Любители на кучета - 107

• 25 400
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Margaritka, за бълхите не знам, нямам опита. Но за мастни образувания мога да споделя, току виж ако не на теб, на друг да е полезно. Буба като стана на около 6 г, се появи такова - едно твърдо топченце, което се местеше сякаш с кожата й. Нейното беше на гърдичките отдясно - при нас това е място, където често попадаше човешка ръка (щото като чешем коремчето, минаваме и гърдите). Спряхме да го докосваме и към момента, година по-късно, почти не се открива къде е. Следихме го с ветовете, дадоха един Бактробан да го мажем, колкото да не е без хич - с нищо не помогна, само я дразнеше и искаше да ближе намазаното.  Предупредиха ни, че ако стане по-голямо, може да трябва да се изреже. Хич не исках, защото на кумата сетерът имаше няколко такива и като ги махнаха оперативно, се появиха повече, нищо, че уж не се появявали. При нас не порасна, даже явно се разтвори и както казах, сега почти не се усеща (от време на време го проверяваме, но при Буба се и вижда, защото на гърдите и корема почти няма козинка). Та това научих аз за тези мастни топченца - слушаме докторите и ако са фенове на операциите, гледаме да ги удържаме (за щастие, нашите не са) Simple Smile

# 646
  • sofia
Иланг, синьото определено отива на Саске!
Ели, това с бутушките беше майтап. Няма бутуши за кучета, ако изключим някакви изгъзици.

# 647
  • София/Севлиево
Ех Кришка,ти уби всичко детско в мен Joy Всъщност в Зооплюс имаше някакви,точно както ти ги нарече изгъзици,но нещо не ми харесаха.Явно ще се мие...

# 648
Мен ако питате ботуши, якета, това е за хора само. Ако е някоя мини-изкуствена и кекава порода-да, но Рекси е ловно куче, защо му е? От патило да ви кажа колкото по-изнежвате, толкова по-зле става.
Аз бях купила яке за първата зима, че беше и пале тогава, но го ползвахме само в голям сняг уж да не се мокри толкова, но май повече държеше мокро, от колкото да пази. Ако не седите на едно място не виждам нужда да го обличате, те по време на разходка се движат и си им е добре.

# 649
  • Sofia
Toni,мерси за споделения опит.
Ветеринаря каза да я наблюдавам и ако продължава да расте да я заведем пак.
Да сега е дребно,може би колкото зърно леща и е на кожата,защото се движи като го пипна. На бялата козина се вижда като топче (ако се вижда на снимката)

# 650
  • Пловдив

Взехме яке за екстремна нужда. 13 долара от Алиекспрес с доставката. Дойде за 3 седмици. По принцип в Пловдив е топло, надявам се да не го ползва.

# 651
  • под тепетата
Не ползваме нищо за зимата, макар че е от голите в сравнение с хъскито. Виждала съм обувки за кучета (не на живо), но те са за предпазване на лапите от измръзване и разраняване  при състезания за надбягване с кучешки впрягове.

# 652
Кришка, днес ще е тежко като в други дни, но той ще ти прати сили, сигурна съм! И цял ден ще ходи залепен до теб.

Sivi, как беше Макс сутринта? Прегладнял? Simple Smile

Цвети*, как се казва тази красота? Извинявай за въпроса, но писаното назад е наистина много и няма как да го изчета, камо ли да запомня всичко.

Ние от скоро си имаме за съседка една супер дружелюбна лисичка на 5-6 месеца, която току идва да се залепи на комарника вечер, да вика Буба за игра. Имаме и 2-3 щъкащи котки, които също считат двора за техен. Е, познайте дали едната котка не ходи да се заяжда с лисицата и да опитва да я бие! Веднъж-два пъти видяхме котката да посяга на лисичата муцуна, а рижата определено беше потресена. Обаче пред 3 дни, както си пушехме на двора, се чу тупуркане и току покрай нас минаха котка и лисица в бяг - Лиси преследваше котката, явно вече й се е изнервила Grinning Хубавото е, че само се гонят, досега не сме видели наранена животинка наоколо (дано така си и остане).

Чела съм, че когато диво животно е болно от бяс, има един период, в който е много дружелюбно към хората, и не го е страх. Не казвам че такъв е случая с вашите лисичета, но не е зле да го имате пред вид.

Относно обувките и дрехите за кучета и аз мисля че са излишни, освен наистина за декоративните породи. Кучето си поддържа ноктите къси като тича на вън, и обувките биха попречили на този процес. Ние мием краката на Хари с кучешки шампоан след всяко излизане на вън. Това е около 6 пъти дневно Simple Smile
Нашата булонка едно време се тресеше от студ малко да захладнее, но нямаше дреха. Никога не е се е разболявала от това. Бях ѝ изплела едно маншонче, което пробвахме да ѝ слагаме, но никаква работа не вършеше и се отказахме. Хари до сега не е треперила, нито от студ, нито от страх. Което път ме подсеща за вчерашната ѝ среща с един кон. Тъмните братя обикаляха квартала да събират пластмаса, а ние я разхождахме. В началото не го видя, но в момента в който го зърна така подскочи в другата посока и почна да се дърпа, че едва не си извади главата от нашийника Laughing После не искаше да върви в посоката, в която замина каруцата. Вечерта пък в къщи взе да лае по нещо. Първо мислех че е някой в коридора и се учудих, но после видях, че лае по една муха. Убих я, и ѝ я показах, но пъзлата се беше уплашила и не искаше да остане в помещението, а се скри зад кухненската маса. Не знам какво ловно куче е това дето го е страх от мухи LaughingLaughing

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 11:42 от Nelika

# 653
И понеже докато бях отпуск нямах възможност да си плащам данъка, ето я глезлата как се вози в колата

# 654
  • София
Margaritka, докторите си знаят, споко. Според мен избягвай да го пипаш и дано просто да не нарастне. На Буба по едно време беше станало почти колкото грахово зърно, а после спадна от само себе си. Прилича на същото мастно образувание, но може пък и да е нещо от бълхата, знае ли човек. Слушай докторите, те са виждали по много от почти всичко Wink
Много ти е красива джак-ръселовата душичка, а така снимана почти на зайче ми заприлича Animal Rabbit2

Nelika, и ние си помислихме за бяса. Но тя Лиси друго поведение изобщо не е имала откак се появи. Освен това е малка още, а и отначало не приближаваше особено много, само беше любопитна. Според мен по-скоро няма бяс, ами е лигла родена сред много храна. Пък и на кой му пука за нас, важното е, че Буба е ваксинирана против бяс Grinning
Гледам, че и при вас навиците при пътуване не са съобразени на първо място с човеците... Не сме сами, имало и други като нас, ура! Simple Smile

# 655
  • Sofia
Мерси 😁
Тя на зайче прилича,иначе е динозавър по душа 😁

Margaritka, докторите си знаят, споко. Според мен избягвай да го пипаш и дано просто да не нарастне. На Буба по едно време беше станало почти колкото грахово зърно, а после спадна от само себе си. Прилича на същото мастно образувание, но може пък и да е нещо от бълхата, знае ли човек. Слушай докторите, те са виждали по много от почти всичко Wink
Много ти е красива джак-ръселовата душичка, а така снимана почти на зайче ми заприлича Animal Rabbit2

Nelika, и ние си помислихме за бяса. Но тя Лиси друго поведение изобщо не е имала откак се появи. Освен това е малка още, а и отначало не приближаваше особено много, само беше любопитна. Според мен по-скоро няма бяс, ами е лигла родена сред много храна. Пък и на кой му пука за нас, важното е, че Буба е ваксинирана против бяс Grinning
Гледам, че и при вас навиците при пътуване не са съобразени на първо място с човеците... Не сме сами, имало и други като нас, ура! Simple Smile

# 656
Полезна тема! Ето го и моя другар!🌼🌼

# 657
  • Стара Загора
И аз съм против обличането по принцип, но... Барби има един пуловер - мрази го. Обличам го само като е много студено, тя тича зад блока, върши си нещата и дърпа към вкъщи. Мисля че я е срам да не я видят с него Grinning Анабел си е баш за графа измислени, кекави породи. Под 10 градуса излиза навън само за да трепери като лист. Тя има шушляков елек, с който разходките в студено време са възможни.
Та всичко е до куче, важното е животното да се чувства добре.

# 658
  • София/Севлиево
Тук в София е сравнително топло,а и той ще седи вътре.Но при свекърите ще е на двора,а там понякога става -25 до -30... Въпреки че ще се опитаме с ММ да му извоюваме място някъде на топло...
А как се справяте с желанието на животинките да седят в леглата ви(тези които не им позволяват).Аз нямам нищо против,но ММ не му дава даже да се доближи до спалните, защото като бе по-малък и му даваше няколко пъти препишка и двете...А пък той все иска да е отгоре.Любимите места са му люлеещ се стол от ИКЕА на балкона и диванчето в кухнята-там нямаме инциденти.

# 659
  • Bарна, морето, сините вълни
Добре дошли на новите сладки муцунки. Heart

Ерос си има много козина, веднъж се заинатих, че искам да му купя дреха, на която пише Security Grinning и понеже ММ беше против, аз се амбицирах още повече да му я купя, въпреки че той твърдеше, че размера, който взимам ще му е малък. Е, беше прав. Обаче нали съм инат, раздърпах я малко, за да му влезе тялото и веднъж се разходихме с дрехата. Grinning Беше типичен охранител с изпъната блузка.

Общи условия

Активация на акаунт