Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 214
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Желаещите да имат избор, могат да се успокоят. Получихме писмо от РУО, в което ни питат имаме ли възможност да поемем часове от ДО допълнително с допълнително заплащане. Задължително е да е синхронно и само в една система, може да се наложи да поемем ученици от други училища, които нямат възможност технологична. Чудя се как да отговоря, до 01.09. ми е срокът. Нямам физическа и от части технологична възможност, а и не знам още за каква натовареност става дума.
Сега вече учителите няма за издържат и ги оправдавам. Представете си ,цял ден са на работа,покриват задължителните часове, проверяват контролни, пишат планове и хиляди други глупости спуснати от МОН, а междувременно преподават ДО. Луда работа. Колко могат да издържат.
Според мен ,всяко чудо за три дни.... Виждам ситуацията така: Средата на октомври- ДО за всички , до Великден

# 691
Желаещите да имат избор, могат да се успокоят. Получихме писмо от РУО, в което ни питат имаме ли възможност да поемем часове от ДО допълнително с допълнително заплащане. Задължително е да е синхронно и само в една система, може да се наложи да поемем ученици от други училища, които нямат възможност технологична. Чудя се как да отговоря, до 01.09. ми е срокът. Нямам физическа и от части технологична възможност, а и не знам още за каква натовареност става дума.
Сега вече учителите няма за издържат и ги оправдавам. Представете си ,цял ден са на работа,покриват задължителните часове, проверяват контролни, пишат планове и хиляди други глупости спуснати от МОН, а междувременно преподават ДО. Луда работа. Колко могат да издържат.
Според мен ,всяко чудо за три дни.... Виждам ситуацията така: Средата на октомври- ДО за всички , до Великден
Защо да не издържат? Нали питат дали имат възможност. Предлагат допълнително заплащане. И без това някои учители работят допълнително както по проекти, така и извън училището - било то частни уроци, или нещо напълно несвързано с професията им.

# 692
  • Варна
Да не говорим, че със сигурност има и учители, които се тревожат от перспективата за присъствено обучение и биха могли да поемат само ДО.

# 693
Значи родителите може да издържат да работят и да гледат и обучават отрочетата си, а учителите -не? Хайде моля ви се!

# 694
  • Ямбол
Да не говорим, че със сигурност има и учители, които се тревожат от перспективата за присъствено обучение и биха могли да поемат само ДО.
Няма такава опция. Всички си имаме нормативи и за всички това ще е допълнително натоварване.

Значи родителите може да издържат да работят и да гледат и обучават отрочетата си, а учителите -не? Хайде моля ви се!
А учителите според теб нямат деца?
Освен допълнителните часове, ще сме натоварени и с допълнителна бумащина и допълнително следене, а това ме отказва.

# 695
  • Варна
Лили, не може ли нормативът да се запълни с дистанционни часове?

# 696
Учителите семейства и деца нямат, така ли? Или са от желязо? И кой вкара родителите в тази схема хем да работят, хем да се грижат за децата си? Учителите ли?
Аз не бих се съгласила едновременно на ДО и присъствено. Който ще да поема ДО, аз ако имам часове искам да са ми присъствени, искам да виждам учениците пред мен, а не да ги чувам като глас от екрана, ако си включат микрофона. Три дини под една мишница не мога да нося.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 22:16 от Mama Ru

# 697
  • Ямбол
Месечинка, няма как, за да си на работа, трябва да имаш пълен норматив. Малко са тези с недостиг, при нас няма такива. Моят норматив е 648 часа годишно и отгоре са ми дадени още 200 часа лекторски. Няма как да поема още. Има, всъщност, но имам други по-важни за мен неща, като семейство, деца, искам и да почивам пълноценно. При последните месеци едва издържах. Имах зрелостници, подготвях дипломи, бях на ръба. Не искам да си го причинявам пак.

# 698
Защо да не издържат? Нали питат дали имат възможност. Предлагат допълнително заплащане. И без това някои учители работят допълнително както по проекти, така и извън училището - било то частни уроци, или нещо напълно несвързано с професията им.
Не искам да споря, но задавате ли си въпроса защо го правят? Защото се сетиха за тях в последната година!!!!. Не съм учител ,но явно не сте наясно колко часа им беше работния ден през последните 3 учебни месеца. Например, в 2часа през нощта, някой ученик се сетил да изпрати домашното си и на всичкото отгоре звъни, за да провери дали е получено
НЕ ,за мен това НЕ е нормално. Помислете малко.

# 699
Е, сега. Не бяха изключения и домашни, изпратени от учител по късна доба в почивен ден със срок рано сутринта на следващия, както и часове, провеждани по никое време според желанията на учителя.
Дистанционното обучение изисква много повече усилия и за двете страни. Ако или когато се наложи, то трябва да е добре организирано, с точно определена продължителност на часовете, утвърдено седмично разписание и липса на подобни ситуации.

# 700
Най-стресирани моите бяха, когато имаха тест за време с фиксиран срок. При това с прикачване на файл. За 2-3 секунди закъснение можеха да се окажат с двойка, а все пак машина е това ... и софтуер ... и са деца. Това според мен трябваше да се преценява от преподавателя. И домашни от вечерта за сутринта също - преди лягане проверяване на платформата.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 22:51 от Cygnus

# 701
  • Бургас
Имам няколко познати, които работят като учители. Никой не работи на пълен работен ден, т.е. 8 астрономически часа. Отиват сутрин и са до обяд. Най-късно в 14ч са си в къщи.

# 702
 И си лягат да почиват, така ли?

# 703
Нали трябва да се подготвят за следващия ден, нали трябва да прегледат домашни или контролни.... Е, не говоря за учителите по ФВ.... Айде стига вече. Да видя колко от вас ще издържат нон стоп висене пред цял клас и нон-стоп ще говорят, изпитват, говорят и пак ще изпитват.....

# 704
  • Ямбол
Това всички си го мислят. Ако беше така, кой би се отказал от още една заплата.

Общи условия

Активация на акаунт