Неозаглавена за "майка" ми

• 8 425
  • 196
  •   1
Отговори
# 135
Има един лаф "Ти мъж ли си или лукова глава?".

# 136
Ксати, подбрах една фраза и искам да я споделя с теб:
-- Колкото повече може да носиш на тормоз , толкова по-зле за теб - толкова повече ще понесеш.--

Някои неща ги разбрахме, ние девойките от форума. Но аз поне не разбрах следното - пишеш:
"...тя не ми даде да почистя старите мебели и да се нанеса там. Сега отново не дава да живея там с жена."
В какво се изразява недаването, било да почистиш, било да се нанесеш и да живееш там с жена? Какво казва или прави, та не ти дава? Казва - забранявам - това ли е?

Слушай сега много внимателно какво ще те запитам, защото е важно: Ти сигурен ли си, че имаш нотариален акт като съсобственик? Имаш ли копие, или достъп до копие? Чел ли си го - не преди години, а сега, да речем днес?

# 137
Каква ли е причината майката да предпочита едното дете пред другото? Аз лично се сещам за няколко, но не искам да развивам сценарии.
Съвети и съчувствие се дадоха достатъчно. Действия не се виждат, а само мрънкане.
И от мен един съвет, че в съчувствието не ме бива в подобен случай - съсобственик може да продаде идеални части на трети лица, ако преди това ги е предложил на другите собственици и те са отказали, като не може при по-изгодни условия. Предложи да купят твоя дял, ако не - обяви го за продажба. Не, че някой се е залетял за половин апартамент, но може да намекнеш какви хора ти се обаждат. Grinning
Има такива "агенции" за недвижими имоти, които купуват проблемни жилища, после си водят дела с другия съсобственик. Естествено, цената, която плащат на продавача на идеална част, е доста по-ниска от пазарната, но поне я получава авторът кеш и вече няма грижи.

Както Уиш е предложила, щом не ти се занимава с дела, изпращаш нотариална покана майка ти да изкупи дела ти при определена цена, ако откаже, за същата тази цена / не по-ниска/ , я продаваш съвсем законно на трети лица.
Без адвокат няма да стане, а и от посочените агенции има голям риск да те измамят, ходи при читав адвокат и си реши нещата. Явно няма да се занимаваш с дела, те са дълги и дотогава може и да остарееш.
Действай решително, животът си върви.
Има агенции и трети лица, но когато продаваш идеални части, цената ти пада 10 пъти! Т.е. вие го карате да продаде на безценица. Същото горе долу става и на публична продан. Вие на негово място така ли бихте постъпили?

# 138
Не позволяваше да изхвърлям нищо от жилището. Каза, че тези мебелли са градени дълги години и пазеше жилището като музей от родителите й. Сега, когато племенника ми иска да се устрои тяэе готова да чистя и да правя ремонт. Няма да стане обаче.

# 139
Сега може би малко ми се изясни ситуацията. Не искам да казвам голяма дума, но не всеки работи за голяма заплата и понякога хората са принудени да живеят с родителите, защото иначе няма да "изкласи".
Човекът е успял да се изнесе с жена си, но явно му е тежко да живее под наем, особено като е очаквал собствено жилище.
Съветът е първо да уведоми майка си, че ще заведе съдебна делба, ако тя не го пусне да живее вътре без условия и да действа по-натам в зависимост от нейния отговор.

# 140
Няма как да съм на негово място. Не съм под крилото на мама от 19 годишна и не чакам апартамент.

# 141
Да, признавам, че е така. Бил съм лъган. Чувствам се употребен. Лъган да тегля заем и да обгрижвам баба и дядо през цялата ми младост за това жилище. Аз им пазарувах всака седмица и се грижех за тях. Разхождах и баба в парка. Помагах им за всяко нещо. А сега съм натирен боли ме.
Сега може би малко ми се изясни ситуацията. Не искам да казвам голяма дума, но не всеки работи за голяма заплата и понякога хората са принудени да живеят с родителите, защото иначе няма да "изкласи".
Човекът е успял да се изнесе с жена си, но явно му е тежко да живее под наем, особено като е очаквал собствено жилище.
Съветът е първо да уведоми майка си, че ще заведе съдебна делба, ако тя не го пусне да живее вътре без условия и да действа по-натам в зависимост от нейния отговор.

# 142
Събирай си мислите и смелостта и действай нататък....
Не позволявай майка ти да обижда жена ти. Вдигни ѝ скандала, ако трябва! Не знам как жена ти търпи това. Какво казва по въпроса?

Как ли пък някой няма да обиди половинката ми, нали ще му се стъжни животеца!!!

Ясно е, че майка ти иска безплатна мъжка ръка вкъщи и да те върти, както ѝ скимне. Трябва твърдо да покажеш, че тези времена са в миналото.

# 143
За какво точно изтегли заем? И това, че си пазарувал веднъж седмично на родните си баба и дядо, които пък са ти дарили 1/2 от апартамент в София... да ти кажа, и без дарение е нормално да го правиш.

Uncommon, той вече писа, че има нот. акт. Наскоро го бил прочел...

# 144
  • София
Еееее, оля се вече. Извеждал баба си и им пазарувал, ЗАРАДИ жилището. Изгубих дар слово.

# 145
Заемът изтеглих за ремонт на въпросното жилище.

# 146
Как реагираш на обидите на майка ти към жена ти?

# 147
Заемът изтеглих за ремонт на въпросното жилище.

Ти писа, че дори дограмата не е сменена, че още стоят мебелите на баба ти и дядо ти. Какъв ремонт прави тогава, обикновено се почва точно от дограмата?

# 148
  • София
Ако си изтеглил заем за ремонт, да си го вложил и да си се нанесъл.
Майка ти няма право да не ти разрешава каквото и да било, защото сте с равни права.
Ако си искал, да си се нанесъл.

Казах ти- много некадърен писател си.
Намери си друго поприще.

# 149
Правих ремонт на коридора - плочки, банята щрангове, кухнята, ел инсталацията.
Не обичам да крещя и мразя скандалите, обяснявам, че ми е неприятно това отношение към жена ми.

Общи условия

Активация на акаунт