ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 522
  • 774
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Още се чудя дали да си нося моя нощница в болницата. С баткото си ползвах техните. И превръзки осигуряват, даже ми дадоха 10-тина като ме изписваха.
Аз се бръсна по спомени и с огледалото за по-трудните места. Правила съм си лазерна епилация на подмишници и съм много доволна и сега ме е яд, че не направих и долу.
С баткото като почна раждането се бях обръснала и сестрата, която ме прие ми каза, че не е трябвало да се мъча - те така и така пак минават от там. Но пък беше впечатлена колко добре съм се справила с огромния корем Satisfied Да ви кажа хич не съм се притеснявала тогава, че ме бръснат или ми правят клизма. Толкова ме беше ударил адреналина, че всичко ми беше много весело и нямах търпение да родя.

# 406
  • Пловдив
Имам нощница за бременни, мисля да взема още две. В нас си спя с потник и шорти иначе. Живот и здраве като се върна от морето, ще приготвям багажа за болницата, че нямам нищо насреща.

# 407
Тази вечер ме гони безсъние. Не съм писала известно време, но чета всеки ден.
На момичетата, които вече стискат, пожелавам да докарат по-близо до термин. Много се вълнувам, покрай вашите истории и че времето да си гушнем бебоците наближава.
Вчера бях на преглед и в 30+1гс сме 1.620 кг. За един месец младежът е качил само 620 гр, което малко ме притесни, но сме в нормите все пак и реших да не го мисля.
Междувременно на ОГТТ ми излезна кофти резултат на първия час, другите 2 са ок. На ендокринолог съм в четвъртък и се надявам да се размина само с диета. Предния ден бях яла диня и грозде и го отдавам на това, защото глюкозата винаги ми е била м/у 3.6 и 4.8, но ще видим. Утре ще пускам и доста други изследвания, надявам се да са горе долу добре нещата.
На преглед ме викат точно, когато излизам в майчинство, след около 3 седмици и започваме по-чести посещения.
Бебо има много нови придобивки. Вече скрина е сглобен и утре ще пера дрешки най-после и аз. Имам още някои неща да купувам, но съм ги оставила за септември. Сега съм ваканционно настроена, малко и ние ще разпуснем. Тази година ще се разминем с балкан и минерални басейни, което напълно ме устройва, но все пак морето ще ми липсва малко. Май ще се топна и аз във водата, ще рискувам. На мъжо му е много дерт, че не бива да влизам и само ме моли като дете да се престраша, въпреки, че много добре знае, защо не го правя.

# 408
Вие заплащате ли си следенето на тонове и ехографа?Аз започнах следенето на тонове ще ме викат през 1-2 седм .Попринцип следенето на тонове поема ли се от ЗК и на колко прегледа имаш право някой наясно лие?

# 409
Тоновете не се поемат от НЗОК. При моята АГ са 20лв, а ехографа ми е 30лв. Имах право на 2 безплатни ехографа само. Чувала съм, че някои АГ не вземат пари за ехограф и тонове, но това зависи вече от АГто.

# 410
Откакто съм записана на ЖК по здравна каса (от 12 г.с.) ходя всеки месец, гледа ме на ехограф всеки път и не съм платила нито стотинка. Болничният лист ми минава през лекарска комисия, за която също не съм давала пари до момента.
За тоновете предстои да разбера.

# 411
Аз имах право на 3 безплатни ехографа и тоновете си ги плащам

# 412
  • Пловдив
Мен също ме гледа всеки път на ехограф, дори, когато пусна таткото много подробно му показваше и обясняваше. Не съм платила и стотинка, доколкото разбирам меренето на тонове е безплатно /отчита се сърдечната дейност на плода как варира/, а записът се заплаща /отнема от 20 до 40 минути, може и до час при рискова бременност, тогава на хартия се записва как варират тоновете на плода за този промеждутък/

# 413
В моята болница съм на абонамент, но тоновете не влизат в него и се заплащат допълнително - 20лв. Иначе на всяка консултация ми се прави ехограф.
Мамите,които са по- напред усещате ли прерязвания ниско долу? Както си ходя или правя нещо ме прерязва много рязко за секунди и спира.

# 414
  • София
И при мен се появяват от време на време, според лекарката се дължи на това, че бебето расте и при движенията му и от теглото се получава това. Разбира се, ако не е съпроводено и от болки в кръста, стягания в корема и т.н. При мен се получават, когато бебето се движи и намества. Надявам се наистина това да е причината. Днес съм на късната фетална и пак ще попитам.

Мамите,които са по- напред усещате ли прерязвания ниско долу? Както си ходя или правя нещо ме прерязва много рязко за секунди и спира.

# 415
  • София
Аз си плащам всичко, не съм по ЗК и тоновете ми излизат по 20лв, а преглед с ехограф ми е 50лв. Само първите 2 прегледа ми бяха безплатни, но бяха при кръстника ми, който е АГ (после почнах в София да си се следя).

А за прорязвания ниско в корема и аз имам, както и от ляво и дясно на пъпа, резки и кратки са, не са всеки ден. Иначе вчера ме хвана зверско главоболие и съм се будила през час. Днес мисля да си взема парацетамол да има вкъщи, че вчера всички куфари/шкафове/чанти прерови ММ посреднощ и не намери. Освен това едни и същи храни почват да ми влияят различно. Цял ден ме скъсваха червата от овесени ядки, които ям от началото на бременността (и преди това де)...

Да се похваля, че и аз най-накрая се наканих да пера спално бельо, завивчици и дрехи. Гладенето ще е тези дни също. Мислих всичко в пералня да пусна, но оставих едни бодита и блузки на ръка да ги мина, че им се чудя с бяло или с цветно да ги пусна. За багажа за болницата останаха само дрехите за изписване и това е. Днес го слагам в куфара, а по-късно помпата и стеризлизатора и вече дишам спокойно Grinning Дано и спра все да сънувам как хуквам без багаж да раждам Grinning

# 416
Здравейте и от мен, днес минах преглед и нашия мъник си е обърнал главичката надолу Hug

След две седмици почвам тонове, мисля че 20 или 30лв са, всяка седмица ще ходя. Багажи въобще не съм стягала още, мисля да се отдам на покупки и багажи като ми започне болничния. А прането пък съвсем накрая - представям си, че няма да отнеме повече от ден.

Сега започнах да мисля педиатъра аз, ще проверя първо при моята лична дали ще стане. Мисля и дали да не го включа бебето към допълнителния ми фонд, не знам до колко ще е приложимо в началото. Вие имате ли такъв и мислили ли сте да добавите бебето?

# 417

Сега започнах да мисля педиатъра аз, ще проверя първо при моята лична дали ще стане. Мисля и дали да не го включа бебето към допълнителния ми фонд, не знам до колко ще е приложимо в началото. Вие имате ли такъв и мислили ли сте да добавите бебето?
Ние с мъжа ми имаме такъв допълнителен фонд по линия на неговата работа. Заела съм се да проуча, дали ще бъде полезен за бебо и ако е така, го включваме и него.
На старата ми работа подобен фонд поемаше доста неща, но сега мъжо е успял да се възползва само от услугите на ендокринолог.
Ако не стане този вариант, мисля да си плащам абонамент за една частна детска поликлиника. Ние не живеем в голям град и нямам много избор за педиатър. Няма да мога да разчитам на личния лекар изцяло, но все пак ще си ходим на консултации и там ако се наложи да ни насочи и даде направление. Даже не знам за деца до 18г. има ли нужда от направление Thinking

# 418
И ние имаме фонд към Доверие, пълен пакет. Изтичаше ми към 30.06 и поемаше 500 лв. от следене на бременността, които до тогава ми стигнаха напълно. Следващият договор ми поема същата сума и се надявам докато родя да обезпечи всички останали изследвания, видеозона, тонове и т.н. Така и не се записах за следене по ЗК, а раждането ще е в Токуда и ще се плаща. Знам, че ще поемат от фонда някаква част около 900 лв., но не съм се интересувала все още какви ще са документите.
Иначе и ние мислихме да включим бебето към фонда, защото при мъжа ми има възможност да се добави член на семейството безплатно. Но не знам дали ще е от полза въобще. Другия вариант е да платим абонамент за детската клиника на бул. България. Като дойде месец Септември ще го проучвам по-обстойно 🙂

# 419
Днес мина и моята ЖК .В 34 г.с бебето е 2400 , тоновете са добри. Чак след 2 седмици ще почна да правя запис на тонове в болницата, в която ще раждам, че лекарката ми по ЗК само ме следи, не  изражда. На кг.  и обиколки не съм мръднала от предния път, но пък бебето расте, което е по- важно. Излязох и в 45-дневния болничен, така че малко остава.
   Прорязвания и аз имам ниско долу отдясно или отляво. Като ги усетя, лягам за малко и ме отпуска.
 Бебешките  дрешки вече ги изпрах, изгладих и ги подредих в скрина. Почти съм готова и с багажа за родилното. Остана легълцето да се сглоби, козметиката на бебо да се купи и съм готова. Мисля в 9-я мес. да  се отдам на почивка.

Общи условия

Активация на акаунт