Паническо разстройство - 45

• 45 197
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте искам да ви попитам според вас кой вариант е по-добър- АД с години( може би и до живот) или без АД , но постоянно пиене на бензо?
 Питането ми е лично за мен, защото аз откакто пия Ципралекс  и Флуанксол се чувствам Ок и не прибягвам до бензо( пия 2-3 пъти в годината по четвъртинка) но ако го спра ме е страх че ще имам нужда все по често от Клонарекс

# 211
Здравейте искам да ви попитам според вас кой вариант е по-добър- АД с години( може би и до живот) или без АД , но постоянно пиене на бензо?
 Питането ми е лично за мен, защото аз откакто пия Ципралекс  и Флуанксол се чувствам Ок и не прибягвам до бензо( пия 2-3 пъти в годината по четвъртинка) но ако го спра ме е страх че ще имам нужда все по често от Клонарекс
Въпроса е безмислен. Бензо не се пие с години - уврежда. АД до живот е често срещано и как да кажа, приеми, че е като лекарствата за автоимунни, кръвно и т.н. Не е по различно.

# 212
Как сте днес? Аз съм будна от към 04 часа. Първо треперенето в сърдечната област започна, след това направих и криза за разкош. Сега съм пила 1/2 Ксанакс и хап за кръвно и чакам да ми стане по - добре. На този етап не виждам АД да ми помага особено, ама ще стискам зъби още. Кажете ми, ако беше някакво друго заболяване, до сега трябваше да го открият, нали?
Ел, още ли си при Маринова или я смени

# 213
  • София
Дани, при Маринова съм си. Къде да ходя?! Ако ми има нещо на сърцето трябваше до сега да са го открили, нали? Георги? Някой?

# 214
Дани, при Маринова съм си. Къде да ходя?! Ако ми има нещо на сърцето трябваше до сега да са го открили, нали? Георги? Някой?
Да, сърцето не е кой знае колко сложен орган, и едно ЕКГ показва изменения. А ти си минала всичко. Нищо няма на сърцето.

# 215
  • София
Господ здраве да ти дава, Георги!
Аз все си питам така, защото все там са ми симптомите. Днес съм доста зле. От кризата в 04 часа та до сега. Май ще пия още 1/2 Ксанакс. Преди малко пих Есцитила, че не можах да стана от леглото по - рано, за да закуся. А на гладно гледам да  не пия лекарства. Сега ми е напрегнато, изтръпват ми ръцете и върха на главата, шумът в ушите ме побърква и изобщо днес съм ужас. Интересното е, че в къщата бяхме 4 човека и около 04 часа никой не е спял.

# 216
Нищо ти няма на сърцето и на каквото и ди било друго. На нервна почва са ти проблемите, очевидно е. Колко време пиеш есцитила, но не по двете, а от самото начало. Може би това не е твоя АД, така ми мирише на мен. Трябваше до сега да имаш поне минимално подобрение. Говори с нея за смяна. Препоръчвам велаксин, той е един от най-добрите за силна тревожност.

Георги, пак до теб опирам. Откакто намалих тритикото с 1/3 тревожността е по-силна. Дразнят ме дребни неща, неадекватна и объркана. Първата седмица бях ок, но втората се започна. Не мога да определя тревожност ли е или по-леки атаки. Но ми се струва, че е от намалянето. Да вдигна ли пак тая 1/3. Определено не съм добре. Като съм на 1 и 2/3 след като го пия вечер ми е мн замаяно, но спя добре и като че ли тревожността почти я няма на другия ден. Бях на 2 хапа около 3 месеца и реших да го намалям, но успявам да съм добре само без 1/3. Изписаха ми го, за да подсили велаксина, който няма същия ефект вече от дългия прием. Пробвала съм да увелича велаксина в началото от 150мг на 225 и стана мн по зле с тревожността. Дай ми съвет какво да направя, защото не мога да работя така.

# 217
Нищо ти няма на сърцето и на каквото и ди било друго. На нервна почва са ти проблемите, очевидно е. Колко време пиеш есцитила, но не по двете, а от самото начало. Може би това не е твоя АД, така ми мирише на мен. Трябваше до сега да имаш поне минимално подобрение. Говори с нея за смяна. Препоръчвам велаксин, той е един от най-добрите за силна тревожност.

Георги, пак до теб опирам. Откакто намалих тритикото с 1/3 тревожността е по-силна. Дразнят ме дребни неща, неадекватна и объркана. Първата седмица бях ок, но втората се започна. Не мога да определя тревожност ли е или по-леки атаки. Но ми се струва, че е от намалянето. Да вдигна ли пак тая 1/3. Определено не съм добре. Като съм на 1 и 2/3 след като го пия вечер ми е мн замаяно, но спя добре и като че ли тревожността почти я няма на другия ден. Бях на 2 хапа около 3 месеца и реших да го намалям, но успявам да съм добре само без 1/3. Изписаха ми го, за да подсили велаксина, който няма същия ефект вече от дългия прием. Пробвала съм да увелича велаксина в началото от 150мг на 225 и стана мн по зле с тревожността. Дай ми съвет какво да направя, защото не мога да работя така.
Ами като за начало, приеми, че може и работата да си загубиш дори, това е положението с нашите състояния. Така, това което може да направиш е да вдигнеш пак наистина дозата, но по скоро има нещо със слънчевата фаза. Аз примерно сега тия дни вдигнах пиенето , и пак не е особено подобрено положението . Не че нещо е особено, но общо неразположение и напрегнатост ме мъчат. Но пробвай с хапчето и ти. И ако имаш как, тренировки някакви добави - вървене, бягане... Нещо такова.

# 218
  • София
Следващата неделя става 1 месец откакто пия цял Есцитил. Все си остава в мен едно съмнение, че не са нерви това, но пък не бива да пропускам факта, че ако беше нещо страшно до сега да ме е довършило. Минаха 4 месеца от първата криза. Както Георги каза, все едно има нещо свързано с промените в магнитните полюси, слънцето и други такива. Като някакъв барометър съм станала.

# 219
Следващата неделя става 1 месец откакто пия цял Есцитил. Все си остава в мен едно съмнение, че не са нерви това, но пък не бива да пропускам факта, че ако беше нещо страшно до сега да ме е довършило. Минаха 4 месеца от първата криза. Както Георги каза, все едно има нещо свързано с промените в магнитните полюси, слънцето и други такива. Като някакъв барометър съм станала.
Е ГТР е точно това - съмнението, че лекарите пропускат нещо физическо, толкова мистично и трудно за откриване, почти уникално и невиждано до момента. И баш на нас да се случи. Или е някакъв невидим смъртоносен рак, който дава всичко физически, но е нинджа и не се открива. И за 4 месеца не си умряла, при положение, че нелекуван рак с тия симптоми те е убил до 20 дена след проявата. Няма такъв филм... Просто няма! И сърце не е, защото то е мускул - или е болно, или не е, няма такива 4 дена да се скатава, 4 да прави мизерии. Ако беше държавен служител може, но в случая за щастие не е. Аз ти казах Елдорадо - рискувай с водка. Изпий на гладно 50-100 грама. След като ти мине първоначално пиковия адреналин, виж как ще си. Ако всичко е изчезнало и притъпено... Значи е нерви. Аз такива експерименти си правя редовно! С каквото ти дойде на акъла. Даже веган режим пробвах 50 дена, ама много болезнени ерекции имах, та го махнах.

# 220

Ами като за начало, приеми, че може и работата да си загубиш дори, това е положението с нашите състояния. Така, това което може да направиш е да вдигнеш пак наистина дозата, но по скоро има нещо със слънчевата фаза. Аз примерно сега тия дни вдигнах пиенето , и пак не е особено подобрено положението . Не че нещо е особено, но общо неразположение и напрегнатост ме мъчат. Но пробвай с хапчето и ти. И ако имаш как, тренировки някакви добави - вървене, бягане... Нещо такова.
Благодаря ти мн. Вдигам, пък да видим. Ти тревожност ли имаш, какво не е наред при теб. Почвам и аз да си мисля, че я ни пръскат с нещо, я 5джи-то, я магнитни бури…

# 221
Не бе, напрегнато ми е едно такова и невралгични прояви имам. Нищо особено, но е гадно като цяло.

# 222
Нищо ни няма!
Мен ме дразнят околните. Хептен асоциален тип съм станала! Един човек на улицата ме нерви!

Събидих се в ужно състояние! Хванах гирите в 4.00. Тежка тренировка и след това съм много добре.

И един пилатес да метна сега!

# 223
Някой от вас пие ли вечер хранителната добавка Мелантонин и доволен ли Е, може ли да се съчетава с АД?

# 224
Аз отдавна се шегувам с това че нещо ни пускат по въздуха, ама нищо чудно да е истина.
Liiya, не съдя никого от моята камбанария. И не съм против АД, а против дългогодишен прием. Няма как да не полагаме усилия. Да кажем че с АД ни е добре, чувстваме се супер спокойни,
(което не го вярвам всъщност, и с АД има и добри и лоши моменти ), пили сме ги година-две, е, значи е време да опитаме да се справим сами. Да пием АД с години може би е скриване на главата в пясъка. Даже може би като минат много години, замислете се, толкова ли сте добре, постоянно, не го вярвам. Мозъкът свиква,  кризите са позамазани, но не са изчезнали. Ако някой тук пил АД повече от 10 години каже че през този толкова дълъг период всичко му е било цветя и рози, мисля леко ще послъже. Ама така, с ръка на сърцето си признайте. Да не говорим ако АД не се "уцели" какво става. Пиеш втори, трети АД.... Това искам да кажа, че според мен дългия прием не те прави по-силен и по-спокоен. Просто си спестяваш кошмара на спирането. Защото колкото по-дълго пиеш по-трудно спираш. Няма как да е лесно, а дългия прием според мен е избор на лесния , но грешен път. Съжалявам ако разбуня духовете тук. Пак ще кажа , дано не, но ако се наложи пак ще пия АД, но веднага, щом се почувствам по-добре, ще се боря да се справям без тях. Не съдя и не налагам мнение, но нали сме тук да споделяме и обменяме мнения. Ето, това е моето.🙂

Общи условия

Активация на акаунт