ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 728
  • 774
  •   1
Отговори
# 420
При мен новините не са най‐добрите, бебето вече изостава. Почти 1600 е в 32 седмица, не е мръднала за 3 седмици, а аз съм отслабнала още 1 кг, с което стават минус 14 от февруари насам. Не съм мислила, че ще се притесня от отслабване, но факт. Трябва да увелича калориите и въглехидратите, иначе бебето ще остане недохранено. А пък от друга страна повече въглехидрати = влошаване на диабета. Направо съм в безизходица, а и лекарката ми каза, че не вярва да стигнем октомври и да се приготвя за секцио септември. Хубавото е, че всичко й е добре, само е мъничка.

Аз също имам прерязвания, но това е нормално, защото бебето се намества, дърпа пъпната връв и т.н.

Относно киселините, аз от седмица получих такива и ми помага Гавискон, а е и подходящ за бременни и диабетици.

Детето ми е записано към фонд България Здраве и съм спокойна ‐ като има и малък проблем, не вися по поликлиниките, ами звъня и в същия ден ни пращат на специалист. Мисля и бебето да го запишем, живот и здраве.

Поздрави момичета и гледайте да почивате повече.

# 421
  • Пловдив
Dragoness, щом е просто дребничка, а всички останали показатели са ок, не се притеснявай.

Минах и аз през следящата, с бебо сме добре почти 2.500кг е. В началото на септември пак ще ходим да се гледаме.
Дойде и нашето време за почивка и започвам да стягам багажа за морето, вече нямам търпение.

# 422
Здравейте, момичета. И аз бях на преглед днес, в 32г.с. бебка е 2136 грама. Обърнала се е пак с главично, та се успокоих. За две седмици аз не съм мръднала с килограмите, което ме обнадеждава, защото до момента наддавах по килограм на седмица и съм плюс 14. Днес за първи път бях и на тонове. Вчера правих изследвания и всичко е ок, но хемоглобина ми е паднал на 112 и АГ-то ми изписа да пия Малтофер за всеки случай. Но каза, че терапия започват принципно, ако падне под 110, но да не чакаме и да си го пия. Та се чудя дали да не си чакам.

# 423
Здравейте, момичета. И аз бях на преглед днес, в 32г.с. бебка е 2136 грама. Обърнала се е пак с главично, та се успокоих. За две седмици аз не съм мръднала с килограмите, което ме обнадеждава, защото до момента наддавах по килограм на седмица и съм плюс 14. Днес за първи път бях и на тонове. Вчера правих изследвания и всичко е ок, но хемоглобина ми е паднал на 112 и АГ-то ми изписа да пия Малтофер за всеки случай. Но каза, че терапия започват принципно, ако падне под 110, но да не чакаме и да си го пия. Та се чудя дали да не си чакам.
Според мен започвай да си го пиеш и без това след раждането, ще имаш нужда от повечко желязо. Аз си пия Феро фолгама всеки ден по 1 и утре ще пускаме изследвания да видим как е. Преди два месеца ми беше 112 и в началото пиех по 3 на ден. Надявам се вече да съм го оправила тоя хемоглобин.

# 424
На мен преди два месеца ми беше 119, а преди месец 121. Сам се беше повишил без нищо да пия. Тревожа се, че от желязото съвсем ще го закъсам с ходенето до тоалетна😭 Та затова не ми се започва, ако не е крайно наложително.

# 425
Щом ти е в норма няма нужда. Виж след раждането как ще ти е и тогава, ако евентуално има нужда.

# 426
  • София
Суровото цвекло е помощник н1 при за запек (при мен поне). Освен това ми вдига и хемоглобина. Пробвай.
Варено също върши работа.

# 427
  • София
Идвам на отчет след феталната в 31 г.с. при д-р Чавеева. Младежът тежи почти 1,700 кг., всичко му е наред, при мен околоплодните води са идеални. Като изключим факта, че отново се е завъртял с дупете надолу, всичко останало е перфектно. (пу-пу) Не успях да получа хубава снимка, защото младежът бе решил да си скрие лицето и с ръце, и с крака. Ама мога да го преживея, важното е, че е добре. Попитах и за тези прерязвания ниско долу, д-р Чавеева потвърди, че са от теглото и разтяганията на бебето.

Днес бях и при личната, която потвърди, че може да поеме и бебето, така че и това го отметнах. Взех си направление за очен, така че тези дни ще проверя и налягането на очните дъна.
Още малко полезна информация, която вероятно повечето от вас знаят: Направлението за постъпване в болница се дава от личния лекар (№7) и е с валидност 1 месец. Обменната карта се дава успоредно с 45 дневния болничен преди раждане, като за издаването на самия болничен ни е нужен и картона от личния лекар.
Свързах се с алергологията на ВМА и там ще правя тестовете за алергия към упойките, като самите резултати са с валидност 1 месец, т.е. ще ги правя октомври месец. Самите упойки, които ще тестват (или активни вещества) са 10 на брой, общо 50 лв.
За двойките, които нямат сключен брак, има възможност таткото предварително да припознае детето. Нотариусът, с когото разговарях ми каза, че са нужни родителите с личните карти и потвърдена дата на термина. Така че мисля идните дни и това да го отметнем и ще споделя допълнителна информация.

Оттук нататък остава да направя и една среща с д-р Вецев от Шейново, за да реша къде ще раждам и единствената задача след това е да сме послушни поне до 10 октомври.

# 428
Днес ми правиха първия запис на тонове-33/34г.с. и АГ каза да ходя вече един път седмично. Бебо се е обърнал главично и камък ми падна от сърцето. Heartpulse
Ендокринологът каза, че сърцебиенето ми не се дължи на жлезата. Може би пък е нормално при късна бременност, все пак бебето притиска, а и пулсът ми не преминава 100, затова засега няма да правя нищо.
По-назад някой беше писал за фонд Доверие, те осребряват ли с фактура ? Попитах преди няколко месеца дали лекарите, при които ходя работят с Доверие и понеже ми казаха не, и фактури не си взимам...Ако мога поне за тоновете да ползвам фонда, ще е супер. В МД са 25лв.

# 429
  • Пловдив
На мен пък АГ спомена, че тя ще издаде направлението за раждане...като ходя другия път при нея, ще го доуточня, макар, че тръгна ли да раждам болницата няма да ме върне, ама все пак.

# 430
По-назад някой беше писал за фонд Доверие, те осребряват ли с фактура ? Попитах преди няколко месеца дали лекарите, при които ходя работят с Доверие и понеже ми казаха не, и фактури не си взимам...Ако мога поне за тоновете да ползвам фонда, ще е супер. В МД са 25лв.
Здравей! Ако имаш в пакета "проследяване на бременност", то при него се заплаща от фонда на база възстановяване на разходите.
Искаш от АГ амбулаторен лист и фактура и подаваш заявление до Доверие в рамките на 30 дни. Също и ако АГ ти е назначил изследвания, включително ФМ - прилагаш резултатите + фактура. Възстановяват ги до 1 седмица. Аз съм много доволна.

# 431
Привет, днес бях на консултация при друг д-р (израждал ме с първото дете), при хемоглобин последно от края на м. май 111 каза да пия Smarthit ferrum -  2 т. на ден, сутрин и вечер, а, ако се е вдигнал вече - по 1 т. От това желязо нямало страничните ефекти болки и запек, утре го взимам.

# 432
diamond_star и другите момичета, които сте минали прегледи при очен лекар - имате проблем с очите и затова или чисто превантивно? Чудя се дали трябва да мина, при положение, че нямам диоптър или други известни проблеми.

За Доверие (поне моя договор) за бременност и раждане работят само с възстановяване, т.е взимаш фактури и амболаторен лист и им ги пращаш.

# 433
  • Пловдив
alen mak, от този Ферум пия 3 опаковка, от самото начало по 1т., всеки ден си ходя до wc. Имай предвид, че е нов продукт на пазара и на мен ми отне време да го намеря.

sisi11, аз не виждам надалеч и нося очила, задължително е, когато заболяването е хронично да минеш през специалист, в случая проблемът не е диоптерът, а как е ретината и очното налягане. Не съм запозната, дали е възможно при хора без установен очен проблем дали може да има изменение в тези две неща.

# 434
  • София
diamond_star и другите момичета, които сте минали прегледи при очен лекар - имате проблем с очите и затова или чисто превантивно? Чудя се дали трябва да мина, при положение, че нямам диоптър или други известни проблеми.

Аз съм с очила вече 7+ години. АГ ме пита дали нося преди да каже, че иска преглед да мина и да види резултата. Аз така и така се каних да ходя профилактично вече поне втора година, та това ми дойде добре. Иначе както установихме, моят преглед беше колкото да има Joy

Общи условия

Активация на акаунт