Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 273
В една тема, в която участвам попаднах няколко пъти на това становище, стана ми интересно и реших да провокирам дискусия, със сигурност ще излезе забавна, пиперлива и подходяща за разтоварване през уикенда. 😄😃😄😄
Заповядайте, изкарайте цялата си мизандрична/мизогенна същност на показ, да има какво да модераторстват модераторите, нали и те са хора.   

От една страна намирам нещо вярно в следното "Характера ми -това съм аз, отношението ми, показва кой си ти".

От друга, има някои черти, които са толкова силно втъкани в същността на човек, че едва ли различните "стимули" ще провокират различен отговор. Примерно ако човек е стиснат с един партньор, не вярвам с друг партньор внезапно да стане ларж. Същото важи за черти като мързел, склонност към изневери, злоупотреба със субстанции, патологични лъжи...
Обаче пък вижте кво пее Тото "навярно ще се променя и вече ще съм друг, друг но за друга"
Някой да причисли Тото към националното културно наследство. #ТотомиеГьоте
(Или тва го пееше другия от Скандау, не помня вече)

# 1
 • Мнения: 65
Мисля всички в голяма или малка степен/ съзнателно или несъзнателно се влияем едни от други. Всички знаем за “груповия” натиск. А за “психологията на тълпата” има изписана цяла книга.
Аз примерно имах един приятел, който беше като хамелеон. Едно от гаджетата му слушаше поп- фолк и той слушаше. Друга слушаше рок, той си пусна дълга коса, боядиса я черна и започна да носи само черни дрехи!?!? Малко като историята с яйцата в “Хубава жена”.

# 2
 • Далече, далече
 • Мнения: 3 907
Влияят се. Но, според Оскар Уайлд влиянието никога не е добро, защото то е вмешателство в душата на човек.

# 3
 • Мнения: 440
От една страна намирам нещо вярно в следното "Характера ми -това съм аз, отношението ми, показва кой си ти".

Първата част - да, втората за отношението - променя се в зависимост действията на от партньора.

# 4
 • Мнения: 9 120
Естествено, че се влияят. Обикновено надделява този, с по-силната енергия.
Осъзнатият индивид има възможност да различи и избере дали да се влияе и дали да влияе.

# 5
 • Мнения: 7 012
В една хармонична връзка влиянието е редно да е винаги косвено и никога директно. Директно вмешателство и опити за надделяване над другия винаги избиват в компенсации от едната или другата страна.
Разбира се, че си влияят, нали са взаимни.

Мъже под чехли и жени под колан не коментирам.

# 6
 • Магнаурската школа
 • Мнения: 8 420
По темата: могат да се влияят (и ключово е, че могат), всеки си решава дали да позволи или не. Свободната воля е гарантирано право на всеки, без оглед на пол, възраст и религия.

Имам чувството как темата клони пак индиректно към темата за "развитието". Или по-точно ще клони след няколко страници, както стана в една друга тема, преди да я заключат...

# 7
 • Мнения: 6 049
Хората са си такива, каквито са, обаче един човек изкарва наяве най-доброто от теб, а друг - най-лошото...

# 8
 • Мнения: 273
По темата: могат да се влияят (и ключово е, че могат), всеки си решава дали да позволи или не. Свободната воля е гарантирано право на всеки, без оглед на пол, възраст и религия.

Имам чувството как темата клони пак индиректно към темата за "развитието". Или по-точно ще клони след няколко страници, както стана в една друга тема, преди да я заключат...

Какво имаш предвид под "развитие", нова съм и не съм запозната с форумния жаргон

# 9
 • Мнения: 637
Зависи какво искаш да променяш. Някои неща не се променят, други да. Примерно от мундар чистник не става, от мързелив и смотан- работлив и оправен. Както и от кифла и такава със широки пръсти да направиш отговорна и сериозна жена.
Също този с по-силния характер може до известна степен да наложи на другия някои неща, по-слабия може да възприеме. Така че темата е много относителна, поне според мен. При мен моята успя да ме направи малко по-подреден, по-съобразителен за някои неща, но за други не.
Има една приказка- когато се женят, жената си казва "той ще се промени", мъжът си казва "тя няма да се промени". И двамата грешат.

# 10
 • София
 • Мнения: 25 756
Готина тема!
Влияят се. Няма да говоря за мъжа ми, ще говоря за себе си. Например преди бях голям егоист, тъй като сме живели в немотия, а после 10 г си живях почти сама. Сега вече мисля първо за тях, после за себе си.
Ооо, почти кифла бях! Жена с пари - луд с картечница. Сега, от 10 г аз водя семейния бюджет, така че съм доста отговорна.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 12:47 от Rockstar

# 11
 • Мнения: 273
По повод класическото "Той ще се промени", което rf засегна. Не разбирам хората, които се хващат с някой, с който имат някакви кардинални несъответствия, после решават, че ще го играят гениални мастърмайнди, ще го препрограмират и ще го вкарат в правия път. Това произхожда от самозаблуждението, че след като са най-важни сами за себе си, в своя си мироглед, ще са най-важните и в мирогледа на някой друг, малко на нарцисизъм ми бие.
Ако някой се опита да ме променя, жална му майка. (То и ако аз сама не се променя,жална му майка...)

# 12
 • Мнения: 5 459
Да, влияят се партньорите в двойката, но все пак всеки човек си има характер и мисля, че той няма как да бъде изкоренен изцяло. Но никой човек няма изцяло добри или изцяло лоши черти и до голяма степен от партньорът му зависи кои черти ще се показват повече от другите. Затова и да кажем, за един мъж бившата му може да каже всичко най-лошо за него, а настоящата му - да вижда съвсем друг човек до себе си. То нали има една поговорка "Каквото почукало, такова се обадило".

# 13
 • Мнения: X
Влияят си, разбира се, познати и непознати хора в социума постоянно са във някакво взаимодействие.
С какъвто се събереш, такъв ставаш - доста вярно в повечето случаи. Вдъхновението ,навиците, манипулативните въздействия, личният пример са влияния. Човек характерът си не променя, по-скоро променя своя начин на мислене, поведение, поглед към околното.
Повечето хора под взаимното си влияние се сравняват с другите или някаква тяхна проекция - лесен начин да постигнат лично неудовлетворение.

# 14
 • Мнения: 4 881
Влияят се. Сега, като се замисля във всяка една връзка съм била различна. От както сме заедно с ММ и двамата много се променихме и продължаваме. Аз улегнах малко, преди бях много буйна и импулсивна, докато той е по-умерен и търпелив. Попих малко от тези му качества. Е, сега още съм си импулсивна и нетърпелива, но не чак толкова, като преди. Той като че ли се повлия от мен в по-голяма степен. Главно стана по-предприемчив. Преди играеше само на сигурно, и ако не се получи се отказваше. Аз обаче често рискувам и не се отказвам докато не ми се получи.

Общи условия

Активация на акаунт