ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 427
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
Да се отчета и аз от вчерашния преглед. Тоновете са добре, въпреки че както ми сложат коланите и бебето рязко заспива. В 36г.с. е вече 3200. Малко се шашнах от килограмите едва в началото на 9-ти месец, но АГ каза,че на ехограха показва изоставане с 4 дни, което я кара да се съмнява и в точните килограми и били оринтировъчни. Плацентата ми била узряла вече, всичко било наред за сега. Дадоха ми една папка с документи за раждането и записахме дата за секцио. Другата седмица остана пак тонове и тестуване за алергии.

Иначе и моя корем доста е паднал и имам все по-чести бодежи ниско долу и в срамната кост. Каза,че било от тежеста.

Иначе багажа е стегнат и седи в колата,че зоста пътешествам и да няма изненади.Купих и последните неща за бебето, остана да си купя козметиката и да прибирам дрехите.

# 691
Аз вчера бях на преглед и тонове, бебка е 2,900, 36г.с, плацентата има още да зрее и ок. води са си в норма, засега всичко е наред и с тоновете. След 2 седмици пак ще ходя.
За дишането немога да кажа, че дишам по тежко, даже май вече ми е по леко, но аз имам и астма......
Вечер си спя непробудно, но това ходене до wc по 3-4 пъти ме убива. Имам болки в кръста и яйчниците от време на време, но отминават бързо.

# 692
  • София
Аз имам много енергия напоследък. 3-4км не ми мърдат, а често и по 5-7 ходя. Но пак съм си дебела. 32+5г.с. и съм 13кила нагоре... Беб и той все върви седмица-две напред... Нз кой ще го ражда, ако стигна до термин Grinning
За сега коремът ми май е много нависоко. Ама какво ли разбирам а от кореми...
Дишам си ок и спя удобно. В седми месец ми беше по-тежко... необяснимо

# 693
тонове ми проследиха онзи ден с някакъв малък уред - като микрофон... никакви колани не са ми връзвали, нормално ли е? Аз нямам енергия, все ми се спи, уморявам се от малките задачи вкъщи...

# 694
Айде момичета, малко остана Simple Smile))
Ален мак, някаква нова мода си хванала, мен си ме връзват с коланите.
Дагни, ти ще си тичаш до последно май. Аз съм активна натура, но в този затвор последните месеци, едвам направих разходка 500 метра днес, език до земята.
Деси Добрева, и аз спя дълбоко, но ставам често, буквално насън, вц, чаша вода, обратно в леглото. Нито тв, нито книги ме привличат последно време. Впрочем, заделих 6-7 заглавия, да си избера нещо за болницата, но дали ще чета...
Релакс90, през ФБ шпионката видях красивото име Емма и го включих в данните на нашите бебета в тази темичка Simple Smile
Тестуване за медикаменти направихме, във вторник очаквам да определим дата за октомврийчето по термин, но септемврийче по секцио. Остана да извадя направление за хоспитализация, една чиста МБ, надявам се да сме преборили гъбичките, както и ПКК, да проследя хемоглобина и ако трябва да атакувам с желязо, че ме е страх от кръвозагуба, каквато съм анемична. Водите са ми добре, шийката седи от 2-3 месеца на 22 мм, за тази шийка най-много треперих толкова време. Багажът за болница е натрупан безразборно в един ъгъл в спалнята, дрехите на бебето - непрани, в друг ъгъл на детската, чакам вдъхновение, или някоя баба да дойде да ги изглади. Точно накрая всички баби се разпиляха, че даже сама си гледам голямото дете, но пък той примира от щастие. Четем едни Хепи книжки за батковци и каки, които чакат новото бебе, теорията е готова, но очаквам всичко на практика 🤣
Коремът ми е много ниско, с дишането проблем нямам, но Беба е много активна, сцени от пришелеца са на всеки час.
Ще ви призная, след 4 месеца страх и лежане, заради кофти прогнози, накрая карам най-хубавия етап от бременността. Благодаря всеки ден, че съм в 9 месец. С риск да възмутя множеството, минах на червено вино, всяка вечер обръщам една ракиена чашка с вино. Живее ми се 🤣
Надявам се нашите две мами с подранилите момичета вече да са по-спокойни, девойките да наддават и скоро да са вкъщи.
Доставките от щъркела се чакат много скоро, следващата тема живот и здраве ще е пълна с бебеносни новини! В този ред на мисли, моля някоя мама да поеме щафетата и да направи новата темичка 🤰🐣

# 695
Ох, spooky, много ти се радвам на настроението Hug нали знаеш, че и да не приготвиш нищо, като влезеш в болница да раждаш, около теб ще се активизират.Само гледай сакчето да е готово...наслаждавай се сега, не го мисли
Аз късно свързах Емма с Релакс Heart
Ален мак, това ли?

# 696
  • Пловдив
spooky, мен нищо не може да ме възмути, толкова бира, колкото сега пия, за почти 30 години не съм изпила 😂 аз от самото начало шокирам мнозинството, но хич не ми дреми. Всеки живее спрямо разбиранията си, всяка бременност е различна. Връщайки лентата назад, много бързо ми минаха тези 9 месеца, дори не ги и усетих.

# 697
  • София
spooky, само така, малко остана! Аз също не мога да се оплача от липса на енергия. Качила съм почти 9 кг. и все още нямам проблеми със съня и тежестта. Но усещам, че на младежа му става все по-тясно, появяват се лакти, крачета и не се кефи като съм седнала по-свита или клекна. А не е като да си нямам работа и желание да я свърша. Идната седмица съм на преглед и да си взема 45 дневния болничен. Чак не мога да повярвам как отлетя времето до момента. Имам съмнение, че при мен последните седмици ще са най-нетърпеливите - хем нямам търпение да го гушна, хем искам максимално да се задържи на място. Луда работа, какво да се прави.

# 698
Мили момичета днес ме изписаха, Емма остава поне още 2 седмици, добре се адаптира, хранят я със сонда, много е малка и сладичка, разбрах какво е да гледаш сърцето си извън тялото 🧡 Много съм доволна от престоя в Токуда като отношение, постоянно ми даваха информация за мъника и условията им за възстановяване на родилките са много добри.
Пожелавам Ви живи, здрави и големи бебоци 🥰

# 699
  • София
Релакс, честита щерка! Да расте здрава, скоро да си я вземете вкъщи и да сте много щастливи заедно. Heart

Аз да се похваля, след 3-седмичен престой в Шейново днес се прибрах вкъщи. Вече съм 33гс, бебките са 2300 и 2100. Шийката продължава да се държи на магия, но според док сме минали най-критичния период. Той е оптимист че ще родя 2 седмици преди термин, ама да видим. Продължавам да лежа. Много трудно това лежане, хич не го мога.

# 700
тонове ми проследиха онзи ден с някакъв малък уред - като микрофон... никакви колани не са ми връзвали, нормално ли е? Аз нямам енергия, все ми се спи, уморявам се от малките задачи вкъщи...

Вероятно са използвали от портативните фетални доплери, те изглеждат така. И за домашна употреба се продават (въпреки че не е препоръчително да се ползват като не си обучен за това). Виждала съм акушерките да ги ползват при раждане да следят тоновете без да се налага майката да е легнала и вързана с коланите, за да може да си се движи, да влиза в басейн и тн. За пръв път чувам да ги ползват за седмичните тонове преди раждане...ама аз колко неща за пръв път чувам тия дни.

# 701

Amelin , не беше слушалка, а по-скоро някакво електрическо (модерно;-)))

EleanorRigby, а защо не е препоръчително да се ползват, ако не си обучен? Сигурно да не се травмира бебока...

# 702

Amelin , не беше слушалка, а по-скоро някакво електрическо (модерно;-)))

EleanorRigby, а защо не е препоръчително да се ползват, ако не си обучен? Сигурно да не се травмира бебока...

Здравейте!
Аз съм от ноемврийките ,но ви следя и вас.
Alen Mak,тук в Англия на всеки преглед с такъв доплер,акушерката слуша сърцето на бебето. Не е препоръчително да се ползва в къщи,защото много лесно се засича и сърцето на майката,и може да стане объркване. Така ми обясни тя в началото и ми показа. Не е вредно за детето.

# 703
На ЖК ми проверява за малко с този уред тоновете на бебето. Иначе, когато ходиш на запис на тонове се прави от 20 до 30 Мин. и тогава ти слагат коланите на корема, че да не се мърда машинката. Това е разликата. Иначе измерва ударите на сърчицето на бебенцата.

# 704
alen mak, не е препоръчително, защото стават обърквания, както вече са обяснили. Понякога жените не успяват да хванат сърцебиенето, защото не търсят правилно и се паникьосват. Или пък хващат плацентата или своето сърцебиене и се успокояват, че всичко е точно, а реално може да не е.

Общи условия

Активация на акаунт