Паническо разстройство - 45

• 45 235
  • 734
  •   2
Отговори
# 255
При самата мисъл, че ще се върна на настоящата си работа ме хващат тревогите. Мнението на психиатъра ми е, че не хубава идея по време на настоящата си криза да я сменям...

# 256
  • Цюрих
При самата мисъл, че ще се върна на настоящата си работа ме хващат тревогите. Мнението на психиатъра ми е, че не хубава идея по време на настоящата си криза да я сменям...
Правилно ти е казал пси-то.И Рали е споделила мнение,че всичко е от главата.
В следващите месеци може да се очертае криза.Заради короната никой не знае как ще се развива икономиката в зимните месеци.Нали и аз затова съм заклещена в чужбина.Дойдохме за една година, после дрън-корона.Затвориха  границата,не можеш да се върнеш, като я отвориха, няма работа в България на старото място.И щеш не щеш,седиш си на д-то.Харесва,не харесва,паники,не паники....чакаш да дойдат по-добри времена.
Би било неразумно да спираш работа, освен ако не намериш своевременно друга,по-платена,с повече облаги и не много натоварена.Или ако има кой да те издържа...доброволно.
Но според мен,ако нямаш деца и ангажименти, ходенето на работа е разнообразие и признак за психично здраве и самочувствие.

# 257
Когато бях в най тежкото си състояние се махнах от старата ми работа. На новата пак си имам кризи, само че в др обстановка и при др хора. Осъзнах че не е мястото. Ако ти е спокойно, навсякъде ще ти е ок. Даже ако отидеш на ново ще ти е по напрегнато

# 258
На мен пък смяната на работата ми подейства много добре. Освежаващо, нови колеги, бях затънала в рутина 10 години. За преди време говоря, сега съм безработна. И от тази позиция смятам че в този момент когато има безработица и ще се увеличава, наистина не бива да се напуска. Освен ако човек има нещо обещано, сигурно, а не да напусне и хоп....от два стола на земята. Но определено знам какво е да се чувстваш в капан от определена работа и да ти се реве като тръгнеш натам. Не бих си го причинила пак. Но както вече написах, понякога трябва да се мисли и да се изчака. Аз в това отношение винаги съм била смел, като реша и напускам. 😀

# 259
Аз от вчера съм с нова работа, ще видим как ще върви. Оставих си вратичка нали работих за себе си, сега ще опитам за друг. Вчера мислех че няма да оживея толкова информация и хаос цареше, но днес бива.
Като цяло съм на обратното мнение, че състоянията ни са от липсата на смелост да зарежем старото и познатото, което често мразим и да започнем ново.
Зависи и ти как го усещаш, но новата работа обикновено те ангажира защото учиш нови неща и забравяш за ПА и всичко старо. Ако обаче ти донесе много нов стрес, може да се влошат нещата.
Точно щях да пиша един дълъг пост за това, че трябва да ме държи нещо ангажирана за да нямам време за депресии и лоши мисли, а децата като израстват време много и нещата се влошават.

# 260
Аз да дам отчет. Днес бях на втория кардиолог. Човека също смята, че сърцебиенето ми е свързано със "хормоналната буря", която вероятно вилнее в настъпващата ми менопауза😁🙃. Каза, че тази синусова тахикардия, която имам от време на време не била нещо особено и според него не е за бета блокер. Утре все пак ще ми слага холтер, за да види за какво иде реч... Изписа ми Тромкардин комплекс, сутрин и вечер по 1 т. Някой пил ли е? Георги, моля дай мнение за тази добавка(по състава май не е в много усвояеми форми)... Да очаквам ли някакво неразположение от нея?
Няма драма, добре е. Няма да имаш някакви гадни ефекти.

# 261
Аз от днес съм на четвъртинка ксетанор и стрезам.Направо си поисках АД от ПСИ,защото имам нужда да почине психиката ми от физ.симптоми.Преди да ида на лекар трябваше да свърша нещо служебно и ме хвана тревожността.Минах след това през едно заведение да се видя с приятели,бам бам сърцето ще се пръсне.ММ ме закара при лекаря и докато чаках пред кабинета тревожността се изпари.Е дали пък не е всичко в главата Simple Smile Не знам колко сериозно ви звучи,но аз ще опитам да "препрограмирам" мислите си.Изтеглих си метода на Силва и започнах да чета.Днес Пси ми каза,че много малко от пациентите,които идват са наясно какво се случва в тялото при ПА ,а аз съм била разбрала същината,че няма да умра,че няма да поледея ... Осъзнавам ,че аз съм научила мозъка си ,да изживява тези състояния и само аз мога да го науча да ги спре.
Тези дни си мислех,аз не винаги съм се будила с лошо настроение сутрин,спомням си че съм се будила весела,щастлива преди години,еми значи мога пак да се будя така Simple Smile Извинявайте,че се отнесох в размишления,но някак се надъхвам ,че МОГА и ЩЕ се справя,както и всички в тази тема Simple Smile

# 262
Аз от днес съм на четвъртинка ксетанор и стрезам.Направо си поисках АД от ПСИ,защото имам нужда да почине психиката ми от физ.симптоми.Преди да ида на лекар трябваше да свърша нещо служебно и ме хвана тревожността.Минах след това през едно заведение да се видя с приятели,бам бам сърцето ще се пръсне.ММ ме закара при лекаря и докато чаках пред кабинета тревожността се изпари.Е дали пък не е всичко в главата Simple Smile Не знам колко сериозно ви звучи,но аз ще опитам да "препрограмирам" мислите си.Изтеглих си метода на Силва и започнах да чета.Днес Пси ми каза,че много малко от пациентите,които идват са наясно какво се случва в тялото при ПА ,а аз съм била разбрала същината,че няма да умра,че няма да поледея ... Осъзнавам ,че аз съм научила мозъка си ,да изживява тези състояния и само аз мога да го науча да ги спре.
Тези дни си мислех,аз не винаги съм се будила с лошо настроение сутрин,спомням си че съм се будила весела,щастлива преди години,еми значи мога пак да се будя така Simple Smile Извинявайте,че се отнесох в размишления,но някак се надъхвам ,че МОГА и ЩЕ се справя,както и всички в тази тема Simple Smile
Давам ти 15-на дена да си изпариш оптимизма. Обикновено новите вълни на ПА и Тревожностите са по силни и по устойчиви. Че няма да се мре, няма, нито ще се полудява. Ама ще се живее трудно 100%. Това е положението.

# 263
Аз искам да ви питам нещо. Отдавна си мисля, да речем че наистина при паник атака няма да се случи нищо лошо, т.е. няма да се мре. Как да съм спокойна че ако по време на паник атака вдигна кръвно над 200 няма да получа инсулт? Има ли значение по какви причини съм вдигнала кръвното, дали от физиологично заболяване или от паника? Резултатът е един и същ - високо кръвно. Е, ами ако ми са слаби кръвоносните съдове и някой се спука. Та, все това ми обясняваха как нямало страшно. По време на паник атака нищо лошо не можело да се случи.  Обаче аз си разсъждавам ей така, както сега и страхът и кръвното си го имам и е голям. Георги , моля те дай мнение.

# 264
Аз искам да ви питам нещо. Отдавна си мисля, да речем че наистина при паник атака няма да се случи нищо лошо, т.е. няма да се мре. Как да съм спокойна че ако по време на паник атака вдигна кръвно над 200 няма да получа инсулт? Има ли значение по какви причини съм вдигнала кръвното, дали от физиологично заболяване или от паника? Резултатът е един и същ - високо кръвно. Е, ами ако ми са слаби кръвоносните съдове и някой се спука. Та, все това ми обясняваха как нямало страшно. По време на паник атака нищо лошо не можело да се случи.  Обаче аз си разсъждавам ей така, както сега и страхът и кръвното си го имам и е голям. Георги , моля те дай мнение.
Ами при ПА няма как да се случи. Сега ако има патология някаква - аневризма, изтънена стена, диабет, атеросклероза напреднала и т.н., тогава е възможно да е проблем. Но това е вече друг случай, защото тия неща дават симптоматика, различна от ПА. Самата ПА повишава нещата, но периода, за който се случва е кратък. Твърде е кратък, за да има физическа опасност. А и организма си има компенсаторни механизми все пак. Това е ситуацията. Само кръвно само по себе си не може да предизвика нищо, ако няма бонуси с него. Ми за твое успокоение, като стане така, дъвчи по 1 аспирин.

# 265
Някой да е взимал зелена рецепта без Здравната каса?
Не и с преглед, платено!
Само да вземеш рецепта ме интересува колко и как!

# 266
Георги, аспирина за какво помага? За разреждане на кръвта се сещам.

Джери, аз съм взимала от ЛЛ зелена рецепта. Просто й казвам че ми трябва и ми  е давала. Така на свободно с плащане незнам. Ако идеш на невролог или на психиатър,платиш си прегледа и го помолил за зелена рецепта може и да стане.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 13:01 от Salii

# 267
Георги, аспирина за какво помага? За разреждане на кръвта се сещам.

Джери, аз съм взимала от ЛЛ зелена рецепта. Просто й казвам че ми трябва и ми  е давала. Така на свободно с плащане незнам. Ако идеш на невролог или на психиатър,платиш си прегледа и го помолил за зелена рецепта но е и да стане.
E да разредиш кръвта де, ако мислиш, че може тромб да запуши някъде.

# 268
Ясно, разбрах. Обаче с тези въпроси дадох опасен за хипохонриците наклон на темата, а гледам да го избягвам.

Тези дни се опитвам да не мисля че съм без работа, да не мисля за бъдещето, че какво ше правя през зимата и т.н. опитвам се да се отпусна и да се наслаждавам на почивката си в къщи. Мисля че всичко в живота ни ще се подреди така както трябва, както е писано да стане. И да се напъване и да мислим прекалено, няма много полза. На моменти ми се получава, това положително мислене имам предвид. Така че отпуснете се по възможност и оставете нещата да се случват сами.

# 269
Сали, мерси! Ще го мисля!
Какво си мисля, че със зелена рецепта ще ми излезе по-евтино.
Сега купувам 100 бр. за 40 лева. Път, прегледи и си идва цената.

На мен ми предложиха работа, по другата ми специалност - екология. Добра, за тук, заплата, малък колектив. Но от 5.00 до 13.00. Аз с такси ще трябва да ходя и да се връщам. Е ще остава пак прилична сума, пак казвам - за тук. Ще го мисля!

Айде, хубава вечер. Аз заминавам по к******к по Сандански!

Общи условия

Активация на акаунт