ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 416
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, вие търкате ли си зърната отсега, за да загрубеят и да не боли после при кърменето? Мои приятелки, които вече са раждали ме съветват да ги търкам и мажа с крем за зърна, но акушерки и консултанти по кърмене отричат това, защото има опасност от предизвикване на контракции.

# 706
Момичета, вие търкате ли си зърната отсега, за да загрубеят и да не боли после при кърменето? Мои приятелки, които вече са раждали ме съветват да ги търкам и мажа с крем за зърна, но акушерки и консултанти по кърмене отричат това, защото има опасност от предизвикване на контракции.

Аз започнах да ги мажа с Лансинох през вечер. Така ме посъветва акушерката, която ми води ЖК. Но не прекалявам с търкането определено.. и без това са ми доста чувствителни.

# 707
  • Пловдив
То от доста по-рано на места се препоръчва загрубяването на зърната. Лично аз не търкам, нямам и намерение да започна да го правя.

# 708
Да ви попитам, дали изрично за стрептококи от група Б са ви тествали или само стандартна микробилогия са ви пускали?
Вече влизам в 37-ма и май започна да ми пада тапата, а последна МБ не сме взимали. Док не искаше да ме “разбутва” долу последния път, като спомена, че бебо е готов да излиза вече. Но последната ми МБ е от края на май и сега де зачетох, че стреп б теста е задължителен преди раждане, а за такова нещо и дума не е ставало при моите консултации.

# 709
  • София
Нищо не съм правила на зърната и мисля и да не ги бутам. Попаднах и на информация, че може да доведе и до контракции, заради отделянето на окситоцин, та и затова не пипам. Не знам дали е на 100% така, но и АГ не е казвала нещо специално да се прави.

За стрептококито не са ме тествали и не е ставало дума въобще. На мен към 13-14гс ми беше пусната МБ и повече не ми е (и няма очевидно). Моя корем май леко е паднал. Малкия вече усещам по-надолу рита и вече не се задъхвам при ходене. Та имам чувството, че още макс 2-3 седмици и ще се появи. Не знам дали има смисъл сега да пускам каквито и да е МБ, изследвания и само дано всичко е ок.

# 710
Моят опит е - боли, ако не засуква правилно, ако суче правилно не боли. Първият път ползвах мазила дълго преди раждането и имах рагади. Като се концентрирах върху това как да засуква се оправиха нещата. Вторият път нищо не съм ползвала и нямах проблем. Има клипчета за точно тази част на кърменето - бебето към гърдата, а не обратното, позиция на тялото на бебето, как му е разположена главичката, като засуква правилно и обратното. Вижте на Елена Василева лекциите за кърмене, добре обяснява
Ние сме с легло и шкаф от днес, започвам да пера Simple Smile
Buku88, пуснаха ми микробиология, в която пише, че не са изолирани бактерии...но за какви са проверявали точно нямам представа

# 711
Аз смятам да се доверя на консултантите по кърмене вместо на “бабите” и да не си тормозя излишно гърдите. Крем ще си взема при нужда - ако се появят сухота, сърбеж, нацепване. Ареолата си има естествени механизми на омазняване така или иначе, т.нар. жлези на Монтгомъри.

# 712
  • София
Моите стрептококи ги хванаха на МБ през 34 седмица. Другата седмица ще ми вземат контролна да се види дали са се изчистили.
За зърната няма да правя нищо. Взела съм крем и изкуствени за всеки случай.
Аз вече нямам никаква енергия, краката ми тежат и кръста доста ме боли. Добре, че изпрах и подготвих нещата, че ако трябваше сега да почвам щеше да ми е доста трудно. Обаче пък така добре си поспивам и през деня, и през нощта. Smile

# 713
точно така - кърменето не боли; и не се изисква "подготовка" на зърната или каквото и да е.

# 714
И аз съм на мнението на Ален мак. Първият път имах крем под ръка, май беше лансинох, но не се наложи да го ползвам. Сега пак съм взела за всеки случай, АКО се наложи впоследствие, но не мисля, че предварително пипане по зърната помага по някакъв начин.

# 715
  • София
Задължително МБ за естествено раждане...
От обикновена МБ се изолират коки Б.
За взимане на вагинален секрет няма никакво ''разбутване''... това е несериозен коментар. !

# 716
Съгласна с Дагни. Даже МБ може да се вземе и без спекулум и нищо не се разбутва.
Поради една лоша МБ, в която се усъмних, направих си две нови в различни клиники и нито един от АГ не се е дърпал или притеснявал с подобни доводи.
При естествено раждане е важно заради бебо, да не се заразява и да не се тъпчат с АБ още в началото.

# 717
А кога се прави традиционно последната МБ ? Моята беше точно 45 дена преди термина и се чудя дали не беше рано ? Да си пусна още една ?

# 718
На мен досега само в началото са ми вземали МБ. На следващите тонове ще я накарам да ми вземе. За гърдите съм чувала противоречиви мнения, аз лично като се къпя и ги масажирам за минута с гъбата. Взела съм си Лансинох за всеки случай.

В събота с ММ ходихме до Бачковския манастир и едва издържах. Много ме стегна корема, болки, прорязвания, направо място неможех да си намеря, имах чувството, че ще родя. Днес съм по добре, но явно бебка е слезнала и таза ми се разширява. Усещам, че гърдите ми са станали по болезнени и зърната ме сърбят понякога.
Вие ще носите ли почерпка за изписването и каква ще е?

# 719
  • Пловдив
Това за почерпката и аз си го мислех, може би по букет /ако е жена АГ и на акушерката, ама ако израждащия се падне мъж.../, бонбони и сок /че някак алкохол не ми се струва много редно/.

Общи условия

Активация на акаунт