Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 537
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Ами, като има забрана, ще се играе с родителите.
Например моето дете като боледуваше много и не можеше да се събира с деца, играехме ние двамата с нея на топка навън.

# 76
Контесо, не е било забранено излизането навън в България. Беше забранено само ходенето в парка, детски площадки и на Витоша.
Да се чуди човек къде сме играли навремето, като нямаше детски площадки в малките улички и в по-малките градове.
Ми, точно на улицата и около блока играехме. На ръбче, на криеница, на дама, на стражари и апаши, на бикове и крави, на ластик, колелета карахме.
То пък такава липса на въображение, нямам думи.
Нали имаше соц. дистанция, карантина и ИП? Или не е имало и такова нещо?
И всеки можеше да си ходи със съседчетата по апартаментите и е било разрешено да си играаят заедно децата зад блока с топка и ластици?!

При нас нямаше карантина и забрани за излизания, но тук четях доста из темата за оплакванията и за Корона вируса.
Просто ни пробват доколко можем да държим на забрани и затваряния и очаквам скорошни затваряния също, защото повечето хора са примирени и лесно плашещи се.

Учебниците по история ще изглежат упомрачаващо след 20 години с тези конфликтни версии на случващото се в момента.
ДО не беше ефективно като варинат в у-щата и не бих го избрала лично аз.

# 77
Контесо, не е било забранено излизането навън в България. Беше забранено само ходенето в парка, детски площадки и на Витоша.
Да се чуди човек къде сме играли навремето, като нямаше детски площадки в малките улички и в по-малките градове.
Ми, точно на улицата и около блока играехме. На ръбче, на криеница, на дама, на стражари и апаши, на бикове и крави, на ластик, колелета карахме.
То пък такава липса на въображение, нямам думи.
В нашия град и междублоковите се чуваше че са забранени, излизаш навън с детето и започваш да се оглеждаш. Най-вече ходехме до кофата за боклук, най-далечната, даже се майтапехме с мъжа ми че с няколко торби с боклук ще пообикаляме из района покрай повечко кофи, все пак сме навън с причина. Водех го и с мен до кварталния магазин, но ми беше неспокойно защото не смятах че там е най-здравословния маршрут.  Най-много ми беше мъчно че огромният парк до нас беше празен, само някой с куче се виждаше тук-там.
Ужасът да си затворен в апартамент хората с двор и къща не могат да го разберат.  И след като затвориха градовете затвориха в тях и парковете, някои даже и пейки махаха. Аз сума години съм си пазила детето от вируси и от градина го спирах, но тези абсурдни мерки не ги разбирах. И маската която пък смятах за най-надеждна защита беше отречена от СЗО.

С чувство за хумор за обучението хибрид между присъствено и дистанционно в очите на преподавател http://mamaninja.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE/i … orma-na-obuchenie

И  очакване на новата учебна година

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 21:38 от Sparkles

# 78
  • Варна
Разбира се, че всеки можеше да си ходи у съседите, стига да иска! Дистанция не значи забрана за излизане. Явно си чула-недочула и яко си съчиняваш.

# 79
Имаше соц.дистанция да.
Забраните за паркове и Витоша, КПП-та бяха прекалени и не на място, ама реално вратички за излизане и прекарано време навън имаше. Най-тъпо е, че на фона на заболелите тогава и забраните за парковете, сега всичко е позволено. Ама то в Бг кога ли нещо се е правило като хората.

# 80
  • Варна
Е, тогава реагираха превантивно, защото вирусът беше непознат, болниците и лекарите тотално неподготвени и не се знаеше изобщо нищо. Задържаха положението доста добре, но беше ясно, че не може да продължи до безкрай. В цяла Европа имаше подобни мерки.

# 81
Да, така е, нищо не се знаеше. И сега понеже много хора ги е яд, че е било така, и изпадат тотално в другата крайност като един вид компенсация.

# 82
Е, тогава реагираха превантивно, защото вирусът беше непознат, болниците и лекарите тотално неподготвени и не се знаеше изобщо нищо. Задържаха положението доста добре, но беше ясно, че не може да продължи до безкрай. В цяла Европа имаше подобни мерки.
Значи реално е имало такива мерки?!
Доколкото чета Швеция не е имала такива мерки.

При нас, както казах имаше само соц. дистанция и никакви забрани като гледаните по ТВ от Б-я.
 То там не бяха миене на улици и гуми на камиони и коли с дезинфектант, а хората в скафандри и маски навсякъде и прочие мерки. Сюрреалистична картина.

Не смятам, че ДО е добра алтернатива. За студентите, без лабораторни упражнение, би била полезна като опция, но за всички други се оказа доста неефективна и неуспешна.

# 83
Да, така е, нищо не се знаеше. И сега понеже много хора ги е яд, че е било така, и изпадат тотално в другата крайност като един вид компенсация.
Ако хората бяха усетили добронамерена грижа щяха да спазат мерките. След като виждат че няма добронамереност а ирационален натиск, даже и с ДО се оказа допълнителен шок за малките ученици, а не помощ, хората просто според мен решиха че в такава среда нищо не зависи от тях, когато искат могат да ги затворят, да спрат да ги лекуват, да им задължават малките децата да стоят по компютрите, да казват на всички как ще умрат. Тогава хората спират да чуват.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 21:40 от Sparkles

# 84
Ама никой никого не е затварял в България. Стига сте си измисляли!
Да, ДО за мен беше добронамерена грижа.
Хората не вярват в мерките, защото не вярват, че има вирус.

Доколкото чета Швеция не е имала такива мерки.
Как може да сравняваш Швеция с България? В Швеция гъстотата на населението е много по-малка, постоянно са ги призоваваха да спазват дистанция, възрастните живеят сами, а не по няколко поколения в един апартамент. Швеция има 5700 смъртни случая при съвсем малко по-голямо население.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 20:41 от Дъждец

# 85
Ама никой никого не е затварял в България. Стига сте си измисляли!
Да, ДО за мен беше добронамерена грижа.
Хората не вярват в мерките, защото не вярват, че има вирус.
В апартамент ли живеете? В голям град? С дете в начален курс чиито задания по ДО отнемаха до обед за работа в клас и до 16 часа за домашна работа?
За мен ваканция щеше да е адекватната мярка, не ДО.
Иначе аз мерките си спазвам,  тези които смятах за разумни останаха.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 20:57 от Sparkles

# 86
Глупости, ДО си беше чудесно алтернатива в така създалата се ситуация. Каква ваканция, имаше деца 7 и 12 клас. Резултатите от НВО и матурите показаха, че децата, учителите и родителите заедно са се справили. Иначе какво? Ваканции... Живота продължава да тече, част от учениците ще трябва да поемат живота си, дипломата им не може да се бави, защото някой е решил, че ДО не било добро...
Някой от тези деца са били в паралелки дуално обучение с идеята, ще стартират на вече чакащо ги работно място. Вместо да се радваме, че все пак нещата макар и не перфектно се случват, ние все знаем да сме недоволни. Да им дадем ваканция колко, година, две, три? През това време какво правят?

# 87
Глупости, ДО си беше чудесно алтернатива в така създалата се ситуация. Каква ваканция, имаше деца 7 и 12 клас. Резултатите от НВО и матурите показаха, че децата, учителите и родителите заедно са се справили. Иначе какво? Ваканции... Живота продължава да тече, част от учениците ще трябва да поемат живота си, дипломата им не може да се бави, защото някой е решил, че ДО не било добро...
Някой от тези деца са били в паралелки дуално обучение с идеята, ще стартират на вече чакащо ги работно място. Вместо да се радваме, че все пак нещата макар и не перфектно се случват, ние все знаем да сме недоволни. Да им дадем ваканция колко, година, две, три? През това време какво правят?
Е да, те големите и без това висят само по компютрите, дето се вика малко работа да свършат, но за малките не беше добре, пак забравих да уточня че става дума за дете начален курс, което по принцип, понеже мога, съм държала в къщи за да спазваме мерките. Големите може и да са доволни, хем не ходят на училище, хем докато сте на работа може да излязат с приятели или поне да си початят. Малките обикновено не ползват такива екстри или поне на моето не му давах да прекалява преди ИП.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 20:53 от Sparkles

# 88
Не е хубаво да се генарилизира. Много ученици учат усърдно. Висенето на компютъра не се обуславя от възрастта, а от навици създадени в семейството. Колко родители има връчили на 2-3год. деца сматфони... Безумие, обаче никой не се трогва. Темата е по-скоро табу. Даже много изненадани познати имам, които ми се чудят как детето ми чак в 5 клас получило умен телефон или таблет. Толкова за културата по отношение на ел устройствата. Днешните компютри все пак са с качествени екрани, един прост ирис пази очите добре. Редуване на физическа активност, креативни занимания  и други игри са подходящи. Не е нужно по всички предмети да се виси пред екран. По физическо моите деца излизаха с кучето или тичаха да играят на двора.

# 89
Не е хубаво да се генарилизира. Много ученици учат усърдно. Висенето на компютъра не се обуславя от възрастта, а от навици създадени в семейството. Колко родители има връчили на 2-3год. деца сматфони... Безумие, обаче никой не се трогва. Темата е по-скоро табу. Даже много изненадани познати имам, които ми се чудят как детето ми чак в 5 клас получило умен телефон или таблет. Толкова за културата по отношение на ел устройствата. Днешните компютри все пак са с качествени екрани, един прост ирис пази очите добре. Редуване на физическа активност, креативни занимания  и други игри са подходящи. Не е нужно по всички предмети да се виси пред екран. По физическо моите деца излизаха с кучето или тичаха да играят на двора.
Ето имали сте двор Simple Smile Аз след като заведох детето на село, с голям зор и декларации се чувствах като затворник излязал на свобода, съвсем сериозно, затова че не трябва да съм извън четирите стени с причина ... Моето дете получи подарък смартфон за коледа, всички в класа отдавна имаха, пуснах го един ден на училище с него, беше накачил сума игри, наизпратил сума съобщения на родини и му го прибрах. Наложи се да го извадя първият ден на ДО и да му напрая вайбър по инструкции на госпожата, не можело да ползва моя телефон, аз трябвало да съм в отделна група на родителит с друг вайбър, и други такива недомислици. Учителите стояха и дебнеха дали децата са онлайн  първите две седмици, все едно агенти на МВР Simple Smile но се оказа че просто са се чудели как да докажат че работят пред шефовете...

Общи условия

Активация на акаунт