ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 755
  • 774
  •   1
Отговори
# 450
Момичета здравейте, в 8-месец от бременността ми съм и малката ми принцеса е с дупето надолу от няколко месеца насам. Доктора ми каза че, съм с низка предна плацента и ако не се обърне малката след 15 септември трябва да наспрочим дата за секцио това ме влудява вече...Ако правя упражнения дали ще има ефект или заради тази плацента няма смисъл и трябва са се оперирам??? 🙂

# 451
Момичета здравейте, в 8-месец от бременността ми съм и малката ми принцеса е с дупето надолу от няколко месеца насам. Доктора ми каза че, съм с низка предна плацента и ако не се обърне малката след 15 септември трябва да наспрочим дата за секцио това ме влудява вече...Ако правя упражнения дали ще има ефект или заради тази плацента няма смисъл и трябва са се оперирам??? 🙂

Нямам личен опит с ниска плацента, но близка моя приятелка беше с такъв случай. Тя се следеше при д-р Чачева в болница Надежда където не мисля, че бутат към секцио ако не е наистина наложително, чакаха максимално да видят дали няма да се вдигне плацентата, но накрая въпреки огромното й желание за нормално раждане казаха, че трябва секцио.
Доколкото знам има различни степени, в които плацентата може да е застанала на пътя на бебето и от това зависи какво се предприема. Можеш да намериш доста информация за плацента превия в нета (ако са казали, че си с такава)

# 452
  • София
EleanorRigby, добре дошла.
Браво за желязото. При желязо 9 определено трябва да се взима желязосъдържащ препарат.
Аз съм доста кукувица за моите следящи. Преди две седмици си пуснах изследване на фецес за микробиология в чревната флора Grinning
Дори не съм им казала, защото всичко е негатив и знам каква подигравка ще си отнеса, че съм го направила ... и то само заради 2 хапки от торта със сурови белтъци.
Живи и здрави...

Daniela9611, с тия две предпоставки секциото си е доста вероятно при теб. По-притеснителна е плацентата, отколкото предлежанието. Относно второто - да, почвай упражнения от сега, всеки ден, поне 30мин. Има ги много в нета. Но наистина почни веднага с тях, защото по-натам става по-тясно за малкото..

# 453
Аз също съм чувала за държ. болници, в които пускат излишни пътеки и за новородените, и за жените (дори правят излишни операции). На мен щяха да ми направят такава излишна в б-ца "Сердика" преди време, но ходих при още двама други специалисти, които бяха категорични, че няма никакво основание за това, дори и съмнение...

# 454
Здравейте мами! В 32 г.с съм и от днес глезените и стъпалата ми са подути, ръцете се надуват и спират . Кръвното ми беше 108/66 . Дали е опасно и някоя от вас има ли подобен проблем?

# 455
Здравейте мами! В 32 г.с съм и от днес глезените и стъпалата ми са подути, ръцете се надуват и спират . Кръвното ми беше 108/66 . Дали е опасно и някоя от вас има ли подобен проблем?

На мен ми се подуват пръстите на ръцете като ходя дълго в жегата със спуанати ръце. Усещам после напрежение да ги свия, което отминава като ги раздвижа. Краката са ми се подували, ако стоя да кажем на стол седнала със спуснати крака дълго време. При ходене нямам проблем. Нормално е да има някакво подуване, но също така би могло да бъде сигнал, че нещо не е наред. Затова е хубаво да го споменеш на проследяващата те АГ при следващия преглед. Кръвното ти ми се струва съвсем нормално.

# 456

Стой на хладно, приемай повече течности и дръж краката в хоризонтално положение възможно по- често. Аз си подлагам възглавница под глезените като легна. Имах период на отичане на краката, когато бяхме на море, след като се върнах изследвах албумин, излезе в норма, просто съм задържала повече вода.

# 457
Благодаря ви момичета 🙂🙏

# 458
Моята бебка е същата.Аз съм вече 32 г.с. а маймунка тежи 2200 и също ми казаха че е едра за седмицата в която съм.Но е нормално поне така ми казаха.Бъди спокойна.Желая ти едно бързо,лесно и нормално раждане,а с бебка всичко да е наред🙂

# 459
EleanorRigby, добре дошла.
Браво за желязото. При желязо 9 определено трябва да се взима желязосъдържащ препарат.
Аз съм доста кукувица за моите следящи. Преди две седмици си пуснах изследване на фецес за микробиология в чревната флора Grinning
Дори не съм им казала, защото всичко е негатив и знам каква подигравка ще си отнеса, че съм го направила ... и то само заради 2 хапки от торта със сурови белтъци.

Благодаря!
Коментарите и подигравките за четенето в нета и изследванията вече си ги пускам покрай ушите. На фона на претоварена система с прегледи на конвейер, на това, че в бг няма задължително продължаващо образование за лекарите и може като завършат повече един журнал да не отворят ако решат, плюс това че и информацията често трябва с ченгел да им се вади от устата...ми нормално е хората да ставаме тревожни, да  се съмняваме и да търсим. Последният ми гинекологичен преглед (10 минути със събличането и обличането) във Вита преди бременността завърши с това, че нямам овулация, поликистозните яйчници са си ген, тъй че да не губя излишно време и да се насочвам към инвитро центъра им. Двете чертички се появиха десетина дена по-късно. Та да, имам малко проблеми с доверието.  
Иначе от изследванията ми за тромбофилия и за гестационен диабет нищо съществено не излезе, но това няма как предварително да го знам и не съжалявам, че съм ги направила. Просто не беше нужно да бъдат съпроводени с коментари от типа “във всяка бяла държава щеше да ви е направено това изследване” заедно с “да, да, баба ти как ли е раждала без обременяване с глюкоза”. На тревожна бременна това й идва в повече, а не информацията.

# 460
Момичета, снабдихте ли се с телефон на добър консултант по кърмене, в случай, че има проблем в болницата ? И ако да, ще бъда благодарна за координати Simple Smile . В някои болници изобщо не се стараят да помагат.

# 461
Ох надявам се да не ми се налага, но ще си подготвя номера на Ася Демирева. Или пък НАПК, те са консултанти на доброволен принцип и май не се заплаща.
Аз съм на вълна педиатър...Ако има мами от Слатина, Редута, Гео Милев да препоръчат педиатър, ще съм много благодарна.
Даже и другите за София. И да не ми е близо, поне да знам, че е читав, да се спазват часовете и бебетата да са с приоритет. Малко се шашкам какво ни чака есента с тези вируси и не ми се ще да чакам с часове в пълна чакалня...

# 462
  • София
ЛЛЛ и Подкрепа за кърмене имат "горещ телефон" точно за такива случаи. Виж им в сайтовете.

За съжаление моят план да си извикам консултант предварително засега се проваля, тъй като ще лежа в болница до раждането.

Момичета, снабдихте ли се с телефон на добър консултант по кърмене, в случай, че има проблем в болницата ? И ако да, ще бъда благодарна за координати Simple Smile . В някои болници изобщо не се стараят да помагат.

# 463
Здравейте, мами!

Днес минаха първите записи на тонове на бебчо, казаха, че всичко е добре. Гледаха ме на ехограф и ми казаха, че бебчо се развива добре, 33+4 съм и тежи малко над 2 килограма. Пуснаха ми ПКК, урина и микробиология . Изследванията от ПКК и урината излезнаха почти веднага, но виждам, че има занижени и повишени стойности, които преди ги е нямало . Чакам отговор от следващата ме лекарка, да видим дали има нещо притеснително.

Записахте ли си час и разбрахте ли се вече с доктора и екипа, които стр избрали да раждате? Мамите в Токуда, някоя има ли доктор Нашар? Чета великолепни мнения за нея, дано се съгласи да поеме раждането ми.

И хемороиди се появиха - цели 2 на брой, за жалост. Сега и това още ще ми е на главата. Ние с таткото много лежерно го раздавахме до сега и сме подготвили много малко неща за бебето. Тези седмици трябва да се стегнем и да напазарил останалите работи и да си стегна багажа за родилното. Ще прозвучи смешно, но не ми остава време през деня. Аз да свърша някаква домакинска работа, да ям и да си почина малко и то станало 7 😂😂😂

# 464
По принцип аз съм при д-р Атанасова в Токуда, но вече няколко пъти ме изпраща и при д-р Нашар, когато има операции или не е в болницата, та и аз съм с много добри впечатления, много е спокойна, много вежлива, винаги помни на какви лекарства и инжекции съм (а те са много), вдъхва спокойствие и изобщо определено я препоръчвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт