НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 108
  • 682
  •   1
Отговори
# 120
Аз също не пия витамини за бременни. Нещо не ми се отразиха добре в началото и реших да заложа на здравословно хранене с повече плодове и зеленчуци. Пия само магнезий и фолиева киселина.
Как сте с килограмите?
Аз за 3 дни качих 2кг.(общо +9кг),което най-вероятно е задържана вода,защото се подух много,но нещо не мога да се отърва от нея. Краката ми отекоха и ме болят зверски. Наливам се с вода,ограничих солта,но не съм я спрала на цяло,а от вчера почнах да пия и чай от глухарче.
Моля помагайте,ако някой от вас знае средство против задържане на вода.

# 121
  • София
Ами кафето и куркумата изкарват излишната вода ама недей.
Изчакай няколко дни и ще ти мине от самосебе си.
Освен това сега има слаба магнитна буря (вчера и днес). Може да ти влияе.

# 122
Рози, вероятно си опитала всички средства вече, но пробвай с таратор(моят е без чесън, защото от него и без бременност си вися в тоалетната с часове) . Аз също имах сериозни затруднения в началото в това отношение, опитах с Дулкософт и сушени сини сливи, но ефектът и с двете беше еднократен. Сега обаче, без да си го обяснявам, само тараторът ми помага. Даже до разстройство ме докарва. А сутрин закусвам кисело мляко с мед и чиа и няма никакъв ефект. Ако и с таратора не се получи, вземи си свещички Eva Q, наистина помагат, но не ги ползвай постоянно, защото отслабват действието си, впрочем като всеки медикамент.

# 123
  • София
Ах, на мен нито таратора, нито новините ми действат разхлабващо Grinning Благодаря ви,.момичета.
Ще го видим това сиропче, ама аз не пия вече всеки ден желязото, та явно само това ще е ефекта, защото пропусна ли го 1-2дни и ми е по-леко на „душата„.
Иначе друго не бих пробвала, освен класиките сливи, круши, повече вода...... ужасно ме е шубе от всякакви лекарства, даже тези трите, които пия сега, не ми ае нравят.
Аз си пия фолиевата още, нито съм питала нито ми е казвала да я спирам.... забравям да попитам. И магнезия по 1-2 на ден, че пък пропусна ли ме хващат крампи нощно време. И б12 си пия по схема, ама от преди бременността....
Бях купувала още в началото едни витамини, ама да ви кажа ще останат за зимата. Ако изобщо ги пия. Някак си много ми е общо това с витамините за бременни, всеки има различни дефицити, а и наистина сега в сезона на повечето пресни плодове и зеленчуци..... не намирам смисъл.

# 124
Момичета, помагайте за много суха, грозна коса на клечки. В корените става мазна, в края на топки суха. Смених шампоаните няколко пъти, не я третирам с никакви преси, препарати и бои, не я мия прекалено често, подстригвана е скоро. Предполагам, че нещо от хормоните или дефицитите ме удари там. Иначе за кожата и Снежанка би ми завидяла 😁 ама тая коса- пуста грозотия. Ползвате ли нещо, което ви върши работа в съживяването на коси?

# 125
BubblyFoggпрепоръчвам ти Kerastase Divalent за мазни корени и сухи дължини. Маска с кокосово масло за дължината. Затопли маслото,намажи дължините където са сухи и го остави да стои поне 2ч. След това измии косата 2 пъти с Керастас или шампоан в който няма допълнително добавено олио и сложи маска или балсам. Прави го по възможност  2 пъти в седмицата  в началото и след подобрение по веднъж. Много е важно да не нанасяш кокосовото олио в корена за да не утежняваш допълнително корените.

# 126
Момичета днес ходих на преглед, защото бебка не е от най-активните от 3 дни.Отидох за мое успокоение. Разположена е с главата надолу,тежи 790гр за 25+5 г.с,плацентата ми все още е предна ниско разположена,но не се е вдигнала. Иначе всичко е наред,явно е като майка си да спи повечко Simple Smile. Другата седмица сме на доплер да минем и оттам.

# 127
Чакайте сега да ви кажа Simple Smile В листовката на диаспорала пише, че ако имаме проблем с,, тоалетната,, трябва да приемаме магнезия на гладно, а ако сме  ,, разстроени,, следобед и след храна. Вече не пия диаспорал, а магнерот, но задължително го пия на гладно и О! Чудо! Действа! Винаги съм била с много нередовен стомах ( на 3-4 дни с молебен) и магнезият помогна. Друго... нищо не ми помага-ни плодове, ни зеленчуци, ни знахарки, ни молитва...

# 128
  • Варна
Момичета, здравейте! Не съм се включвала отдавана, но ви следя редовно. Най-накрая в 26 г.с. и аз влязох в периода на "гнездене", досега все ми се струваше рано за покупки. Та, гледам в youtube разни клипчета за отглеждане на новородено и ми направи впечатление, че слагат бебечетата да спинкат с чувалчета тип прегърни ме или увити по същия начин с пелена. Помня когато родих дъщеря ми в родилното, че също ги увиваха така, но когато се прибрахме вкъщи не съм го правила. Каква според вас е идеята на това попиване и съответно се чудя дали да купя такъв тип чувалче.
Ето това имам предвид: https://rayatoys.com/bebeshko-chuvalche-za-spane-summer-infant-swaddle-me

# 129
  • София
На мен ми се струва добра идея. Изглежда ми логично и успокояващо за бебето в началото да спи така - малко натеснично както в утробата и в същото време обезопасено.
Чувала съм, че им държи крачетата изправени, което било хубаво.
Не знам така ли е.

# 130
Аз подобно чувалче не съм ползвала, но ще споделя малко личен опит. На втория ден в родилното моето момче плака много. Виках акушерка и му капна капки еспумизан, след като разбра какво количество мляко е изсукал. Той продължи да плаче. Тя дойде отново, извади една пелена и го уви по начина, по който изглежда бебето от снимката, т.е. само главата отвън. Моментално се успокои и заспа. Цяла нощ не помръдна. На сутринта взех да си задавам въпроса дали е жив този човек. 😃
Това повиване действа успокояващо, имитира, че е в утробата. Аз не успях никога да го повия по същия начин, макар че я гледах внимателно как загръща пелената.

# 131
Майка ми така ме е увивала, за да съм с прави крака 😁 имам прави крака, не знам дали е от това, но затова са го правили едно време, за да ни е по-прибрано и комфортно, на мен ми допада като идея

# 132
Повиването по традиционния начин със пристягане на краката води до дисплазия-краката на бебето трябва да са във форма "жабче".Бях гледала,че има нов начин на повиване,при който не се пристягат краката,но по препоръки на физиотерапевти не трябва да се практикува постоянно,защото мозъчното развитие върви  ръка в ръка със физическото и постоянното ограничаване на ръцете не е препоръчително.Иначе за успокояване в отделни моменти според мен е подходящо.Разбира се,всеки решава сам за себе си.Blush
Иначе и аз ще купувам чувалче за сън вместо одеяло.

# 133
  • Sofia
Вмомента , увиването в неонатологичнитв  отделения не е с цел да им са изправени краката (де факто се пристягат ръчичките , а за да имитира утробата- прибрани ръце, за да не мърдат с тях (те от самото мърдане се събуждат) отделно така са по-сигурни и мноооого спокойно спят. Другото което от опит споделям, че всяко новородено има едни 12 часа рев , които няма как да го успокоиш -това си е физиология, трябва да се нареве и след това вече са си супер Simple Smile

# 134
  • София
Аз със сигурност ще го повивам така като е неспокойно първите 2-3 месеца.
Ще са му свободни крачетата в останалото време. Все пак ще имам предвид графиката по-горе и ако има как ще го повия, така че на крачетата да е по-свободно.
За спане са ми подарили 4 чувалчета и ще ползвам тях вместо завивка, но и това от рая ме кефи много, та може би да поръчам.

Общи условия

Активация на акаунт