Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 495
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Ами не, не му звучи разумно да изпратя 8-годишното си дете без никакви мерки в училище! Кой и на какво основание е преценил, че децата под 10 години не са застрашени, че за тях предпазни мерки не се предвиждат???? Буквално съм ужасена и втрещена, за големите може и да измислят нещо, но за малките не се планира нищичко!

# 106
То и на мен не ми звучи разумно да си обучавам детето при положение, че не съм педагог, ама ей на... 3 месеца всички се пържиха на тоз огън.

# 107
  • Варна
Както казах и преди - въпрос на приоритети. Ако за някого най-важното е детето му да се обучава присъствено и да не го занимава дори с риск за здравето и живота му, то за мен най-важното е да го опазя живо и здраво. И ако цената за снижаване на риска е да се обучава дистанционно с моя помощ, то тая цена ми е напълно приемлива. Обратното мислене за мен лично граничи с абсурда, но свят широк, хора всякакви.

# 108
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/covid-19-ot-detski-lager-i-haosat … stove-i-karantina
Ето нагледен пример на /+/ тестове в изолирана група и как се "овладява" ситуацията.
И ще следим какво става там, където присъственото почва:
https://dnes.dir.bg/svyat/s-maski-v-klasnite-stai-v-germaniya-za … ta-uchebna-godina

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 09:09 от ra2

# 109
  • Пловдив
Не съм се включвала в темата доста отдавна,но с наближаването на учебната година  се усещам,че съм доста притеснена.Като цяло аз съм от родителите,които са доволни от ДО и начина по който се случи в нашето училище.С 2 деца съм,като сега ще са 2 клас и 6 клас.

При мен сега дилемата е друга-работя в училището,но не съм учител,на срочен договор,като бях в неплатен отпуск по време на ИП.Сега съм пред дилемата дали да се върна за новата учебна година,защото ако го направя,малката ще трябва да е по 10 часа в училище вместо по 4-5 часа,а голямата ще трябва баба и да се грижи за нея през повечето време,а и за нейното здраве ми е притеснено.

Като цяло можем да си позволим да сме на заплатата на съпруга ми,но ми се иска и аз да си работя,обаче в тази ситуация не знам какво да правя?Какво бихте ме посъветвали?

# 110
Аз категорично бих си останала у дома.

# 111
Не съм се включвала в темата доста отдавна,но с наближаването на учебната година  се усещам,че съм доста притеснена.Като цяло аз съм от родителите,които са доволни от ДО и начина по който се случи в нашето училище.С 2 деца съм,като сега ще са 2 клас и 6 клас.

При мен сега дилемата е друга-работя в училището,но не съм учител,на срочен договор,като бях в неплатен отпуск по време на ИП.Сега съм пред дилемата дали да се върна за новата учебна година,защото ако го направя,малката ще трябва да е по 10 часа в училище вместо по 4-5 часа,а голямата ще трябва баба и да се грижи за нея през повечето време,а и за нейното здраве ми е притеснено.

Като цяло можем да си позволим да сме на заплатата на съпруга ми,но ми се иска и аз да си работя,обаче в тази ситуация не знам какво да правя?Какво бихте ме посъветвали?
Ако децата ми са на една смяна и съм на срочен договор , й и имам възможност да се решим от заплатата ми (вероятно минимална) бих си останала вкъщи, а за собствени доходи бих потърсила нещо на 4 часа или хоум офис. Зависи от уменията и възможностите, които предлага селището.

# 112
Както казах и преди - въпрос на приоритети. Ако за някого най-важното е детето му да се обучава присъствено и да не го занимава дори с риск за здравето и живота му, то за мен най-важното е да го опазя живо и здраво. И ако цената за снижаване на риска е да се обучава дистанционно с моя помощ, то тая цена ми е напълно приемлива. Обратното мислене за мен лично граничи с абсурда, но свят широк, хора всякакви.
Едно е здравето, друго е качеството на обучение, което един неквалифициран кадър предоставя. Не е въпросът, кой какво време ще отделя, а какъв ще е резултата от оделеното време. Аз ако можех да обучавам деца, щях да стана учител. И здравето е важно - да, но всички ще го преболедуваме, колкото и да се врем в черупките си. Това е вирус, той мутира, няма шанс да се спре. Ако имаше шанс, защо всяка година има грип, а не го преборим?

# 113
  • Варна
Търсят се лекарства и терапии! За грип има лекарство, за това не! Предпочитам да се разболея по-нататък, когато възможностите за лечение се усъвършенстват, да съм опитно зайче - не, мерси! И щом тезата е, че "всички ще го изкараме и няма защо да се врем в черупките си" защо ходим с маски в автобусите и магазините??? Защо в Париж връщат маските дори на открито??? И още, и още! Явно ИМА полза от завиране в черупката! Ако за някого няма - моля, да си прати детето присъсътвено. За мен има! И искам алтернатива!

# 114
И да го преминете - имунитет няма. Тая дъвка "всички ще го минем" не е актуална. Не всички го минават еднакво ...

# 115
Защото си мълчим. Има статистика как повече хора умират от други заболявания, но за тех не се вземат превенционни мерки. Това е с цел да се контролират масите. Но тук влизаме в много конспиративни теории, които не са по темата.
А за грип няма лекарство. Ако имаше нямаше да има болни, ама всяко година има, не само болни, ами и умрели.
Просто трябва да си живеем с него и толкова. Някои няма да го преборят, други ще.
Освен това аз не съм против ДО, само да не ми го налат насила. Които иска да си обучава детето вкъщи да го прави, които не, си поема риска и толкова.

ПС: Аз маска не нося и ако не беше задължително за да си купя храна, нямаше и да сложа.

# 116
Същото е и с грипа. Някои боледуват всяка година, някои веднъж в живота си. Жертви също има ежегодно.

# 117
За грип има Тамифлу, Реленца, Ремантидин, противогрипна ваксина. Според вида на щама първите три могат да пресекат симптомите в началото още.
Смъртността от сезонния грип е 0.1%, а от Ковид в момента е 10 пъти по-голяма. Грипът не предизвиква възпаление на кръвоносните съдове и Кавасаки подобен синдром при деца, а Ковид го прави.

# 118
  • Варна
Разбира се, че има лекарство, Тамифлу, Реленца и още куп други! Да, не действат винаги и на всички, но действат. Има и ваксини. За короната няма НИКАКВО лекарство и НИКАКВА ваксина. Разликата е от небето до земята. И това, че и от грип се умира основание ли е да приема за нормално да рискувам да умра от корона?? Или близките ми? Грипът върлува само през зимата, а това нещо очевидно не! Още една огромна разлика..
За маските - ми ето, те възрастните не носят, щото "аз маска не нося", аз очаквам да се пазят, да пазят децата си, а децата им да пазят моето. Та къде викате е отговорността? Моето дете остава на произвола и на милостта на хора, за които тоя вирус не е нищо особено, всички ще го изкараме, я как караме грип и т.н. Ми... предпочитам аз да вземам решенията за моето семейство.
Ето първия учебен ден в хюстънско училище. Дето се вика - нерде Ямбол, нерде Стамбул. Някаква разлика да отчитате между това училище и което и да е българско? Ако тук имаше ПОНЕ такива мерки щях да съм една идея по-спокойна. Ама не. Тук се държим все едно проблем няма.
https://www.facebook.com/HoustonCountySS/?tn-str=k*F&hc_location=group_dialog

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 09:39 от Месечинка виторога

# 119
Мама Ру, 3 пъти по-високо репродуктивно число, 10 пъти по-висока смъртност и липса на опит в лечението наистина ли не е нещо различно?

Общи условия

Активация на акаунт