Паническо разстройство - 45

• 45 100
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, и аз да попитам нещо. От силната тревожност, която беше преди 3-4 месеца не е толкова трагично вече, обаче ми остана едно. като съм на работа и съм спала по-малко от 7 часа, по цял ден ми е едно неадекватно, трудно се концентрирам, разсеяна съм, все едно съм малоумна и с усилие си върша задълженията. Все забравям по нещо, като си отивам и се връщам отново в офиса. Взеха ме на подбив колегите, а съм на нова работа и кой знае какво си шушукат, че съм някаква кукувица и странна птица. Просто имам чувството, че мозъка ми по  цял ден не работи като хората. На някой става ли му така. Много се шашкам от какво е тая екстра. Възможно ли е от АД - тритико и велаксин. Полудявам ли, какво ми става. На морето 7 дни, нямах никакви подобни проблеми и даже си казах ейй, разгеле, най - накрая се разкара тая гад, но като се върнах в София още по пътя от морето получих по-лека ПА и от понеделник, тия неща почнаха. Държа на работата си, обаче  ме е страх да не  си личи, че съм неадекватна и да ме уволнят.

# 136
И аз недоспала съм неадекватна, но определено смятам и тук съм писала вече, че тези лекарствата които вземаме, колкото помагат, толкова и вредят. Дано си внушавам но...незнам дали от АД или от бензодиазепините аз съм станала ужасно разсеяна. Забравям какво съм правила преди минута, забравям имената на хора които познавам от години, ей така бели петна ми се явяват. После се сещам, но не и когато ми е нужно.
На моменти се шегувам че съм дементна. По-скоро си мисля че е от бензото,защото АД пих една година ,а бензо съм пила на периоди от доста години. Никога не съм прекалявала и не съм стигала до зависимост, и сега при криза мятам по едно-две ксанаксчета, макар и рядко. Някъде четох че хората пили продължително подобни медикаменти са по-уязвими от Алцхаймер. Искрено се надявам Георги или някой друг от групата да ме опровергае.
Днес не ми е ден. Моите паник атаки бяха останали в далечното минало от около година и половина вече, но днес в един магазин бях на косъм. То може и да е от кръвното, от жегата, знам ли, но ми причерня, започна да ми трепери пред очите и да се опитва да ми изтръпва лицето. Добре че ме прибраха бързо с кола и атаката веднага се укроти, защото аз се успокоих че съм в къщи. Щеше да ме тресне със всичка сила и да съм парцал 2-3 дни. В такива моменти ме обхваща отчаяние. Много се ядосвам на себе си ☹️

# 137
Точно Сали, нещо подобно. Бъркам думи, забравям  кое как се казваше, припознавам се редовно в някакви хора, за познати. Като се загледам в една точка и с периферията забелязвам сякаш нещо се движи и като се обърна, всичко си е на място. Като чета текст и чета една дума за друга, абе някаква обърканост, безтегловност и нереалност, като че ли е най-точното, очаквам всеки момент да почна да приказвам безсмилици, ох не знам как да го обясня. Е само алцхаймер не си бях внушавала, че имам, сега ще ида да питам пси как да се изследвам за това. А възможно ли е да е от тревожността, защото все пак си я има на моменти, особено като съм недоспала. Една позната така беше, забравяше жестоко, беше на АД от около 10г, а аз съм от 11-12г. Та й правиха някакви изследвания за алцхаймер, в чужбина чак й ги пращаха, от 4-5 места й беше потвърдено, че има. Така се беше шашнала и се готвеше вече да мре, ама след време се оказа, че няма нищо подобно. Били й казали, че от дълъг прием на АД. Не знам вече и аз какво да мисля, дали да не говоря с Маринова за това. Може или велаксина да не ми действа като преди, а може и тритикото да ми прави тия мизерии. Аман, писна ми от самата себе си и аз като Сали се отчайвам и ми се реве на моменти.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 14:28 от Danjelita1

# 138
В една от миналогодишните работи се разделихме, понеже съм много разсеяна.
Едно по рождение, друго науката в БАН много допринесе, и лечението на ПР 8 години с АД, антипсихотици, бензо, което още боря!

Дани, и аз, като по-млада, ако нямах 8 часа сън бях блокаш. Неадекватна, неориентирана. Добре, че работих такава работа, че можех да се крия цял ден зад компа, ако отида на работа...

Откакто спрях алкохола сърцето се поукроти. Няма сърцебиене, учестен пулс, болки. Но аз прекалявах със седмица и нещата отидоха твърде далеч!

Един психолог ме покани на безплатни сеанси, което си го превеждам секс. Но за 29 годишен красавец ме устройва Simple Smile

Сутринта!

# 139
Добре де, на Вас спи ли Ви се постоянно, чувствате ли се без сили, енергия? Само да Ви се лежи и да Ви се почива?

# 140
Щом сте на белите петна и забравянето, значи се оправяте. Това е признака, че мозъка е започнал да си възстановява синапсите и ги запълва, но старите са дали на късо. Това е най дългия етап, и е нормално. Но значи възстановяване. Предполагам и съня се е подобрил и повече сънувате. След инсулт хората се чувстват така, когато се възстановяват.

# 141
  • София
Аз още не съм стигнала морето. Сега съм във Великотърновския регион. Снощи ми беше доста зле. Днес след 14-15 часа също. Голяма криза не съм правила, но за сметка на това неприятни усещания, разливаща горещина, едно такова като клокочене, световъртеж, сърдечни симптоми колкото искате. А така се надявах Есцитила вече да действа. Като ми е най-зле дали да пия по цял Ксанакс?Гледам да се ограничавам в две половинки дневно, но понякога би трябвало да ми е подействало, а сякаш не действа и си ми става зле.

# 142
Аз още не съм стигнала морето. Сега съм във Великотърновския регион. Снощи ми беше доста зле. Днес след 14-15 часа също. Голяма криза не съм правила, но за сметка на това неприятни усещания, разливаща горещина, едно такова като клокочене, световъртеж, сърдечни симптоми колкото искате. А така се надявах Есцитила вече да действа. Като ми е най-зле дали да пия по цял Ксанакс?Гледам да се ограничавам в две половинки дневно, но понякога би трябвало да ми е подействало, а сякаш не действа и си ми става зле.
Пак ще кажа, че ксанакс не маха симптомите на треяожността а само ги замазва. След него нещата ескалират още повече.

# 143
Щом сте на белите петна и забравянето, значи се оправяте. Това е признака, че мозъка е започнал да си възстановява синапсите и ги запълва, но старите са дали на късо. Това е най дългия етап, и е нормално. Но значи възстановяване. Предполагам и съня се е подобрил и повече сънувате. След инсулт хората се чувстват така, когато се възстановяват.
Георги, идва ми да те разцелувам, ама верно ти казвам. Нямаш идея как ме успокои. Цял ден съм пред разреваване, аха и да ревна, щото до гуша ми дойде от нереалност, тревожност и някаква тотална обърканост. Чувствам се верно като че ли съм изкарала инсулт. Даже по едно време почнах да си го мисля, толкова е странно. Все едно главата ще ми се пръсне.имам и главоболие понякога все едно от напрежение. Ама аз от бая време съм така. Придружено е и с тревожност. Сигурно ли е,че е признак на подобрение или е нещо друго, мамка му. Казваш дълъг период, колко време още ще съм така. Мн е гадно и е една от най-противните екстри. Все си мисля,че е симптом от тревожността. И да, сънувам много, цветно. Сутрин като стана и веднага помня съня.

# 144
  • София
Тогава Георги какво препоръчваш? Антидепресанта не трябва ли вече да ме оправи? Искам си живота обратно. Тази горещина в гърдитеи това прималяване, клокочене, световъртеж, дискомфорт сърдечен ме побъркват. На моменти съм си топ, но в някакви други моменти се чувствам зле и не става с отвличане на мислите и с други дейности и изобщо с нищо. 😔

# 145
Интересна работа, как пък нито един простак не познавам, които да страда от тревожност, ПА или нещо подобно.. Вие имате ли такива познати? Даже то май по-скоро е свързано с чувствителността...

# 146
  • Цюрих
Интересна работа, как пък нито един простак не познавам, които да страда от тревожност, ПА или нещо подобно.. Вие имате ли такива познати? Даже то май по-скоро е свързано с чувствителността...
Хахаха,разсмя ме! И аз това забелязах.Ма то си има поговорка-"лесно ти е на теб,тъп си!"
Иначе и аз снощи един час , като ме подпукаха паниките,та до 2:30! Същият страх от инсулт,инфаркт,задушаване... струва ми се,че не мога да преглътна,все едно ми се схваща езика...и днес цял ден ми е сънливо,едвам се влача.Чувствам си краката тежки,все едно не мога да ходя нормално,тилът ми пулсира...потя се и ме гони лека хипохондрия...
А си бях толкова добре предните дни.Обаче от три нощи не бях спала добре и явно е свързано с това.
Но... да не ни пука... В такава възраст сме, че всичко вече е цветя и рози.... остеопоРОЗИ, остеохондРОЗИ, невРОЗИ...  Grinning

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 21:00 от Шоколад

# 147
E да се запознаем. Аз съм абсолютен идиотин в това отношение, само простотии ръся едно след друго, сексистки майтапи, сарказъм, ирония и т.н. Simple Smile

Елдорадо, няма магическо хапче. Борбата е ти срещу мозъка ти. Трябва да се самообучиш, че си здрава, а мозъка прави номера. Това е психотерапия. Това е решението , докато се пият АД. То АД вече действа, но ти изцяло разчиташ на него. Не е това начина.
Така, под дълъг период на възстановяване, визирам дълъг. При някой хора е кратко, при други е години. Всеки различно се самоадаптира и възстановява. Понякога има пак тежки дни, но това е нормално. Просто мозъка се бори и гради нови пътеки. Понякога не става и пак почва борба. Но по принцип почне ли нормален сън, сънища интензивно и солидна REM фаза, значи нещата се оправят. Друг е въпроса, че не се забелязва, защото човек вижда и усеща лошото, а доброто го приема за даденост.

# 148
Ааааа, Георги-не така! Ти може да си много други неща, но не и Тъп! Освен това не говоря само за това, че има страшно много информация в мозъка ти.. Чела съм те и в задни теми... Изобщо, винаги е много зареждащо да разменим няколко думи с интелигентен и знаещ цената си мъж.
Дами, не ви пренебрегвам в никакъв случай, напротив.. От всички теми, които чета, тук е единствената, в която сте със най-висока ерудиция и е удоволствие общуването с вас(то и затова тези проблеми има де.. 🙃🤔). Но понеже аз лично много рядко съм срещала такива мъже, реших да похваля Георги😁...

# 149
Никой не ми обърна внимание за мелатонин и алкохол.. 🙄🙄

Общи условия

Активация на акаунт