Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 383
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
В тия масови тествания ще има и ... Масови грешки.
Преди да се съглася.да.пъхат в детето ми клечки и мечки, искам да видя как ги изваждат от найлончетата им.

# 421
  • София
Учителите показаха че ги  грижа за заплататите повече отколкото за малките им ученици. И така
Какво искаш да кажеш?

# 422
Учителите показаха че ги  грижа за заплататите повече отколкото за малките им ученици. И така
Какво искаш да кажеш?
Ами при нас спорд мен така се получи. Трети клас. Учителите се хвърлиха да изпълняват изискванията на МОН и въобще не реагираха на реакциите на озадачените родители в началото. Имаха изискване за онлайн престой заради заплати и първо прекаляваха с времето във вайбър (две седмици 8-17 часа дете с телефон в ръка с изискване за осигуряване на телефон и личен вайбър), а после продължиха да прекаляват със според мен със заданията. МОН регулира нещата като разреши асинхронната форма давайки на учителите възможност да демонстрират работен ден несвързан с висене на децата в мрежата,  което пооправи нещата но пък доведе до генрирането на огромно количество презентации, които никой нямаше време да чете. Но все пака МОН е работодателят, а не ние, затоа и сега очаквам учителите да са проводници на други мерки, дори такива за контролиране на здравето на децата вместо нас. Проблемът ми  прескачането на родителите като фактор.

# 423
  • София
Не разбирам защо недоволстваш срещу учителите, че трябвало да изпълняват изискванията на мон, че и заради заплатите. Ти на работа не изпълняваш ли изискванията на шефа си и заради заплатата? Рискуваш ли да не изпълниш изискванията му и да ти резне от заплатата? Всеки ходи на работа за заплата, а не за чест и слава, защото чест и слава не купуват хляба в магазина.

# 424
Не разбирам защо недоволстваш срещу учителите, че трябвало да изпълняват изискванията на мон, че и заради заплатите. Ти на работа не изпълняваш ли изискванията на шефа си и заради заплатата? Рискуваш ли да не изпълниш изискванията му и да ти резне от заплатата? Всеки ходи на работа за заплата, а не за чест и слава, защото чест и слава не купуват хляба в магазина.
Аз разбирам ама очаквам да имат и педагогическа позиция за методите, които използат. И всъщност със своята позиция сега - за присъствено обучение, те доказаха че са достойни. Проблемът ми е че все още има пандемия и не знам какво ще им спуснат като новости в присъственото обучение, особено във връзка с организиране на диагностика и тестване, което не е тяхна работа.

# 425
  • София
Sparkles, хубаво обяснение, но не може ли да приемеш, че са си вършели работата, вярвайки, че това, което правят, е най-доброто и за децата? Аз пък познавам родители, които негодуваха, че децата им нямаха достатъчно онлайн часове. Дори хора от чужбина благородно завиждаха на напредъка на ДО в България. Други ликуваха, че в първи клас са имали по 5 онлайн часа всеки ден. Т.e. трудно е да се определи кой е прав и чии виждания са по-валидни - твоите или противоположните.

Както и да е, разбирам те за желанието да имаш контрол над нещата. Просто не винаги е възможно.

# 426
Наистина родителите имаха разнообразни очаквания.
Например прочетох оплакване от родител, че в СМГ не изисквали пусната камера по време на час, което много ме озадачи. У нас дъщеря ми ставаше 5мин преди часа и това, че не изискваха камера в някои часове, беше голямо облекчение.

# 427
А аз три месеца призовавах моите ученици да си пуснат камерите, за да имаме визуален контакт - ама не. Някои не искаха и с имената си да се регистрират та се налагаше всеки път като проверявам тестове да издирвам кой псевдоним и коя поща отговарят на даден ученик по дневник. Разбира се, че трябва да имат работещи камери и микрофони за онлайн часовете, а не да те псува глас скрит зад псевдоним.

# 428
А аз три месеца призовавах моите ученици да си пуснат камерите, за да имаме визуален контакт - ама не. Някои не искаха и с имената си да се регистрират та се налагаше всеки път като проверявам тестове да издирвам кой псевдоним и коя поща отговарят на даден ученик по дневник. Разбира се, че трябва да имат работещи камери и микрофони за онлайн часовете, а не да те псува глас скрит зад псевдоним.
Аз тука пак наобратно съм Simple Smile направо се чудя защо все така се получава

# 429
  • София
Никой не знаеше какво да очаква и затова всеки си очакваше каквото му хрумне.

Как така няма да искат да се регистрират! Тогава отсъствие и готово! И без това трябва отчетност - щом ти го няма именцето и не съм те видяла на екрана, значи не си бил в час.

# 430
Казаха да не пишем отсъствия.
Аз ги оформих на база оценки до март, все имаха по някоя през февруари и на база първи срок. Никой не посмя да има претенции.
Камерата дава възможност да се следи работата и учениците нямат възможност да се офлянкват и без това часовете бяха намалени. Гадно си е без визуален контакт или едностранен. А и длъжна ли съм за помня всеки глас и да го разпознавам?

# 431

Как така няма да искат да се регистрират! Тогава отсъствие и готово! И без това трябва отчетност - щом ти го няма именцето и не съм те видяла на екрана, значи не си бил в час.
Като се сложи грешна основа почват и грешни искания. Гледах разни препоръки за стаята на детето в чужди сайтове приитеснени от неприкосновеността на личността която е чувствителна тема за малолетни. Например казваха да избягва даже да се преоблича в стаята независимо дали му е включена камерата. Колеги на мъжа ми чужденци си слагаха лепенки на лаптопите, нарочно смятат че впреки че не свети камерата не гарантира че не излъчва Не съм писала аз софтуера на майкрософт но сигурно имат основание за притеснение, големи мъже инженери да правят така. На никой ли не му направи впечатление как от "как да опазим децата от опасностите в интернет" преминахме към "ползите от дигитализацията"

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 21:59 от Sparkles

# 432
Може, зависи какво си инсталират с някой троянец в него. При моите деца не искаха камери, защото накъсваше интернета при някои. Като цяло учителите им много се постараха и почти 90% от класа участвал активно. Имаше проблеми, но се решаваха в движение, за всички беше нещо ново.

# 433

Като се сложи грешна основа почват и грешни искания. Гледах разни препоръки за стаята на детето в чужди сайтове приитеснени от неприкосновеността на личността която е чувствителна тема за малолетни. Например казваха да избягва даже да се преоблича в стаята независимо дали му е включена камерата. Колеги на мъжа ми чужденци си слагаха лепенки на лаптопите, нарочно смятат че впреки че не свети камерата не гарантира че не излъчва Не съм писала аз софтуера на майкрософт но сигурно имат основание за притеснение, големи мъже инженери да правят така. На никой ли не му направи впечатление как от "как да опазим децата от опасностите в интернет" преминахме към "ползите от дигитализацията"
Аз неведнъж го намекнах и описах, че не ми харесва това детето ни да е по 3-4 часа дневно на комп.

# 434
https://www.peticiq.com/277984?a=145553&uv=26740106&utm_source=fb_share
Който е за ДО, другите да не гледат Joy

Общи условия

Активация на акаунт