ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 483
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
Нашите пиранки вчера в 29+5 бяха по 1500г, растат, та пушек се вдига Heart

И аз се включвам в лежащата група. Усещанията се оказаха верни, шийката се е скъсила, щото вече тежат. Освен това едната е обърната седалищно и си ме рита яко. Имам доста контракции. От снощи съм в болница и ми вливат системи, днес вече май съм по-добре. Така че стискайте палци да ги задържа по-дълго време.

Успех, Дели!

# 211
Дръж се, дели, да не излизат! Flowers Cherry Blossom

Мисля го и аз за изписването, то октомври според мен си е трудно да се предвиди времето. Да не се окаже много тънка пеленката, да не е пък много дебело одеалце.... Сигурно ще се подсигурят с няколко варианта Grinning А за комплектче то не съм взела, но съм харесала едни панталони с блузка и шапчица. А и за размера също се чудя 50 ли вземате? За изписването конкретно.

# 212
Дели, стискай краката, всичко ще е наред, не остана! Успех ❤️

Аз взех едно бебешко розово памучно одеало, не е дебело и комплектчето ми е 1-2 месеца (60см). Имаме и чорапчета, но тъй като комплекта е с пола, се налага да има одеало, за да не са й голи баджаците.

# 213
  • София
Delisardeli, стискай още малко остана!

Комплектчето го взехме 56 р-р. Имаше и 50, но изглеждаше адски малко.

# 214
  • София
Успех Дели! В коя болница сте? Какво ти вливат? Зодия лъв е много хубава Grinning , но все пак постискайте до октомври, да налеят малко пух Heart

Относно другите неща, сигурно е излишно да казвам, че още нищо не съм взела Close
Имам две комплектчета подарък. Много са сладки, ще ползвам едното.

# 215
Аз взех този комплект, но ми се вижда доста голям. Не намерих къде пише размера, като наложих по него един гащеризон размер 50, това е по-дълго. Надявам се да не е много кичозно за бебе, но и аз обичам панделки, цветенца и различни аксесоари да ползвам Stuck Out Tongue Winking Eye
Имам няколко варианта за изписване:
    ако е горещо, ще ползвам само дрехите
    ако е студено, ще сложа и боди тип потник под роклята плюс пелената
    ако бебето е все така дребно, ще купувам нещо друго в последния момент Heart Eyes
Пелената е със силиконова вата и мисля, че няма да има нужда от по-плътно одеяло.

# 216
  • София
Дагни, в Шейново сме, тук ми е следящия. Нещо ако искаш да знаеш - питай, да разуча.

Аз комплектчета не съм купувала. Ще комбинирам от нещата, които съм купила в зависимост от времето. Може да поръчам и нещо по-дребно като размер, в зависимост от ситуацията.

# 217
Дели, стискам палци девойките да не бързат Heart

Напоследък ме е хванала мало паник вълна. В главата си постоянно подреждам чанта за родилното, мисля какво ще ми трябва, за бебето какво ще взема, какво още не сме купили/ свършили, ами ако дойде момента по-рано и аз не съм подготвена... Абе, все такива щуротии, малко ме напряга това, но не мога да избягам от собствените си мисли. Даже вчера харесах една памучна рокля с 3/4 ръкав, до коляното и докато я меря в магазина си мисля как ще си я оставя за изписването. Бременният ми мозък понякога прихваща различни честоти. Успокоявам се, че е нормално...

# 218
  • София
Ама защо се напрягаш. Ако стане по-рано, голяма работа, че не ти е стегнат багажа. Важното е малкото да се роди живо и здраво и ти да си ок също. От там акушерките ти казват какво трябва и звъниш на ТМ и да носи.
Споко.

# 219
  • София
Ооо и при мен го има притеснението, че не всичко е готово и да не тръгне прекалено рано, чак кошмари сънувам вечер в малкото време, когато успея да заспя. Онзи ден си поръчах чехли за банята за болницата и рокля за изписването. То почти мина една седмица от 45-дневния, а аз нищо стегнато в чанти нямам. Другата седмица последно пътуване правим и закотваме в София.

# 220
  • София
Това с кошмарите не е ок. Стресът освобождава адреналин и вреди на бебето, ако е системен (всеки ден или през ден).
Аз дето съм хипохондрик и половина не сънувам кошмари, а вие са покупки се шашкате. Недейте. Радвайте се на това прекрасно време и се глезете.

(ПП. тази седмица бях на масаж за бременни - сууууупер яко ми се отрази... а днес бях на маникюр. Не съм ходила от 5 години на второто, защото ходя на скално катерене или на зала зимата и просто нямаше как да си отгледам нокти. Та за мен си е цял празник Heart)

# 221
Ох, Dagny, ако имаше с какво щях да се поглезя, освен с музика (btw с вашето семейство май имаме сходни музикални вкусове). С тоя гестационен диабет, буквално се стопих ‐ влизам си в дънки от преди първата бременност, но вече ми се появиха и кетони в урината, което е много опасно за бебето. Минус 13 кг съм, но аз бях по-дебела като забременях и реално съм се вкарала в омагьосан кръг: ако хапна някой плод (което не ок, защото са въглехидрати), се измъчвам, че бебчо страда и пак излишен стрес за него, а ако ям само протеини ‐ повече кетони и пак си представям как тя страда. Затова и не пиша много тук, въпреки че ви чета, изпаднала съм в някаква дупка и не исках да занимавам хората с мрачните си настроения.

Освен това мъжът ми вече почва да става сприхав, че не мога да си върша задълженията като преди и стресът се прехвърля и на тригодишното ни момченце. Въобще Confused

Отчет: 30 седмица бебе 1400 гр, без дебело коремче (признак на ГД) и с нормални околоплодни води. Но АГ ме предупреди, че сега почват да се трупат грамчетата по бебето и сега мога да изгубя контрола, тъй че да стискам зъби  с диетата до към 10 октомври.

Другата седмица ще имам среща с кардиолог, че събирам много границите на кръвното; много ми е ниско сутрин, а като се притесня, стигам и 135. Някоя от вас била ли е на кардиолог, защото аз не знам реално какво да очаквам и какво да я питам.

Стискам палци на всички момичета, всичко да е ок. И поне да сме спокойни.

# 222
Леле момичета, изпуснах ви за два дена, едвам дочетох 🤗
Стискай, Дели, щом сте в болница винаги съм на мнение, че е по-добре, да си ви наблюдават. Колко е шийката? Макар че с близнаци всичко е относително. Лежане и само лежане му е майката, толкова неща си преминала, това няма да те уплаши. Имам наблюдения за по-рано родени близначета, които в момента са най-щуравите и здрави деца, които познавам, но стискам палци да прескочите още седмички напред.
Аз калории не броя, но нямам медицински причини да внимавам в храненето. После ще го мисля. Сънища определно ме спохождат много. Багаж за болницата стягам от цял месец, и май само си говоря. Ядосвам се за битови истории, някакви мебели, подреждания, накрая горкото ми дете нещо се претопли без да разберем, та се борихме с някаква неизвестна прииждаща болест, докато вденем, че е слънчасало. Та не си давам зор с нищо вече, когато - тогава. Горкият ми мъж беше на ръба на нервна криза от моя зор всичко да стане на момента. Иначе по списък останаха предимно консумативи. Аз ще си раждам пак в Тина Киркова, за там ми трябват два пакета памперси, които пък дебна на промоция в емаг Simple Smile Последните години пазарувам основно онлайн, така че ще имам време в болницата да поръчам последни неща. Седмица до 45-дневния болничен, после вече наистина пускам обратното броене. Докторът е много доволен от мен, с това пусто лежане и медикаменти държим фронта, бебката расте нормално - 2100 32+3. Лице ще видим на премиерата й в деня на секциото, че си седи с гръб към ехографа.
Гледам много пловдивски мами, ей, да не избягате в тайна група, че увиснахме 🤣🤣🤣
Толкова от мен и МНОГО се пазете в тези жеги!!!

# 223
Dragoness, аз бях на кардиолог в 4 месец, също заради кръвното. Направиха ми кардиограма и ехокардиография, нямам проблем със сърцето. Постави ми диагноза гестационна хипертония.
Стискай зъби за диетата, трудно е, но не остана много.

# 224
Дели , стискай още малко , вижда му се края!
Аз да Ви се похваля, моя мъж купи ламинат за коридора и най - накрая ще го пребоядисаме и освежим, мислех че е в депресия и няма да го направи преди бебо да се появи. Иначе др седмица съм на преглед и ще видим колко е пораснал бебо. Мисля да отида до Благоевград др.месец и да купя дрешки от H&M за изписването, мисля да са 50-56 размер, много се чудя за одеялце, взех от пелените с велкро от амазон, дали ще е хладно към средата на октомври още нз.

Общи условия

Активация на акаунт