ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 725
  • 774
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря за отговорите за Доверие... късно се сетих, мислех, че не осребряват щом нямат договор там, където ходя. Ще се пробвам поне за записите.

Какви изследвания ви пускат за 8ми месец ? Освен микробиологията, получих от АГ само урея и креатинин за целия месец, даже няма ПКК и ще си доплащам, то е ясно... Следващата консултация е чак след седмици. Не трябваше ли всеки месец урина и кръвни или се бъркам ?
А онова трио Спин/Сифилис/хепатит Б нямало да ми го признаят за раждането, защото са минали 3 месеца, така каза АГ и този път ще трябва да си го платя. Защо се носи слух за 6 месеца валидност, вие какво знаете ?

# 436
tinyfairy, 6 месеца за тези изследвания, така е казал докторът, при когото ще раждам. Дано няма промени де

# 437
На мен в 33 г.с. ми пуснаха за последно ПКК, урина и МБ. Пуснаха пак и Васерман, сифилис и Хепатит Б. Валидността знам,че е 3 месеца. Сестра ми скоро дарява кръв, изследваха я за същите неща и на документа пише валидност 3 месеца.
Някой спомена за тест за алергии,които и аз ще правя,но не съм се насочила къде. С първото правих такъв уж за всеки случай и се шашнах от резултата- от 14 упойки 10 ми излезнаха алерген.

# 438
  • София
Аз ще правя тест за алергии във ВМА при д-р Живка Петкова. Имам много добри впечатления от нея.

Някой спомена за тест за алергии,които и аз ще правя,но не съм се насочила къде. С първото правих такъв уж за всеки случай и се шашнах от резултата- от 14 упойки 10 ми излезнаха алерген.

# 439
  • Пловдив
Информация от днес от болницата, в която ще раждам си пише, че васерманът е с валидност 6 месеца.

# 440
alen mak, от този Ферум пия 3 опаковка, от самото начало по 1т., всеки ден си ходя до wc. Имай предвид, че е нов продукт на пазара и на мен ми отне време да го намеря.

...
Благодаря, намерих го веднага в кварталната аптека, дано подейства; чудя се защо не ми предписаха досега такова нещо, като е ясно, че от м. май досега едва ли ще се вдигне от само себе си, а напротив - даже ще спада... На мен са ми дали да правя следните изследвания в 33 г.с.: ПКК, INR, Art5, D-dimer, Wass, урина; заради това D-dimer не можах да ги направя днес в "Доверие" - не го изследвали там, само Цибалаб и някакви др., ще ходя в събота с мъжа.

# 441
  • София
Аз пуснах HIV, Wass и хепатит в 13г.с. за моя сметка, защото още не бях записала ЖК. Сега като трябва да пусна пак за раждането - ще ми го покрият ли от ЗК?
Много е дразнещо как едни доктори казват, че важат 3м, а други - 6м.

Diamond_star, Sweet Dreams, какви тетсове за упойки пускате и защо? Да не сте за секцио или какъв е случаят? На мен никой док не ми е споменавал да тествам поносимост. @_@ Замислихте ме.

Микробиология не е зле да се пусне в 36г.с. за мамите, които планират естествено раждане. 34г.с. е малко рано - може да пуснете 34 и 38 тогава. Но от 34 до 40 има 6 седмици, в които нещо може да се обърка. Така ми обясниха на мен поне. Аз съм в 34 на тонове и в 36 ще ми пуксат последната МБ.

Вчера бях на 3-та фетална и аз. Всичко е толкова окей, че чак ми е неудобно да разказвам.. :х Живо и здраво да е малкото, но много се надявам да родя Октомври (терминът ми е 27ми), а не да пренося до Ноември..

# 442
Тестове за всякакви упойки ми прави една анестезиоложка в кабинета на моята д-рка; за всеки случай. Отрицателни ми бяха.

# 443
  • София
Dagny, аз ще пусна тест за упойки (макар за момента да говорим за нормално раждаане), защото съм чувствителна към определни антибиотици и искам да съм сигурна, че всичко ще е наред.

# 444
И аз ще пускам тест за упойки, при анестезиолог в Тина Киркова, първият път беше всичко отрицателно, но си държа на това. Все пак операция в моя случай. Имам ограничение към определени АБ заради загуба на слух, и определно ще го посоча, въпреки, че не е свързано с алергия. Има една теория, че в държавните болници при възможност няма да се замислят да вкарат АБ за някоя пътека, искам да се предпазя от подобни тъпотии, и особено Бебка.

# 445
  • София
Има една теория, че в държавните болници при възможност няма да се замислят да вкарат АБ за някоя пътека, искам да се предпазя от подобни тъпотии, и особено Бебка.
Това е ужасно Astonished

# 446
Ами тест за упойките ми го препоръча АГ с първото дете, макар и с нормално раждане. За всеки случай,ако искам и епидурална. И по-добре,че я направих,защото резултата го казах вече. А сега с планирано секцио още по-належащо ми се вижда.

# 447
  • Пловдив
Не вярвам някой да ти вкара антибиотик без нужда. Може да източат здравна каса като ги пишат, че е слаган, но едва ли ще го направят. Роднина го водят в болница, но след 4 ден си е вкъщи, изписването и документацията си ги взима след 7-мия ден, точат си здравната каса през това време.

# 448
Те нужда винаги могат да измислят. Но как да е, нека остане в раздел градски легенди Simple Smile аз лично си имам едно на ум

# 449
Записвам се и аз тук на същия принцип, на който май направих всичко през тази моя първа бременност - по-добре късно отколкото никога.
Терминът ми е 31.10, чакаме девойка ☺
По отношение на желязото - на мен ми пуснаха в 4ти месец (и то щото мрънках) и беше 24. Успокоих се, че е наред и нищо не ми изписаха да пия. В шести месец сама реших да си го изследвам и беше паднало на 9. На АГ-то от женската консултация не й беше минало през ума да ми обясни, че от шести месец бебето почва много да смуче и без добавка могат рязко да паднат стойностите. Добре че в 20 гс ми беше дошъл акъла вече да не разчитам на женската консултация и бях започнала да се следя при Анна Богданова в Токуда. Тя ми изписа отделни витамини, а за желязото  Сорбифер. За две седмици се вдигна на 15 и ще го продължа сега, че с алтернативите нещо няма ефект. Обясниха ми, че целта не е да вдигаме стойностите, а да предотвратим рязкото им спадане в по-късна бременност (за хемоглобина особено). Направих и гингивит (възпаление на венците, често при бременни) наскоро и ми става трудно с дъвкането на месо та само с храненето трудно ще ми се получи.
По отношение на изследванията като цяло, моят опит е че за едни лекари аз съм кукувица, която си самоназначава излишни  неща, докато за други лекари същите изследвания са рутинни и задължителни. Човек просто трябва да си прецени с кого се чувства спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт