Паническо разстройство - 45

• 44 303
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Да ви се оплача😢😢😢. След записа от холера ми назначиха Корледин от 7,5 мг сутрин и вечер. По рецептурна книжка.. Депресирах се много... Пак хапчуря, които сигурно ще пия до живот... Някой пил ли е такова? Пише че трябва са почне с доза от 5 мг... Аз цяло ли да пия или половин? Страх ме хваща, че постоянно правя реакции към лекарства...
Болна си от холера ли? Това не е ли инфекциозна болест?

# 286
Да ви се оплача😢😢😢. След записа от холера ми назначиха Корледин от 7,5 мг сутрин и вечер. По рецептурна книжка.. Депресирах се много... Пак хапчуря, които сигурно ще пия до живот... Някой пил ли е такова? Пише че трябва са почне с доза от 5 мг... Аз цяло ли да пия или половин? Страх ме хваща, че постоянно правя реакции към лекарства...
Болна си от холера ли? Това не е ли инфекциозна болест?

Холтер имах предвид, но телефона така си го е интерпретирал....

# 287
Интересно решение. Я иди за второ мнение, едва ли имаш стенокардия. Струва ми се бая пресилено това като назначено лечение. Ще се уморяваш постоянно от това. Но за първи път виждам от раз направо да се изпише това. Какво показва точно холтера?

# 288
Георги, не знам😢😢😢.. Направо, голям стрес ми докара това... Каза, че на моменти имам пулс 130-40-50..Ама аз си правя упражнения. Вярно, че понякога усещам сърцебиене, но това е почти винаги когато се изправя от седнала/легнала-права. После пулса се нормализира. Не знам защо се получава това. В покой рядко имам сърцебиене, даже преди малко си мерих кръвното и беше 115/70 пулс 66.Пулса си в покой съм го виждала и 58.И сега това! Лекарства с рецептурна книжка до живот като бабичка😪😪😪. На 20 г бях в болница заради излязло от ритъм сърце. Тогава си спомням че ме лекуваха с лексотан по схема. Страх ме е да почвам лекарство за сърце с такъв нвравномерен ритъм. Иначе  епикризата ще ми я даде като се върне от отпуска. Дали няма да ми мине само с Тромкардин, а? Да си почна него? 🥺🥺🥺

# 289
Георги, не знам😢😢😢.. Направо, голям стрес ми докара това... Каза, че на моменти имам пулс 130-40-50..Ама аз си правя упражнения. Вярно, че понякога усещам сърцебиене, но това е почти винаги когато се изправя от седнала/легнала-права. После пулса се нормализира. Не знам защо се получава това. В покой рядко имам сърцебиене, даже преди малко си мерих кръвното и беше 115/70 пулс 66.Пулса си в покой съм го виждала и 58.И сега това! Лекарства с рецептурна книжка до живот като бабичка😪😪😪. На 20 г бях в болница заради излязло от ритъм сърце. Тогава си спомням че ме лекуваха с лексотан по схема. Страх ме е да почвам лекарство за сърце с такъв нвравномерен ритъм. Иначе  епикризата ще ми я даде като се върне от отпуска. Дали няма да ми мине само с Тромкардин, а? Да си почна него? 🥺🥺🥺
Принципно е добре да си провериш ЩЖ по детайлно - Тат Мат ТСХ Т3 и Т4 (в Рамус има пакет за тях 49 лв). За да ти изпише тоя медикамент, значи си имала над 150 в доста моменти. Бета блокера няма да е полезен и се изписва това. И да, ще го пиеш до живот. Риска в случая е от тромб поради високия ритъм и ниската ефективност на изпомпване. Тогава може да се получи застой на кръв и да се откъсне съсирек към мозъка или белия дроб. Обаче виж ЩЖ и второ мнение за тоя холтер.

# 290
Щитовидната я знам наизуст. Пускам почти всеки или през месец. Тсх е 2.0 ,фт3 2,880(референтните са до 3,180, фт 4 ми беше нисък тоя месец 0,800,а референтните  почват от 0,700.Тат не ми е повишен, Мат е 100,но преди 2 години беше над 1000.Лекуват ме с Пропицил, на поддържаща доза съм по 1 табл през 3 дни. Държа такива стойности от година и половина. Питах го дали пък не ми идва хормона малко(нали подтискаме с Пропицил) и от това да получавам сърцебиене? Той каза, че едва ли и не би трябвало, обикновено пулса спадал. Относно лекарството, реши да е това защото не влияело на кръвното

# 291
Заговорили сте за ЩЖ.Можете ли да погледнете моите хормони и дя споделите мнение Simple Smile

# 292
Заговорили сте за ЩЖ.Можете ли да погледнете моите хормони и дя споделите мнение Simple Smile
Нищо ти няма. Съвсем ОК изследвания. Демон, значи имаш неврогенна тахикардия. Лошо, но това е положението.

# 293
И кво да правя според теб? Да пия ли или да ходя да питам другаде?

# 294
Здравейте! От 20 г. съм в играта 😊. Но бях доста добре последните години. Пиех си Анафранил 25 мг и бях добре. До малко преди пандемията. Майка ми се разболя тежко. Гледах я на легло. После пандемията и още малко лични проблеми. По принцип като имам проблем си увеличавах Анафранил и бързо се възстановявах, но сега не подейства това. Отидох при невроложката ми и тя ми изписа Аритави 30 мг и Бриека 150 мг. Не искам да ви казвам в какво състояние съм след месец и половина на това лечение. Страничните ефекти са много, а и усещам, че се засилват- може би с натрупването в организма. Тъй като не мога да посетя скоро невролог, съм в дилема кое от двете да предпочетат, за да продължа лечението. Бихте ли ме посъветва ли? Тук всички сте страхотни 😍

# 295
И кво да правя според теб? Да пия ли или да ходя да питам другаде?
Ами може второ мнение да вземеш, почвай го иначе, щом е изписано. Мисля, че пулса ти средно е над 100, затова се изписва. И явно нощем не спада.

# 296
  • Перник
За мен ТСХ ти е ниско... При ниско ТСх пулса е учестен, при високо спада.

# 297
Здравейте,някой от вас има ли увеличени лимфни възли по шията ? Това ми е новата (стара) драма.Ноември месец някъде се опипах случайно и имам няколко увеличени възела,два от ляво,един отдясно и един под челюстта.Всичките са меки,подвижни и имат форма на сплескано бобче,не ме болят не са червени,но пак ме притесняват.Бях пускала ПКК,хематолог ме беше гледал- каза само че не са драма,но така и не знам от какво са увеличени.По принцип имам хроничен синузит,който не съм лекувала с лекарства,само промивки правих,но се отключва постоянно и жесток гингивит,от който венците ми кървят всеки ден.Все се каня да ходя на зъболекар,но възможно ли е от тези неща да се увеличат възлите,на някой случвало ли му се е? Не спирам да си мисля и да се филмирам все за ХИВ,макар че нямам причина,но нали съм с болен мозък,все най-лошото и смъртоносно нещо мисля.Побърквам се вече от тия мисли и докато си оправя зъбите и носа,ще полудея.

# 298
А възможно ли е тревожността да е от това

# 299
А възможно ли е тревожността да е от това
TSH e в нормите, не е ниско. ЩЖ ти е добре. Следи се през 3-6 месеца, за да се види движението. За момента е добре.

Общи условия

Активация на акаунт