Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 242
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/roditeli-nastoyavat-te-da-reshava … lishte-ili-onlayn
Според това пък заболявания ще се доказват само с ТЕЛК.
Ще спрат да ги пускат до тоалетна, за да не се контактува. Или памперс, или кофа в ъгъла на стаята, или целодневно стискане, все хубави опции.
"За съжаление, ние имаме 15 - 20% деца от семейства с липса на отговорност към образованието"-кого ли визира? Не смятам, че се отнася за хора, кото разсъждават като мен, а за такива, за които и сега получаването на детски надбавки е обвързано с посещението в училище. Същите, които не проявиха интерес към ДО и не се включиха по ред причини, реални или само изтъкнати.

# 661
Точните думи на министъра вчера бяха: Има списък с хронични заболявания, ще има списък със заболявания, които ще дават това право за по-трайно отсъствие.
Но от интервюто останах с впечатление, че става дума за ОЕСР до 30 дни след което ще се наложи смяна на формата на обучение. В тази връзка министърът спомена, че готвят промени, които да осигурят по-голяма гъвкавост при преминаването от една форма на обучение в друга, като това ще може да се прави много по-често.

# 662
  • Варна
Нали говорим за право на избор? Защо трябва да се настройваме едни срещу други, защо трябва някой да ми обяснява, че няма баби на разположение, че децата му учат до блока и т.н.? Никого не караме насила за ДО. Искаме ИЗБОР, бре хора!!!

# 663
  • София
Аз също! Нямам нищо против, които желае да се обучава ДО, но не искам мен да ме задължават моите деца да учат ДО. Както ще стане, ако има случай/и в училището.

# 664
  • Варна
Е, ако има случаи в класа ти си ОК да продължават твоите деца да си учат в клас, така ли? Не те притеснява по никакъв начин, че може да се разболеете, т.е. че ще се разболеете?

# 665
  • София
Ако има случай в клас съм ОК да се мине на ДО за две седмици, но не повече. Въпреки че, щом има случай това означава, че детето вече е контактно. А и остава въпроса, добре карантинират класа на едното ми дете, а другото продължава да ходи на училище?

# 666
  • Варна
Като има случай в класа нека да карантинират въпросното дете. Останалите защо? Бездруго вече са били заедно.

# 667
  • Бургас
ОК, ама тогава очаквам освен моята заплата да получавам и част от заплатата на учителките (3 месеца им върших доста голяма част от работата).

Винаги съм смятала, че образованието на детето ми е моя лична отговорност, а не на някой друг. Да, обучава се в училище от учителка, но аз проверявам ако има пропуски и вземам мерки - дали лично, дали чрез частен учител. Никога не съм смятала, че трябва да ми плащат за това. И преди ДО винаги съм отделяла време да му помагам и да му проверявам домашните.

Като има случай в класа нека да карантинират въпросното дете. Останалите защо? Бездруго вече са били заедно.

Защото ема голяма вероятност и другите да са заразени.

# 668
  • София
Едно е да го обучава учителка, а ти само да провериш домашните и пропуските, друго е ти да го обучаваш изцяло и да му преподаваш.

# 669
Сега ми хрумва, че децата на същите тези "родители без отговорност" имат в голям % ТЕЛК. И пак няма да присъстват. Помня разговор преди време как са засичали приети в болница деца, които добре подготвени, изиграват епилепсия, та да се докопат до ТЕЛК-а. Акцентът беше, че не че се касае за функционални припадъции /функционални оплаквания технаго брата често имат/, а за нарочно целенасочено обучение какво и как да се изиграе, та да има основание за поставяне на диагноза епилепсия.
Напъните за присъствено обучение, основно за да обхванат тях, ще излязат ялови. Те пак ще си останат вкъщи, а ние ще бъдем принудени да поемем риска.

# 670
  • Бургас
Едно е да го обучава учителка, а ти само да провериш домашните и пропуските, друго е ти да го обучаваш изцяло и да му преподаваш.

Ако това се е случило при вашето ДО, значи не е било ефективно организирано, за което би трябвало да се оплачете на директора.

# 671
  • Варна
Затова се нарича "карантина" - изолиране на контактните. Нали и сега има карантина или поне би трябвало, а контактните не се веят свободно да разнасят заразата? Това е смисълът на карантината - неразнасяне на заразата, а не пазене на контактните, те са вече изгърмели! Това пък е причината ДО при контактни да не ме задоволява - аз искам по възможност детето ми да избегне контакта, а не след дъжд качулка.

# 672
# 673
  • Варна
Който си мисли, че и сега има карантина, е много наивен. Има само на думи. Няма да изброявам колко познати се карантинираха сами, защото са съвестни и как никой не ги е проверил нито веднъж. Случаите на карантинирани, но ходещи насам-натам без да им пука, също не са никак малко. Въздух под налягане е тая карантина.

# 674
Ако има случай в клас съм ОК да се мине на ДО за две седмици, но не повече. Въпреки че, щом има случай това означава, че детето вече е контактно. А и остава въпроса, добре карантинират класа на едното ми дете, а другото продължава да ходи на училище?
Според министъра при карантина на класа на едното дете се поставя под карантина и класа на брата/сестрата

Общи условия

Активация на акаунт