли не ценят най-добрия си технически университет или фирмите от цял свят им "крадат" завършилите
 с атрактивни оферти? Според мен е второто.

Вземете която и да е класация на уноверситите. Например на Таймс: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2 … /computer-science
ЕТХ е 11-то място в обща класация. За компютърни науки е 4-ти в света, след Оксфорд, Кеймбридж и МИТ! На практика ЕТХ е номер 1 в континентална Европа.
Ясно е, че фирмите от цял свят ще се борят да наемaт млади хора, завършили ЕТХ.

# 256
  • На планетата Земя
TeenBoysMama, за коя специалност става дума и за мастър ли?

# 257
  • София
Младите хора са граждани на света, колкото и клиширано да звучи...Имат ли нужната подплата от знания и умения, ще се реализират добре навсякъде. Въпрос на лични усещания е къде ще отидеш/ останеш след завършването. Ето примерно моето голямо дете  и тези на Ваниан след  завършване на бакалавър и магистър в Германия избраха реализация в Швейцария.Но пък приятел на дъщеря ми , завършил именно  ЕTH, работи към днешна дата  в Азия..Какво следва да ни покаже това?Нищо. Лични избори просто, базирани на различни причини..

# 258
  • София
Здравейте! Имам въпрос във връзка с кандидатстване в ЕТН и много се надявам някоя мама да може да ми помогне. Синът ми се явява два пъти на изпит за сертификат DAF. Първия път на единия модул имаше 3, на два 4 и на един 5. Яви се втори път и резултата е същия, но 3 е на различен модул. На практика е покрил всички модули с 4 и повече, но с два сертификата. Ще се явява трети път, но изпита е след изтичане на срока за подаване на документи. Дали в университета ще му признаят този резултат? Ако някой се е сблъсквал с това, моля да сподели. Благодаря!

Ние преди 2 г. питахме официално ЕТХ  за същото и както и очаквахме отговорът беше отрицателен, не може с 2 явявания да се покрият 4-те модула за съжаление.

# 259
  • София
Здравейте! Ако има някой, учещ физика, може ли да ми отговори къде основно са занятията на първи курс - в центъра или в кампуса? На сайта им сякаш няма качена програма с часовете,  за да се ориентираме.
След като изпратим дипломата и уверението за прием в БГ университет, след колко време се получава потвърждението за записване?

# 260
  • На планетата Земя
Дъщерята не е с физика, но ако се ориентирам правилно в учебния план - мешано ще е - и горе, и в центъра. Горе е физиката, механика, долу алгебра, информатика, функционална теория.

След изпращане на документа за бг университет, няма да се бавят въобще с отговора.

# 261
  • В ЛЮтеницата
Здравейте!

След малка, но напрегната "борба" за документи , (в която замесих даже и Русалката Flowers Rose Kissing Heart) - дъщеря ми е приета в ETH Zurich.
Сега е наред сагата с търсене на общежитие Grinning
Видях всички линкове в темата и вече пишем на малкото свободни стаи.

Ако някоя от вас, които имате вече студент/ка, може да даде информация за освобождаваща се стая ще съм ви много благодарна!

# 262
  • София
Здравейте!

След малка, но напрегната "борба" за документи , (в която замесих даже и Русалката Flowers Rose Kissing Heart) - дъщеря ми е приета в ETH Zurich.
Сега е наред сагата с търсене на общежитие Grinning
Видях всички линкове в темата и вече пишем на малкото свободни стаи.

Ако някоя от вас, които имате вече студент/ка, може да даде информация за освобождаваща се стая ще съм ви много благодарна!
Честито Simple Smile  Тъкмо си мислех какво  е станало в понеделник.  Оказа се (пак на лични разбрах), че и в  немски университет са имали същата  документална спънка за приема, но и те са се справили. Успех с намирането и на  стая!

# 263
  • В ЛЮтеницата
Честито Simple Smile  Тъкмо си мислех какво  е станало в понеделник.  Оказа се (пак на лични разбрах), че и в  немски университет са имали същата  документална спънка за приема, но и те са се справили. Успех с намирането и на  стая!
[/quote]

Благодаря! Blush
Скрит текст:
Да, доколкото разбрах - ако на някой му потрябва вече може да си я вземе от канцеларията и "може би, догодина да им ги даваме на всички с дипломата" Simple Smile

# 264
  • Варна
Pepper,поздравления за приема 👏🏻 Дъщеря ми също кандидатства в ЕТН.Чакаме да излезе класирането в СУ, да се запише и вземе бележка.Колко време след изпращането на последния документ получихте мейл,че е приета?

# 265
  • На планетата Земя
Честит прием!

Каква специалност ще учи студентката?

Много успех желая с бързото намиране на квартира, не спирайте да пишете мейли и всекидневно да проверявате обявите. В сайта на wgzimmer.ch трябва да ги хващате веднага, като излязат. Нашият късмет навремето излезе с обява през сайта на етх, регистрацията там е с копие от потвърждаващия приема мейл. Но имаше и интервюта по обяви от wgzimmer.

# 266
  • Варна
Здравейте,Mileto,не ме помните,но се видяхме на летището при първото идване на децата по Коледа.Синът ми е втори курс по информатика в ЕТН.Дъщерята кандидатства математика.Знам за още 3 момчета от МГ Варна,които желаят физика и информатика.Българската група расте 😁

# 267
  • На планетата Земя
Колко мило! Вярно, че имаше нещо такова! Имам бегъл спомен! Първото коледно идване - еееех, то е най-паметно и вълнуващо!

Успех пожелавам с остатъка от приема и бързо да дойде ДАто.

Моето момиче е тук от 1 юни. Бяхме на едно вълнуващо приключение за почивка след тежките седмици на проектиране и сега учи за августовската сесия.

# 268
  • В ЛЮтеницата
Pepper,поздравления за приема 👏🏻 Дъщеря ми също кандидатства в ЕТН.Чакаме да излезе класирането в СУ, да се запише и вземе бележка.Колко време след изпращането на последния документ получихте мейл,че е приета?

На 02.07. качихме документите, а на 08.07. дойде потвърждението за прием

Честит прием!

Каква специалност ще учи студентката?

Много успех желая с бързото намиране на квартира, не спирайте да пишете мейли и всекидневно да проверявате обявите. В сайта на wgzimmer.ch трябва да ги хващате веднага, като излязат. Нашият късмет навремето излезе с обява през сайта на етх, регистрацията там е с копие от потвърждаващия приема мейл. Но имаше и интервюта по обяви от wgzimmer.

Благодаря! Поне по два пъти на ден ги гледаме Grinning

Специалността й е "Пространствени инженерни науки" (Raumbezogene Ingenieurwissenschaften)
(Аз не знам немски и не разбирам нищо от специалността й Stuck Out Tongue Winking Eye Надявам се, че е намерила пътя си!)

# 269
А защо им е нужно да си приет в БГ университет, за да те приемат там?

Общи условия

Активация на акаунт