Отговори
# 510
И аз съм със силни менструални болки като хапва. Това означава ли, че все пак има коластра или означава само че суче? Ох 😅
,,🤣 Значи ,че смуче здраво и стимулира зърната правилно.

Момичета няма как да не боли, то бебетата правят такъв вакуум, зърната са чувствителни. Иска малко адаптация, а после,когато кърменето е вече рути- болката е признак  за неправилно засмукване( пришка,раничка.....) В нета има много хубави снимки и обяснения, за тези , които нямат консултация с адекватна консултантка по кърмене. От значение са формата, големината на гърдите и зърната, големината на устата на бебето, колко е гладно, доносено, недоносено..... Търпение му е майката , често и проба грешка. Не мислете ,че на мен не ми е било трудно, ама давам смело съвети, защото като цяло нямах кой знае какво притеснения, вярвах в себе си и в бебетата.....което не винаги е достатъчно, но ще стане! Както почти всяка си мисли на големите болки при раждане " не мога повече", ама можем повече. Simple Smile

# 511
Има силиконови протектори (не знам така ли се казва) за зърна. Може да се опита. При мен с две намазвния с лансинох и минаха раните.

# 512
  • София
Честито на всички майки! Аз само ви чета, но имам повод и аз да се похваля😋
На 14.08 в 2:10 се роди сина ми Николай.
2, 850 кг., 50 см. -нормално раждане 🙂.

# 513
Честито Катето желая ви много щастие с вашето съкровище. Както винаги чакаме с нетърпение разказ, макар, че малко останахме вече (:

# 514
Марая, от тук нататък запомни, че не всичко с децата е както си го представяме и нищо не е на всяка цена. Аз трудно свикнах с това.
 Например, когато ми е много напрегнато, че трябва да отидем някъде, синът ми или се тръшка или се мотае жестоко. Стискам зъби и търпя... Ама трудничко си е.
Аз откакто открих възглавницата за кърмене се родих!! Предния път ползвах една от Джъмбо, но явно си е друго с възглавница за кърмене. Не мога да кърмя легнала , за това в стол с възглавница. Той така се унася хубавко, че пак ми е жал да го вдигам да го храня с шише после.

# 515
  • София
Момичета здравейте, едва ви изчетох от вчера сутринта!
Минавам да ви кажа, че вчера, точно на термин се роди и нашият бебок в 14:12, по естествен път. Мерки: 3500гр, 50 см. Име: все още няма Joy
Аз съм без вътрешни шевове, само с няколко външни от епизиотомия.

Разказа мисля да го спестя, поне докато не родят всички решили да раждат по естествен път. Само ще кажа, че докторът трябва да се подбира много внимателно и пак не е сигурно, че сме избрали правилния човек.

Честито на всички родили докато ме нямаше! Да са ви много здрави бебоците и да ви радват!!!

# 516
Честитооо! Да са живи и здрави новите попълнения!
Jamily, като по часовник, точно на термин, браво на теб!

# 517
  • Denmark
Честито, Jamily! Hug Нека бъде здрав и да ви носи само радости! Flowers Tulip

# 518
И от мен +1 за възглавницата за кърмене. Още с баткото взех ,но аз ги ползвах и за спане. Иначе стига да е правилната височина , мога и с обикновена.( Както е сега в болницата)

# 519
Айде, бе Jamily, душа! От кога чакаме имоти да влезеш в родилния клуб!! Честито да ти е детенцето!!
Аз как сладко.спя на тази възглавница за кърмене... Слагам отгоре една друга и спя като къпана, какво му се чудя на дете, че записва в нея. Аз я взех за 4-5 лв от една втора употреба, чисто нова ( видимо неизползвана) с перящ се калъф. Много се чудех трябва ли ми ама съм много доволна!!

# 520
  • София
Благодаря ви момичета!!!
PeacockLove, айде де! Случи се най-накрая!!! JoyBlue Heart

# 521
Jamily, хайдееее, да ти е честит! Прекрасни моменти заедно да имате! Раждането мина, каквото такова Wink Heart

Сега чакаме Paola Hug Късмет!

# 522
Давайте да ви отмятаме по обратния ред Wink да почваме да обсъждаме следващите неволи в " родени".
Както сега чепкаме кърменето , мигваме и почваме захранването Wink

# 523
Честито, Jamily и Kateto! Много здрави и щастливи бебчета!
Jamily, ти в Пълмед ли беше?

# 524
Ехх как ми се иска и аз да се похваля с бебенце ... цялата ми бременност мина неусетно,но тези последни седмици направо се влаааачат 😭 Аз продъжавам да нямам нито стягания,нито контракции.. НИЩИЧКО ! За капак моят младеж днес е решил да ми направи ребрата на сол.. имам чувството,че си седи там горе и изобщо няма намерение да послезе дори 🙄

Общи условия

Активация на акаунт