Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 265
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Така, както е написано за детските градини всичко се свежда до:
.............
Направо ме заболя главата, докато четох тоя сценарий Joy

# 496
80%, тука съм съгласна. Именно това питам, как ще се разпоредят, в какъв случай да се взима ПСР? Колко пъти децата вдигат температура от незначителна настинкау, на база на този критерий как ще се разбере кой какъв е?
Съжалявам, онагледявам за тези, които не могат да си представят цялата бъдеща прелест на присъственото обучение.
В онова там за детските градини пише да уведомим. Ще уведомим. А ако не предприемат нищо, понеже не са длъжни, то тогава какъв е смисълът от уведомяването????
В детската градина съм уведомявала чинно за въшки. Рекоха ми, че САМО моето дете има. Говорих с майки- чистили са въшки 2 мес преди нас.

# 497
Направо ме заболя главата, докато четох тоя сценарий Joy

На мен ми се зави свят. Такива ситуации отново болезнено напомнят за цялата безсмислена бумащина в тази държава. Голяма част от ходенето по болници не е ходене на преглед или за лечение, а ходене за взимане или предаване на някакви бележчици.

# 498
А в училищата има ли изискване да се уведомяват останалите родители за заразни заболявания изобщо? В нашия клас имаше болни от варицела, никой не ме беше уведомил. В ДГ уведомяваха само в групата, другите не, а контактуваха.
Нас госпожата ни уведоми. Точно 14 дни след това синът ми цъфна.

# 499
ra2, а това е само един сценарий. Реалността сигурно е още по-сложна. Наистина не знам как си я мислят.

# 500
  • Варна
Не я мислят. Всички тези подробности грам не са обмислени. Като почне годината ще цъфнат абсурдите.

# 501
80%, тука съм съгласна. Именно това питам, как ще се разпоредят, в какъв случай да се взима ПСР? Колко пъти децата вдигат температура от незначителна настинкау, на база на този критерий как ще се разбере кой какъв е?
Съжалявам, онагледявам за тези, които не могат да си представят цялата бъдеща прелест на присъственото обучение.
А защо всичко трябва да е ковид до доказване на противното. Ако хабим тестове за безсимптомни деца няма да има за нуждаещите се. За да не разпространяват децата най-добре би било просто да не ги срещаме с уязвимите възрастни когато карат нещо и да сме нащрек. Даже и ние маска ако сложим няма да сбъркаме.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 16:16 от Sparkles

# 502
  • София
Извинявай, мислех, че сме в темата за дистанционно обучение - на училището не е работа да прави ПСР тестове. А и извън темата - не мисля, че е редно на всяко дете с лек сопол незабавно да се прави ПСР тест, както и че това не ме прави глупава и непрозорлива, както се опита да намекне друга потребителка. Напълно, като радетел на присъственото, съм наясно, че може някой ден да пресечем път с болно от Ковид дете. Тези тестове нито са безболезнени, нито са безобидни, нито са евтини, за да се правят на секундата с цел незабавано карантиниране.

# 503
Не е задължително. Това ви казвам. И да върнат детето с температура, като се оправи взема се бележка от ОПЛ, че е здраво и пак на училище. Никъде не е упоменато, че трябва да се прави тест.

# 504
  • Варна
То тъкмо това е един от проблемите, естествено, че не може за всяка настинка да се прави тест. Тогава какво точно чакаме? Някой възрастен член на семейството на болното дете да се тръшне сериозно и да го тестват. А ако излезе положителен има голяма вероятност вече целият клас да се е докарал. Веднъж може да се случи, ама ще е качествено.

# 505
Ами точно това смятам, че е разумно училището да има вариант да прави ПСР. Сестри има, ако и да са далеч от същината на работата.
По предписание от РЗИ, което днес четохме, на един доказан се взимат ПСР-и на всички контактни. Един да има доказан, предписанията са недвусмислени. Вече въпрос на време.

# 506
Доказаните обикновенно са хора със силно изразени симптоми, търсещи болнично лечение. От там примерно тестват целия клас, всички са заразени естествено. Две седмици ДО и после пак на училище.

# 507
Аха, разбирам. Каращите леко няма да им направят ПСР, те ще си ходят из хората, никой няма да ги спре и ще си заразяват на воля.

# 508
Ами точно това смятам, че е разумно училището да има вариант да прави ПСР. Сестри има, ако и да са далеч от същината на работата.
По предписание от РЗИ, което днес четохме, на един доказан се взимат ПСР-и на всички контактни. Един да има доказан, предписанията са недвусмислени. Вече въпрос на време.
Е тогава вече няма да искам да пусна детето. На него му тече кръв от носа при всяко по-често човъркане, детските капиляри са много близо до кожата, не искам да ми ходи с полуразранен нос. Предпочитам да си го изолирам в къщи от тези  които ги е страх. Питайте един УНГ колко е добре на малки деца често да им се взимат такива проби.

# 509
Викаш сестрите в училище да правят ПСР тъй ли?

Общи условия

Активация на акаунт