ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 440
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
Днес ми излязоха резултатите от ПКК - 33 г.с. +6 дни: хемоглобин 112 (въпреки че от седмица пия Smarthit Ferrum), увеличен D-dimer (май е нормално за бременни), малко над норма левкоцити в урина, утре ще ги пратя в кабинета за коментар...

# 661
Честито за първите бебчета в групата и от мен!!! Да сте много здрави и вие и те!!!

Днес (32+5) бях за първи път на запис на тонове и ме викат всяка седмица. Прегледът мина ок, всичко си е в норма. Отделно в 30-та бях на ежемесечния ехографски преглед и сега в 34-та ще ми бъде следващия. И аз преди месеци още си взех комплект сутиени за кърмене от ХМ, тип бюстиета и са страшно удобни и ластични.

Някой може ли да препоръча читав бебефон с камерка и тн ?

# 662
Здравейте, бъдещи и вече настоящи мами!
С наближаване на голямото събитие, мисля, че вече е време и аз да се включа към групата, за да обменяме съвети, опит и предстоящите ни хубави емоции . 😊😊😊
Моят термин е на 07.10 (първа бременност), очакваме  с нетърпение вече една малка госпожица .💝🙏💝
На вече родените бебчета от групата пожелавам да са здрави и да носят радост и щастие на семействата си, а на мамите бързо възстановяване! 🍀🍀🍀

Влизам веднага и с питане към вас : На коя марка нагревател за шишета се спряхте ? И съобразихте ли ги  изцяло с избора Ви на марка шишета или комбинирахте шишета на една марка с нагревател на друга например ( ако това е допустимо естествено) ?

# 663
С наближаване на голямото събитие, мисля, че вече е време и аз да се включа към групата, за да обменяме съвети, опит и предстоящите ни хубави емоции . 😊😊😊
Моят термин е на 07.10 (първа бременност), очакваме  с нетърпение вече една малка госпожица .💝🙏💝
На вече родените бебчета от групата пожелавам да са здрави и да носят радост и щастие на семействата си, а на мамите бързо възстановяване! 🍀🍀🍀

Влизам веднага и с питане към вас : На коя марка нагревател за шишета се спряхте ? И съобразихте ли ги  изцяло с избора Ви на марка шишета или комбинирахте шишета на една марка с нагревател на друга например ( ако това е допустимо естествено) ?
Philips Avent е нагревателят, както и шишетата, които съм взела, но съм чувала, че бебетата не харесват всички шишета, така че има вероятност да не й допаднат. Отсега е доста рано да се каже.

# 664
аз не смятам да ползвам шишета, имам някакви подарени (Томи Типи мисля) и някакви стари мои, едното е стъклено на НУК, но няма биберон, не са ползвани моите, а другите - подарени - са нови); с първото хич не ми потрябваха, дано и сега!!!

# 665
Аз лично смятам че този нагревател е излишна покупка... Ако детето е на АМ може след като се превари водата необходима за млякото, може да се изчака да достигне нормална температура и да се пресипе в термос така поддържа желаната температура на водата поне за 2-3 хранения ... и ползването на нагревател става излишно според мен. Това е удобен начин за приготвяне на млякото както навън така и вкъщи.. Simple Smile

# 666
  • София
Аз също взех нагревател и шишета на Avent. Не знам дали ще ми трябват в началото, нещо съм на кантар и не знам как ще почне и продължи кърменето. Сега съм подхванала даже книгата на Хедра малко да се дообразовам в тази тематика, ама май само повече ще се объркам. (В момента е намалена в Сиела, ако някой се интересува)

# 667
И аз изчетох Хедра, допадат ми и лекциите на Анелия Стойчева. За първо дете особено съм на мнение, че е необходимо да се има предвид помощ от консултант. Дори и да е платено, това са инвестирани в здравето пари, което на мен лично ми се струва в пъти по-ценно от да речем количка за 1500 лв.

Следя по-стари отчетни и виждам как се лутат и мъчат мамите, а решението е просто, има си специалисти и за това. Има и безплатни лекции, само човек да иска да се информира. Вярно, би трябвало да е природа, инстинкт, и да е лесно, но опитът на жените около мен показва, че хич не им е лесно и повечето ми познати се отказаха още в началото.

# 668
Скрит текст:

Philips Avent е нагревателят, както и шишетата, които съм взела, но съм чувала, че бебетата не харесват всички шишета, така че има вероятност да не й допаднат. Отсега е доста рано да се каже.
@JamJam и аз съм взела шишета на Philips Avent, но още не съм взела нагревател и се чудя дали да взема нагревателя на Аvent или на друга марка, например Cangaroo или NUK (понеже ги водят в някои сайтове универсални и сравнявайки диаметърът, би трябвало да стават и шишетата на Avent и за други , ако както казваш не й допаднат).Благодаря ти за отговора! 😊
Аз също взех нагревател и шишета на Avent. Не знам дали ще ми трябват в началото, нещо съм на кантар и не знам как ще почне и продължи кърменето. Сега съм подхванала даже книгата на Хедра малко да се дообразовам в тази тематика, ама май само повече ще се объркам. (В момента е намалена в Сиела, ако някой се интересува)
Ще я потърся тази книга, @JayRay и аз също не знам какво ще е и как ще потръгнат нещата, но определено съм на твоето мнение и би ми било интересно да попрочета повече на тези теми. Благодаря ти! 😊

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 17:58 от AnMary

# 669
  • Пловдив
Нагревател нямам намерение да купувам на този етап. Ще посетя лекция за кърменето, защото темата ми е любопитна, но на финала няма да ми е борба на всяка цена, ако се получи доцре, ако не се получи опции за АМ да иска човек. Спокойна майка е = на спокойно дете.

# 670
G_star, добре дошла при нас Simple Smile лек и пухкав финал! Утре ще те впиша в списъка на първа страничка Simple Smile
За нагревателя за шишета, това е най-голямата глупост, която купих с първото бебе. Марката е Авент, но в случая няма значение, беше полезен за 2-3 седмици, когато изцеждах кърма, съхранявах в хладилник и претоплях после. В момента, в който това приключи, повече не съм поглеждала към този уред. Когато почнаха кашите полезна ми беше кана за топла вода с градуси. Доста по-смислена покупка за тези пари. За адаптирано мляко също е перфектно решение. Храна в бурканче претоплях в купа с вряла вода от каната. За 10 минути се затопляше. Лесно се проверява, защото и самата вода в купата изстива, няма как в бурканчето да е по-горещо. За сравнение, в нагревател не става по-бързо. Кърма в контейнер или в плик от фризера също може да се стопли на деликатна водна баня със същия успех и също толкова бързо, но вече имах уреда и трябваше да му измисля приложение. Живот и здраве, дано нямаме проблеми този път с кърменето, ще го предам на някоя мама

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 05:14 от spooky

# 671
G_star, добре дошла при нас Simple Smile лек и пухкав финал! Утре ще те впиша в списъка на първа страничка Simple Smile
За нагревателя за шишета, това е най-голямата глупост, която купих с първото бебе. Марката е Авент, но в случая няма значение, беше полезен за 2-3 седмици, когато изцеждах кърма, съхранявах в хладилник и претоплях после. В момента, в който това приключи, повече не съм поглеждала към този уред. Когато почнаха кашите полезна ми беше кана за топла вода с градуси. Доста по-смислена покупка за тези пари. За адаптирано мляко също е перфектно решение. Храна в бурканче претоплях в купа с вряла вода от каната. За 10 минути се затопляше. Лесно се проверява, защото и самата вода в купата изстива, няма как в бурканчето да е по-горещо. За сравнение, в нагревател не става по-бързо. Кърма в контейнер или в плик от фризера също може да се стопли на деликатна водна баня със същия успех и също толкова бързо, но вече имах уреда и трябваше да му измисля приложение. Живот и здраве, дано нямаме проблеми този път с кърменето, ще го предам на някоя мама

Много благодаря за изчерпателния отговор ще го имам в предвид, @spooky! 😊😊😊Благодаря ти и за хубавите приветстващи думи ! 🍀😊
И аз желая на всички мами тук всичко да е наред до финала и леко и безпроблемно раждане! 🍀🍀🍀

# 672
Релаксче, честито и от мен! Бъдете здрави и бързо възстановяване! ❤

Аз ходя на тонове от 35 седмица в болницата, в която ще раждам като резултатите ги гледа дежурния в отделението и ще ходя всяка седмица, а при АГ съм през седмица от 8мия месец.

Сутиен за кърмене взех предния път от Лидл, но беше с банела и не ми беше удобен.

Нагревател засега няма да бързам да купувам, ако усетя нужда тогава.

Мамчета, моя корем почна да слиза надолу. От няколко седмици ми казват, че е паднал, но вече и аз го виждам и усещам. В горната част е мекичко  и като седна ми се опира в бедрата, сякаш и дишам по-леко. Знам, че това не е гаранция за скорошно раждане, но откакто го забелязах ме е обзело едно вълнение и постоянно имам топли вълни. Надявам се да почака още малко, че още не съм готова. Simple Smile

# 673
Моите тонове бяха преди два дни за първи път и след две седмици пак ме викат. В 34г.с съм сега.
Относно колана за бременни ще повдигна темата с моя док дали мога да ползвам спортен корсет, който си бях купувала преди няколко години.
Сутиен за кърмене все още не мога да си харесам. Ще изчакам да видя в Лидъл какво ще  пуснат и смятам да не купувам повече от 1 преди раждането, че да не би да не оцеля размера и да останат непотребни. После като видя какво е положението ще търся.
Относно нагревател и на мен са ми казвали, че е ненужна покупка,защото има и други начини за затопляне. Вече ако видя,че не се справям по другите начини ще купя един.Но за сега  не е в списъка ми с покупки.

Milvan2000 Нормално е да почне да те обвзема вълнение, все пак и времето наближава, но както ти каза не е индикация,че всеки момент ще се случи. Стискай още малко и си почивай! После няма да спираш да гушкаш бебчето.

# 674
Релакс честита радост!

Аз купих стерилизатор 4в1 който включва и уред за затопляне и за готвене на пара на Кангароо.

Сутиени си купих 2 от ОЛХ мисля, че бяха по 7-8лв, но са много удобни и меки.

В 36г.с съм и според мен корема не ми е паднал още. Днес съм на тонове за пръв път. Качила съм 4кг от началото, незнам как го правя, но колкото повече ям свалям. Бебка изостава с 1 седмица, надявам се на тонове всичко да е наред.

Имам прорязвания в яйчниците и в срамната област. Някоя с подобни оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт