Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 483
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Абе то и аз съм здрава, ама ми пука! Бях се изкашляла 2 пъти и веднага се дистанцирах от всички около мен, за всеки случай. Околните пак здрави хора, ама знае ли човек, кой здрав човек ще легне, а на кой нездрав човек ще предаде и ще падне?

Сега и аз съм смела, децата са на летни занимални, но - по-голяма част са навън, в малки групи, може да се изконтролира дезинфекция, организмите са подсилени от слънце, плодове и зеленчуци. Следи се, ако някой кихне,кашля, сополи...
Смятах да не пускам децата през учебната година на допълнителни дейности, но виждам нагласите тук. Не виждам смисъл аз да се опитвам и да правя компромиси за ОБЩОТО благо (освен на моето семейство, на още 25 деца + техните семейства и контактите им), като знам, че поне половината ще са курназ, а не бъзльовци като мене и ще ходят смело, за да не се чувстват като "от филм на ужасите"
Аз пък не съм съгласна с тези мерки. Децата да се чувстват все едно живеят във филм на ужасите.
Които иска да се дистанцира и толкова се притеснява за живота си, да си седи вкъщи. Другите да си живеят нормално. Защо заради на някой параноите всички да живеят в ограничения?
Много ме дразни соченето с пръст, "ти си здрав и не ти пука, но си ужасен човек защото заразяваш другите".

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 12:13 от lexche

# 151
Из ретроспекцията на   водещия германски вирусолог Кристиан Дростен от берлинската клиника "Шарите" относно продължителността на различните "грипни" вируси:
                    "Вирусът на испанския грип, предизвикал епидемията през 1918 година, продължава да циркулира чак до 1957. След това пък се появява близкият до него азиатски грип, който върлува до 1968 и бива изместен от вируса на т.нар. хонкогски грип. Този вирус циркулира и до днес, обяснява германският вирусолог. През 1977 пък се появява т.нар. руски грип. Вирусът, който го причинява - H1N1, е идентичен с вируса на испанския грип и неговите разновидности, които съществуват между 1918 и 1947 година. Вирусът на т.нар. руски грип се разпространява до около 2009. Испанският грип, руският грип и техните разновидности се оказват близки до появилия се през 2009 вирус на свинския грип..."
                    Въпросът ми е: Колко време можем да се крием в къщи и ДО да е  форма на обучение - и за какъв период може да се случи това???
Намери кого да цитираш извън контекст. Най-големият защитник на въвеждане на мерки, маски, дистанция, с множество изказвания, че училищата не бива да се отварят без мерки и наведнъж, с проучването му, че децата разпространяват вируса също толкова, колкото и възрастните.
https://www.morgenpost.de/vermischtes/article229327388/Corona-Ki … udie-Warnung.html
А на последния въпрос горе са отговорили няколко пъти вече. Въвеждат се мерки в училищата-маски, прегради, разреждане, капсулиране на класовете, намаляване на часовете и т.н. Съблюдава се за спазването на мерките извън училищата, пак маски, по-малко струпване на хора и т.н.

Преди 30 поста нали някой пусна статия за заразените деца на лагера?
Пише си ясно като бял ден - децата го карат без никакви симптоми, и не са заразили нито един възрастен.
Аз пуснах статистика от изследване как го карат децата. Ето разгледай го подробно:
Внушителните 4% са без никакви симптоми, а мижавите 44.6% развиват пневмония или стигат до критично състояние.
тук:
Asymptomatic (no clinical signs or symptoms with normal chest imaging): 4%
Mild (mild symptoms, including fever, fatigue, myalgia, cough): 51%
Moderate (pneumonia with symptoms or subclinical disease with abnormal chest imaging): 39%
Severe (dyspnea, central cyanosis, hypoxia): 5%
Critical (acute respiratory distress syndrome [ARDS], respiratory failure, shock, or multi-organ dysfunction): 0.6%

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 12:10 от Дъждец

# 152
  • Бургас

Да, декларации за самоубийство и опити от дете на 6 години, защото нищо не му е интересно, иска си градината и децата. И не само опити да скочи през прозореца или балкона ( който не е тичал след те да го удържа нищо не знае), но и намаляване на храната до някакъв абсолютен минимум... Как мислиш, дали от каприз поисках крещи с психотерапевт още през април. И говорим за дете, което от октомври до февруари почти не е стъпвал в градина поради болести и е било на практика вкъщи или в болница. Та тъкмо пак тръгва на градина, ходи три седмици - грипна, продължена с ИП и ново затваряне. Ми не ми беше забавно, но ми се наложи да го преживея.

Това, което пишете е наистина много сериозно и притеснително. Според мен не само във връзка с изолацията, но и по принцип трябва да се работи с това дете с психолог. На такава възраст да се предприемат такива сериозни деструктивни действия е направо плашещо за мен.

# 153
Току що по новините съобщиха, че отпадат мерките за влизане в България. Чух мимоходом и от средата, така че не мога да съм точна. Ура. Ще си внасяме на воля.

# 154
Изтървах ви за един-два дни, колко много сте написали. Като ви чета в какви психози изпадате, че чак и опити за самоубийство само от едното стоене в къщи, започвам да се радвам, че съм интроверт и домошар. Живея в малък двустаен. Стоенето в къщи никога не ми е било проблем, даже го предпочитам. Имала съм периоди, в които не съм излизала с дни още много преди ИП.
Да, декларации за самоубийство и опити от дете на 6 години, защото нищо не му е интересно, иска си градината и децата. И не само опити да скочи през прозореца или балкона ( който не е тичал след те да го удържа нищо не знае), но и намаляване на храната до някакъв абсолютен минимум... Как мислиш, дали от каприз поисках крещи с психотерапевт още през април. И говорим за дете, което от октомври до февруари почти не е стъпвал в градина поради болести и е било на практика вкъщи или в болница. Та тъкмо пак тръгва на градина, ходи три седмици - грипна, продължена с ИП и ново затваряне. Ми не ми беше забавно, но ми се наложи да го преживея.
Може би ще предизикам буря от недоволство с коментара си ,  но такова поведение буди един въпрос у мен -  дали на това дете въобще му е комфортно у дома и ако не -  то защо. От там следващите въпроси са -  причината за това поведение все пак  атмосферата у дома ли е или причината е психиката на самото дете. И ако причината е в детето,  защо то явно по принцип е с лабилна психика и тогава за него трябва да се прави нещо индивидуално понеже проблеми в такъв случай винаги ще съществуват , а в  тийнейджърския период съвсвм ще се влошат. Та според мен тук ДО е следствието но не и причината. Ако не беше ДО щеше да е нещо друго. Винаги ще има нещо друго. Хубаво е да се обръща внимание на такива деца , но не може да се подравнява всичко по тях.

# 155
Аз също бях изключително притеснена и взех мерки като се обадих на познат психотерапевт, с която сме работили и преди (семейна терапия за каката по други проблеми) и започнахме и то присъствено. С отпадането на част от мерките и връщане към нормалния живот през май и тръгването на градина от юни нещата влязоха в релси.
Имам възрастен и с много заболявания родител, който все още ми е нужен. Не знам колко време има пред себе си и не бих искала ние да пренесем вирус, който да се окаже фатален, но и няма как да се изолираме от всички и всичко. Ако е въпрос на месец, два, човек да жертва нещо, но не знаем колко ще продължи, а не можем да си го позволим в дългосрочен план и по икономически, и по психологически причини, е по образователни... Та се молим да не срещаме мечка и ходим в гората.

# 156
Току що по новините съобщиха, че отпадат мерките за влизане в България. Чух мимоходом и от средата, така че не мога да съм точна. Ура. Ще си внасяме на воля.
Ха, че ние имаме и за износ! Вносът е за каръщисване на щамовете.

# 157
Имаме ли липсващи щамове? Joy
Ха, че ние имаме и за износ! Вносът е за каръщисване на щамовете.

# 158
  • София
Е това вече е отвратително. Вместо като гърците да поискаме ПСР тестове на всички туристи преди пристигането, ние отваряме широко вратата. То не че някой ще иска да дойде, ама все тая. Просто прави впечатление, че нещата са извън контрол.

# 159
Не знам ЛЛ какво може да измисли. 2 седмици карантина/контактен?
Това няма как да стане, нали всички трябва да сме под карантина, а не само детето... СФО не ми е опция изобщо, да не говорим, че няма такъв вариант за средностатистически второкласник, който не е надарено дете, нито хронично болен.
Месечинка, има и опция по желание на родителите. Подаваш заявление и декларация до директора, в сайта на РУО-София ги има, можеш да погледнеш. Само трябва одобрение от комисия, което основно зависи от мнението на директора. Можеш да смениш формата и втори срок да го върнеш присъствено, ако видиш, че не става.  Аз май натам се ориентирам, чакам да свършат отпуските и ще ида да говоря с нашия директор. Лошото е, че ако не му се занимава, трябва да местя детето в друго училище.

# 160
А знаете ли, че ако не си изследваш нарочно сърцето, няма и да откриеш определени негови недостатъци?
Ама колко от сте си направили изследване на сърцето до сега, при все че са минали едно 30-40 години🤩
Това не е пример за подражание. На другото му викат профилактика. И по книгите пише, че профилактиката е 100 пъти по-добра от лечението.
И аз пуша цигари. Хем знам, че е вредно. На закрито не може, по заведения ме пъдят навън. Това профилактика ли е за непушачите? Защо се прави? И аз искам пък да пуша вътре! Психясвам, като не пуша! Майната им на страхливите! Ама не ми дават! Мрън!

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 12:27 от ra2

# 161
Скрит текст:
Не знам ЛЛ какво може да измисли. 2 седмици карантина/контактен?
Това няма как да стане, нали всички трябва да сме под карантина, а не само детето... СФО не ми е опция изобщо, да не говорим, че няма такъв вариант за средностатистически второкласник, който не е надарено дете, нито хронично болен.
Месечинка, има и опция по желание на родителите. Подаваш заявление и декларация до директора, в сайта на РУО-София ги има, можеш да погледнеш. Само трябва одобрение от комисия, което основно зависи от мнението на директора. Можеш да смениш формата и втори срок да го върнеш присъствено, ако видиш, че не става.  Аз май натам се ориентирам, чакам да свършат отпуските и ще ида да говоря с нашия директор. Лошото е, че ако не му се занимава, трябва да местя детето в друго училище.
Именно затова трябва след като учителите не могат едновременно ДО и присъствено поне тази опция да се улесни, а не да се иска одобрение от РУО пък проверки от социалните и не знам още какво.
На мен когато помагах на детето при ДО учебниците ми бяха по-полезни от уроците представяни от госпожата, но пък без нея нямаше да съм сигурна в коректността при проверка на самостоятелните задания, т.е. хубаво е да има обратна връзка от учител.Новият материал в начален курс лесно ще минем и на СФО, но ако няма текуща обратна връзка може да се окаже че сме затвърдили грешни неща. Отделно ще раздразним учителите като се отцепим и това ще отрази при оценяването на знанията от СФО. Ако изпитите за СФО бяха извън училище можеше да има повече безпристрастност, иначе ще стане като при мен - трън в очите заради отписване от занималня.

# 162
Именно затова трябва след като учителите не могат едновременно ДО и присъствено поне тази опция да се улесни, а не да се иска одобрение от РУО пък проверки от социалните и не знам още какво.
Напротив, трябва. Преценяват се мотивите на родителя, има ли възможност да се обучава и да живее нормално това дете, или просто иска да го заключи в стаята или в мазето. Също възможностите на училището - то все пак ще трябва да организира изпитни сесии и да има място за детето, ако реши да се върне присъствено.
На мен когато помагах на детето при ДО учебниците ми бяха по-полезни от уроците представяни от госпожата, но пък без нея нямаше да съм сигурна в коректността при проверка на самостоятелните задания, т.е. хубаво е да има обратна връзка от учител.Новият материал в начален курс лесно ще минем и на СФО, но ако няма текуща обратна връзка може да се окаже че сме затвърдили грешни неща. Отделно ще раздразним учителите като се отцепим и това ще отрази при оценяването на знанията от СФО. Ако изпитите за СФО бяха извън училище можеше да има повече безпристрастност, иначе ще стане като при мен - трън в очите заради отписване от занималня.
Ако са раздразнителни учителите, и при присъственото всякакви неща ще се отразяват на отношението и оценяването, както е станало при теб. Такова училище си избрала, не навсякъде са изплискали дотолкова, че да си изкарват яда на децата.

# 163
А знаете ли, че ако не си изследваш нарочно сърцето, няма и да откриеш определени негови недостатъци?
Ама колко от сте си направили изследване на сърцето до сега, при все че са минали едно 30-40 години🤩
Това не е пример за подражание. На другото му викат профилактика. И по книгите пише, че профилактиката е 100 пъти по-добра от лечението.
И аз пуша цигари. Хем знам, че е вредно. На закрито не може, по заведения ме пъдят навън. Това профилактика ли е за непушачите? Защо се прави? И аз искам пък да пуша вътре! Психясвам, като не пуша! Майната им на страхливите! Ама не ми дават! Мрън!

Близки бяха във Франция на море. Та на остров Света Маргарита е забранено пушенето навсякъде. Няма вътре, няма вън.

# 164
Интересна тема, виждам, че и тук тези, които  искат да живеят нормално се сочат с пръст като безотговорни....Аз искам да живея нормално не като затворник и искам детето ми да има нормално детство и нормален първи клас. Не мога и не искам да си представям маски в училище заградени чинове като кошари и други безумия. Искам да се учи присътвено, не мога да бъда учител, нямам подход и не ми се получава. И да не забравяме, че ходя на работа не по желание , а за да можем да живеем нормално, не мога да напусна.  Категорично съм против ДО, уважавам мнението на хората които ги е страх , но не толерирам да ме сочат с пръст, че съм луда, че искам нормален живот. Истината е, че трябва да се намери начин, който доброволно иска да е ДО да има тази възможност, а който не иска да не е. Има толкова малки градове и населени места и хора, които едва свързват бюджета си, как ще им обясните, че не трябва да работят за да учат децата им. Има хора с присъствени професии не са всички на бюро за да работят хоум офис. Някакви министри и чиновници говорят празни приказки лишени от всякаква възможност да се случат в живия живот. Колко семейства могат да се позволят да си платят ПСР тестове за цялото семейство няколко пъти през годината....Недоумявам защо не ги плаща Здравната каса след като сме осигурени и други и други въпроси. Не знам какво ще се случи след 15 септември, но положението е трагично отвсякъде...За мен ДО за първи клас е безумие и ще протестирам, ако някой се опита да ми го наложи.

Общи условия

Активация на акаунт