Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 354
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Хах, ако "големи мъже инженери" не могат да разберат дали камерата им работи тайно на заден план що за инженери са. Говорим за компютърни инженери или?

# 436
  • София
Да, и за това, че подслушвали през розетката на телефоните се говореше по едно време. Децата ги опазваме -направени са акаунти и влизат в час с тези акаунти, учителите не си правят каквото си искат, а децата са ангажирани с определен материал в определения час. А ще ги опазиш като знаеш къде джиткат из мрежата извън виртуалната класна стая. Също като в обикновеното училище - опасностите често са отвъд оградата на училището, а не вътре в него.

# 437
По БТВ тази сутрин Петър Велков ще е в студиото по темата. След 8 ч.

# 438
  • Бургас
Следя често блога на една българска майка в Канада. Ето какво е писала тя за мерките, които ще се предприемат там.

https://expatbgmum.com/2020/08/13/%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%82 … 0%b5%d0%bc%d0%b8/

# 439
Казаха да не пишем отсъствия.
Аз ги оформих на база оценки до март, все имаха по някоя през февруари и на база първи срок. Никой не посмя да има претенции.
Камерата дава възможност да се следи работата и учениците нямат възможност да се офлянкват и без това часовете бяха намалени. Гадно си е без визуален контакт или едностранен. А и длъжна ли съм за помня всеки глас и да го разпознавам?
Ето че зависи от конкретното училище.
При нас в някои часове бяха разделени ан групи по 8-9 човека. Микрофонът се включва, като зададе въпрос учителя и посочва конкретно име. Много бързо се разбира кой не следи. Практикуваше се обърната класна стая. Праща се материал, който да се прочете и после се обсъжда. Така няма как да се скатаваш.
Някои учители искаха камери.

Излиза, че в Канада са направили това, което искаме тук. Децата могат да избират между ДО и присъствено. И са го измислили много добре. Учители, които искат ДО, ще преподават от вкъщи. Ами, ето едно много елегантно решение.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 08:13 от Дъждец

# 440
При нас искаха камери само като се прави тест или класна работа.

# 441
Нямам опит с ДО, обаче все не ми го побира главата как учителката ще обясни на детето, как се пралят ченгелчета и лястовички онлайн, че й после да има претенции дали са добре направени.
За мен първи клас са основите и дистанционно учителя ще взема някакво участие, но главната роля ще е за родителите. Аз не съм съгласна някой да получава заплата, а аз да му върша работата, дори и да не е по негово желание.
За по големите ученици има определена доза независимост и пак не е съвсем коректно, понеже има амбициозни майки, които им е скучно и си насочват енергията към обучението, но има и такива които работят и не могат. После резултатите са различни, че и не особенно честно получени, според мен.
Камерите ги ползват в цял свят по този начин. Нарушават ти личното пространство, но за мен не е проблем, даже мотивира несериозните.

# 442
Пънк, амбициозните майки са амбициозни независимо дали работят или не. Няма връзка това.

За първи клас ченгелите трябва да се показват сигурно. Но ако има избор за ДО и присъствено, родителите ше си преценят дали ще се справят с помощта на учители, преподаващи онлайн.

# 443
Пънк, амбициозните майки са амбициозни независимо дали работят или не. Няма връзка това.

За първи клас ченгелите трябва да се показват сигурно. Но ако има избор за ДО и присъствено, родителите ше си преценят дали ще се справят с помощта на учители, преподаващи онлайн.
Ами аз съм сигурна, че няма да се справя и какво може да ми се предложи като алтернатива? Понеже ДО ще има, ако ще и в по кратки периоди, като седмица -  две. Ама никой не ме пита имам ли средства за частни уроци.
Малко на принципа, да се спасяваме по единично.

# 444
Петицията е за правото на ИЗБОР между ДО и присъствено.

# 445
И въпреки всичко, при доказан случай се минава на ДО. Няма да ме питат искам ли.
Реално алтернатива да няма ДО не съществува. Въпросът е за какъв период ще се прилага.

# 446
  • Русе
Нямам опит с ДО, обаче все не ми го побира главата как учителката ще обясни на детето, как се пралят ченгелчета и лястовички онлайн, че й после да има претенции дали са добре направени.

Личен опит от преди 10 години. Ами и в присъствено не може да го обясни. В къщи си се учихме. Детето ми четеше гладко от 6 годишно и пишеше печатно от 5. Още се стряскам от писането на ръкописно У

# 447
Мда, и това го има.
Пънк, явно още нямаш ученици. Ще видиш, че и без ДО много пъти ще ти се налага да учиш с детето или да го пращаш на частни уроци Joy

# 448

Личен опит от преди 10 години. Ами и в присъствено не може да го обясни. В къщи си се учихме. Детето ми четеше гладко от 6 годишно и пишеше печатно от 5. Още се стряскам от писането на ръкописно У
Не съм съгласна. В моето обкръжение има майки на малко по-големи деца. Не са сядали да учат краснопис с тях. Всичко си е в училище, имат си и забавалня, където се упражняват. Завсиси все пак от учителя и желанието му да учи децата.
За частните уроци съм съгласна, но в първи клас е абсурдно. Още по мое време имаше едно прескачане през материала и без частни уроци не ставаше. Но тук въпросът е друг.

# 449
Много голямо значение отдаваш на тези ченгели. Тя и учителката не държи ръката на всяко дете, като им преподава буквите. Има си тетрадки с пунктири и децата просто попълват по тях в началото.

Общи условия

Активация на акаунт