ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 434
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз вчера вечерта имах прорязвания ниско в корема и се бях стреснала, че не съм усещала малкия. Та не заспах докато не се размърда. Иначе болки в срамната кост имам още от 7м някъде и не са се повлиявали от нищо. И слизат към вътрешната страна на бедрата все едно там имам мускулна треска.

И моя стерилизатор е този 4 в 1 на Кангароо, но мисля само да си стерилизирам с него. Реших и да не го взимам в родилното, ако потрябва ММ ще го донесе.

Иначе и аз си следя постоянно коремът дали е паднал, но той моя си стои някак ниско принципно. Не мога да го преценя. И всеки път в тоалетната се оглеждам за тази тапа дали не е паднала. Grinning

# 676
Здравейте, момичета. Да ви се похваля, тези дни си взех книгата на Олга Дукат “Раждане с любов” и с голямо желание и нетърпение започнах да я чета. Страхотна е  и много полезни неща има в нея!
Относно прегледите миналата седмица бях на ЖК и мериха редовните неща, като кръвното си е винаги едно и също заковано на 70/110, чак ми е чудно. Правих и втори път запис на тоновете при другата докторка. Тоновете и бебо са добре. Даже минах и прегледа за очите и прегледахме очни дъна с налягане и там е добре положението. Записа ми, че нямам предпоставки да не раждам естествено.
След този преглед се поуспокоих малко.
И сега малко да ви се оплача, че ми излезна бактерия в урината и отново пуснах този път стерилна, дано излезне добре, че разбрах, че май се дава антибиотик за изчистване, та това ме притесни. И след кръвните имам много нисък хемоглобин-100. Отново почнах да пия феро-фолгамата, ама по 3 на ден и другата седмица, ще правя отново кръвни, за да видим дали се подобрява, че ако няма промяна, ще ме пращат на хематолог 😒 Някоя мама има ли с подобни проблеми и как се справя? Притеснява ме, че ако ми даде да пия антибиотик за урината да не развия гъбички, защото до сега МБ си върви чиста. А към 36-37 г.с, ще трябва пак да си правя МБ за болницата. Най-интересното е, че нямам симптоми за тези бактерии в утината, нито болки, нито парене  при уриниране. Дано е някаква фалшива тревога. Скоро ще разбера на ЖК.

Вчера цял ден ми е тежко на коремчето, много изпънат и беше като камък. Вечерта с ММ излезнахме за разходка и се надявах да ми помогне и да се отпусне, защото не си намирах място. Мисля, че на бебо му е тесничко вече понеже сме 34г.с. Днес е малко по-добре положението. Не ме опъва така, както вчера. Гледам да си пия магнезия и се надявам бебо да не се е обърнал. До последно е с главичката надолу, ама тук от два дни е много активен и корема ми е все в различни форми 😄

# 677
На мен не са ми пускали микробиология от 20та седмица, а вече отивам 32ра. В Токуда ми казаха, че на ЖК ще ми пуснат скоро, а АГто от ЖК каза, че щом нямам оплаквания се пуска след 34 г.с 😒
Иначе ми се иска вече да спра да пия отделни моновитамини и да мина на комбинирани Vitamin code raw, които доста ги хвалят и имат от всичко дето пия в нужните дози. АГ каза “защо не”...изчерпателна както винаги.

# 678
  • София
На мен в 36гс не ми пусна втора МБ, а сега вече няма време. Тъкмо се върнах от тонове и среща с АГ. Появяват ми се доста болезнени контракции през деня, но не са редовни. Даже имах една неприятна пред кабинета докато чаках. Като влезнах и ме погледна и просто каза "Като ти гледам корема, чакаме вече". Иска пак на 13ти да се видим, а за 18ти ще се разбере дали ще се ползва часът. Днес казах на ММ, че сглобяваме кошарата и нареждаме гардероба, а куфара директно в колата го смъкваме. Grinning

# 679
И аз да споделя бях на фетална морфология ( доплерово изследване) в 32гс. всичко с кръвопотока е  наред вече е 1800гр Simple Smile Шийката ми е 28мм , което означава че се е удължила,  последно  беше 25мм. Но водите ми са намалели в долна граница, което малко ме притесни . Ще трябва да следим и тях сега . Някоя мама да има опит с това ?

# 680
  • София
И сега малко да ви се оплача, че ми излезна бактерия в урината и отново пуснах този път стерилна,
Как разбра, че ти е излязла бактерия в урината? Какво пишеше в резултата?
Ако сте стигнали до този извод от завишени левкоцити, като нищо да е фалшива тревога.
Питам, защото аз винаги пусках обикновена и стерилна успоредно и никога не съм имала левкоцити в обикновената, до момента като не я пуснах само нея. И бам - тогава излязоха левкоцити. Последва чиста стерилна Wink Опитвам се да не си вадя изводи ама... Grinning

JayRay, ще станеш септемврийка ти, усещам Grinning
EleanorRigby, правилно са ти казали.
Ivcheto9001, ако намалеят твърде много, ще ти кажат какво да правите. До тогава не се тревожи, пий повече вода и ходи да следите водите редовно.

# 681
Gstar, добре дошла Hug
Моничка, и аз я чета, много хубаво ми действа на настройката Simple Smile ако се стигне до там да пиеш антибиотик, ще ти предпишат и нещо против гъбички профилактично
JayRay, и аз се развълнувах за теб. Не знам дали се навивам или е интуиция, но и за моето имам усещането, че ще е септемврийче Heart
Деси, имам и пробождания, и разтягания в таза, вече свикнах Simple Smile

# 682
Ivcheto9001 На последния ми преглед преди два дни АГ откри,че и моите води са намалели. Изписа ми таблетки  Оксилик. След две седмици ще видя как е положението.

Иначе пробождания и болки си имам от 7я месец,но те са по-скоро моментни,бързо отшумяват, не са ме притеснили.

# 683
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед при АГ. Бебето е вече 2450 грама в 33г.с. и 4 дни. След 20 дни ще ходя пак на фетално измерване, за да видят дали все така голямо върви. Моите околоплодни води пък били горна граница и малко над, което не знам дали да ме тревожи. Лекарката го отдава на големината на бебето. Но принципно знам, че повишеното количество околоплодни води са индикатор за проблем.

# 684
  • София
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед при АГ. Бебето е вече 2450 грама в 33г.с. и 4 дни. След 20 дни ще ходя пак на фетално измерване, за да видят дали все така голямо върви. Моите околоплодни води пък били горна граница и малко над, което не знам дали да ме тревожи. Лекарката го отдава на големината на бебето. Но принципно знам, че повишеното количество околоплодни води са индикатор за проблем.

Казаха ли коремчето на бебето дали върви особено голямо? По принцип завишени околоплодни води са индикатор за г.диабет. Прави ли изследване за него? Ако имаш такъв. раждането се насрочва за 38г.с.

# 685
Здравейте, има ли сред вас мами със затруднения в дишането? Коментирали ли сте го с проследяващите, дали е физиологично състояние?

Тази нощ се събуждах няколко пъти  с усещането, че не ми стига въздух и не мога да дишам дълбоко, продължи и сутринта. С болките в гърба свикнах, ама сега и това. В резултат цял ден сумтя, явно наистина остана тежкия период от бременността. А толкова ми се иска да заспя и да се събудя след месец.

# 686
  • София
Непрекъснато не ми стига въздух, особено ако съм полегнала или пък като е по-топло. Нормално е, няма място, бебето притиска всички органи. Flowers Hibiscus

# 687
И при мен от няколко дена дишането е по-тежко. Бебо притиска органите, то е ясно. Казват, че като наближи раждането дишането става лесно и безпроблемно.
Вече се движа като мравка, защото ми тежи, коремът ми е огромен и бързо се изморявам. Не знам защо си въобразих, че до последно ще хвърча. Не мога да си намеря място в никоя поза.

# 688
Dagny, нямам установен ГД. Правиха ми обременяване и на ендокринолог бях, казаха че всичко е ок.  Принципно стартирах от 45-46 кг, сега съм 60 Sad и като гледам още ще раста. А ако наистина върви така голямо бебето и го изчисляват правилно не знам как ще раждам, ако си стои до термин. За 10 дена е наддало с 315гр.

# 689
  • Пловдив
И моя върви едър, до финала мисля, ще закова +20кг.
Въртя се през нощта, но все още спя, не се измарям достатъчно и от там сънят ми се размести тотално и не е толкова качествен, колкото като ходех на работа. Все още съм подвижна, от морето си шофирах аз без почивка по пътя, на чужда кола с много неудобна седалка.
 Основният ми проблем е бездействието, това седенето вкъщи и неходене на работа ме съсипва психически, нямам желание дори за неща, които по принцип обичам и в нормално ежедневие нямам много време за тях.

Общи условия

Активация на акаунт