Паническо разстройство - 45

• 45 153
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Хора,излизам!Пътувам в градския транспорт,ходих извън къщи по-надалеч и се чувствам нормално! Вече за трети път!Не ме тресе паниката в МОЛ-а и не ми се завива свят,през цялото време не съм мислила за болести!Успях ли?Справих ли се вече?
Аз съм имала години без нищо и после изведнъж пак всичко отначало! Но браво! Така трябва да си! Не го мисли дали ще се върне или не, така или иначе само ще го предизвикаш.

# 196
Дотук поне 10 човека казахме че от вчера не ни е добре. Да не ни облъчват с нещо ?  Само Шоколад е добре,  но тя е в Швейцария,  значи само тук в България ни облъчват Simple Smile Шегувам се,  но вече мисля всякакви глупости.
Danjelita, много добре те разбирам и аз правих неуспешни опити.  Няколко години (8-9) бях на почти цяла таблетка ксетанор.  Намалих го на 1/4 и така карах последните няколко години. Това което ми помогна да го намаля беше бирената мая. Посъветваха ме да я пия за кожа и коса защото много ми падаше косата от АД и ми излизаха пъпки. Е  нямаше никакъв ефект върху косата и кожата обаче така ми балансира главата (!!!), че след 3-4м вече пиех 1/4 ксетанор. Пробвай ако не си, ма мен много ми помогна.

След още няколко години просто усещах че нямам нужда от АД и ги спрях. Не знам как стана просто паниката и страха преминаха. През това време продължавах да пия бирена мая периодично, предполагам че на мозъка му е трябвало време за да се възстанови. След като спрях АД обаче съм с тези екстри за които писах и не знам дали това е следствие от дългогодишен прием на АД или болестта си е сменила мястото и сега тормози тялото вместо психиката.

П.п Синтетичните витамини от групата Б нямат същия ефект. Ако решиш да търсиш бирена мая да знаеш, че тази по аптеките която е с добавени витамини А и Е не струва. Трябва да е чиста бирена мая без а,с, е и тн.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 18:46 от liiya

# 197
Дотук поне 10 човека казахме че от вчера не ни е добре. Да не ни облъчват с нещо ?  Само Шоколад е добре,  но тя е в Швейцария,  значи само тук в България ни облъчват Simple Smile Шегувам се,  но вече мисля всякакви глупости.
Danjelita, много добре те разбирам и аз правих неуспешни опити.  Няколко години (8-9) бях на почти цяла таблетка ксетанор.  Намалих го на 1/4 и така карах последните няколко години. Това което ми помогна да го намаля беше бирената мая. Посъветваха ме да я пия за кожа и коса защото много ми падаше косата от АД и ми излизаха пъпки. Е  нямаше никакъв ефект върху косата и кожата обаче така ми балансира главата (!!!), че след 3-4м вече пиех 1/4 ксетанор. Пробвай ако не си, ма мен много ми помогна.

След още няколко години просто усещах че нямам нужда от АД и ги спрях. Не знам как стана просто паниката и страха преминаха. През това време продължавах да пия бирена мая периодично, предполагам че на мозъка му е трябвало време за да се възстанови. След като спрях АД обаче съм с тези екстри за които писах и не знам дали това е следствие от дългогодишен прием на АД или болестта си е сменила мястото и сега тормози тялото вместо психиката.

П.п Синтетичните витамини от групата Б нямат същия ефект. Ако решиш да търсиш бирена мая да знаеш, че тази по аптеките която е с добавени витамини А и Е не струва. Трябва да е чиста бирена мая без а,с, е и тн.
За първи път чувам за бирената мая. Тя гони тревожността ли? Колко време се пие и как. От къде се купува. Косата ми така опада от АД и силния стрес, че вече е два косъма и продължава да пада все още с шепи. Имах мн гъста, дълга коса, сега вече няма и помен от нея. Отделно от маята не се ли качват кг и без това съм двеста кила, не ми се става 300. Как това би ми помогнало да махна поне тритикото, без да имам тая ужасна тревожност и да мога и да спя 😞

# 198
Последните 2 дни е имало средни магнитни бури според руски сайтове, нашите не го отбелязват. Вчера вечерта е бил пик, днес спад. Но се очаква за 3 дни да спаднат и от 17 до 22 да има силни бури. Да видим това ли ще излезе.

# 199
Маята балансира мозъка, помага му да си оправи биохимията и оттам пада тревожността и атаките. Аз когато бях на 3/4  таблетка само за ден -два да се опитах да намаля и веднага  получавах криза.

За килограмите - аз не напълнях но аз по принцип съм слаба и трудно качвам. Но не е задължително да се пълнее от нея.

За косата - спря ми косопада но индиректно тоест след като намалих АД почти ми изчезна и косопада.

Георги и аз видях че е имало магнитни бури на 13 и 14 може и това да е. Дано само не се влошаваме на всяка буря или пълнолуние.

# 200
Много съм против пиенето на АД за повече от година- година и половина. А това дето пишете че сте пили над 10 години ум не ми го побира. За мен ако се пие толкова дълго значи не лекува. АД са нужни само да ни помогнат да си стъпим на краката ако сме в голяма дупка. Не случайно ги наричат патерици. От там на сетне трябва да се справяме сами. И уж не водели до зависимост, а я вижте какво става като се опитвате да ги спрете.  Моля ви се хора, внимавайте с тези "лекарства". Не казвам че никога вече няма да прибягна до АД , но не искам да ги пия много години. Само временно.

# 201
Много съм против пиенето на АД за повече от година- година и половина. А това дето пишете че сте пили над 10 години ум не ми го побира. За мен ако се пие толкова дълго значи не лекува. АД са нужни само да ни помогнат да си стъпим на краката ако сме в голяма дупка. Не случайно ги наричат патерици. От там на сетне трябва да се справяме сами. И уж не водели до зависимост, а я вижте какво става като се опитвате да ги спрете.  Моля ви се хора, внимавайте с тези "лекарства". Не казвам че никога вече няма да прибягна до АД , но не искам да ги пия много години. Само временно.
Понякога мозъка просто не може да си изгради пътеките отново и да си оправи синапсите и биохимията. В западните гайдлайни АД са доживот!

# 202
[quote author=Георги Дяков 641885 link=topic=1242161.msg41228038#msg412
Понякога мозъка просто не може да си изгради пътеките отново и да си оправи синапсите и биохимията. В западните гайдлайни АД са доживот!
[/quote]

Точно.  Sali я се пробвай да ги спреш ако само при опит  за намаляване те тресне силна криза.

Danjelita търси бирена мая по сайтове , примерно има една на люспи на Bionia, или ако имаш близки в Германия да ти изпратят от там, немската сякаш е най добра. Дано и при теб има добри резултати.

# 203
Намалявайте ги много по малко и много продължително. Не с половинка, а с четвъртинка даже, ако сте на по две. И много бавно. Аз също съм против патерицата АД.
Като спрях алкохола и кафето си усещам, че бизогамата, като количество - едно на ден ми е много. Намалих я.

А на времето взимахме бирена мая от бирени фабрики. Аз за сина ми съм взимала... Когато имаше риал биа!
Сега, като пиеш повече бира ти е лошо от стабилизаторите, консервантите, оцветителите, омириситетелите, дървесния спирт и т.н. в нея.

Как няма да ни е кофти. И от времето също. Вчера пустинята Сахара, днес си е направо, при нас, да влизаме в Ноевия ковчег.

# 204
Аз спрях АД тази година, до към края на април го пих - ципралекс беше моя АД. Като есента го намалих на 1/2. Последните около два месеца тази половинка я делях ( не ме питайте как, трудно беше ) на още по-дребни парченца. Накрая направо трошици пиех. Но нали трябваше да е постепенно. Не беше толкова трудно. По-скоро ми беше трудно когато през ноември минах директно от цяло хапче на 1/2, но издържах. Така че знам какво е да се спре АД. За мен лично започването беше много по-трудно. Направо беше ад, не искам да си спомням за това.

# 205
Аз пък когато ме започна това пристъпно сърцебиене, обиколих доста доктори... И понеже ми казваха, че е или от ЩЖ или от нерви, някои лекари ми изписаха АД-единият Тритико, другият Грандаксин, трети  пък добавка Неолексан, Золифт и тн... Обсъдих го с лекуващият ме ендокринолог и той ми каза "не те съветвам изобщо даже да си го помисляш". Каза ми, че ако при него отиде пациент който приема АД започва да му го спира. Обясни ми много подробно какво става като се пие АД и как след време спират да действат, почват да ги сменят и изобщо се върти в омагьосан кръг. Тогава ми каза, че е по добре да пия Инозитол и да се опитам да си пренаредя приоритетите и гледната точка. Помогна ми много, наистина! Много ценя това, което направи.. Вероятно има случаи, в които не може без АД.. Просто съм му благодарна, че не ми натряска една рецепта и толкова..

# 206
Sali, това че при теб почването е било ад а спирането не, изобщо не означава че и при другите е така. Аз например не съм имала проблем с почването,  много гладко минаха нещата без странични ефекти,  резултат имаше буквално след няколко дни,  но и през ум не ми минава да смятам че и при другите е така. Някои влизат в ада при спирането,  затова нямаме право да съдим от своята си камбанария.

При всеки е различно,  никой не иска да се влачи години на АД. Просто понякога е невъзможно.  На мен ми беше невъзможно 15г, след това ми стана възможно и веднага ги спрях.

The demon, явно си попаднала на лекар, а не на медик - търговец и драскач на рецепти.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 22:17 от liiya

# 207
Ние се опитваме да обясним, че сме ги спирали, много бавно, много внимателно.
Много месеци, с много търпение.
Не и толкова по схема, а от усещането на организма. Той казва кога си готов да намалиш още малко, или не навреме ди намалил и трябва да се върнеш!

# 208
Ние се опитваме да обясним, че сме ги спирали, много бавно, много внимателно.
Много месеци, с много търпение.
Не и толкова по схема, а от усещането на организма. Той казва кога си готов да намалиш още малко, или не навреме ди намалил и трябва да се върнеш!

Може би се изразих неточно в предишния си пост, но като писах че спрях АД веднага имах в предвид че веднага започнах да го спирам, а не че съм го спряла от раз. Спирах го 6 месеца.

# 209
  • София
Как сте днес? Аз съм будна от към 04 часа. Първо треперенето в сърдечната област започна, след това направих и криза за разкош. Сега съм пила 1/2 Ксанакс и хап за кръвно и чакам да ми стане по - добре. На този етап не виждам АД да ми помага особено, ама ще стискам зъби още. Кажете ми, ако беше някакво друго заболяване, до сега трябваше да го открият, нали?

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 08:50 от Елдорадо

Общи условия

Активация на акаунт