НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 111
  • 682
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, здравейте!
На какви матрачета се спряхте за кошарата?

# 136
  • София
На тези джаджи идеята им е да пристягат горната част на тялото - ръчичките, а не краченцата.

Има една книжка на д-р Харви Карп, "Най-щастливото бебе", там е обяснено защо точно помага процедурата с пристягането на ръчичките.

Аз миналата седмица поръчах такива от Амазон, на същата цена са 3 броя, just saying.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07Y43VHDJ?colid=2P01QG8YAB2 … mb_ov_item_detail

Матрачета мисля да взема на Нани.

# 137
Ей момичета, до 13 септември всички колички в Хиполенд са -20%  💋

# 138
А до 24.08 всички дървени легла Лорели са с 18% в Хиполенд, а в Айко и леглата, и матрачетата са намалени с повече даже. Същото важи и за количките.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 22:47 от furera_05

# 139
Аз взех матраче на Нани лукс , нещо не съм впечатлена, но няма да го връщам. Очаквах да е една идея по-твърд, а като му махнах калъфа, вътре е като дунапрен на пипане, а трябва да е уж е някаква пяна.
Евентуално може да отиде по-нататък при нашите, а за София да взема друг, в случай че много хлътва или вземе че се деформира.

# 140
Ние имаме Магнифлекс Бамбоо, доволна съм не е мръднал за 2 години ползване, но и цената му беше по-висока и още е. Добре че тогава улучихме - 20/30% в Хиполенд, че беше поносимо, но държахме с ММ на хубав матрак. Аз имам малко странни за някои хора виждания по въпросите с детските стоки. За обувки, матрак и връхна дреха пари не се пестят, колкото и малко да се ползват. Блузата може да е 5лв., но сандалите, които ще ги носи 1 лято са по-скъпи от моите, които ще ги нося 3-4 г.
Днес най-после се наканих и купих, няколко дрешки за младежа и свекърва ми е взела малко, да не е ощетен като вечното "второ дете" 😁😁. Имаше много симпатични одеалца в Пепко и хич не бяха скъпи, аз не взех, че имам чисто нови не използвани от каката. Май с това ще ми се изчерпят покупките на първо време за бебето, освен ако нещо не ми хареса много. Надявам се да пуснат до ноември сутиени за кърмене в Лидл, съотношение цена/качество са супер, ще видя и още 1 комплект по-подплътени от H&M за под "официалните" тоалети 😁 и май това ще ми е пазара, другото при нужда в движение.
Преди два дни вечерта учудващо даже и за мен си ходих до спешния АГ кабинет. От нищото почна да ми се повдига по обяд, но поотмина, към 18ч обаче се върна с пълна сила и повръщането не само не облекчи нещата, ами даже по-зле се почувствах. И като цяло изведнъж, страшно ми прималя, как да е като се прибра мъжа ми настоя да идем, защото каза, че съм изглеждала като пред умирачка. Те хората си ме прегледаха, не се трогнаха нормално от примяцалия ми вид, с бебето всичко си е ок,  и не можахме да разберем от какво е, може би разположението му е било такова, че главата притиска много силно стомаха ми.
Сега ми остана само да се надявам да кача възможно най-малко кг. до края, защото след първата бременност ми остана лека диастаза и малка пъпна херния, която обаче сега усещам, че ще почне да ми създава проблеми. 😏

# 141
Аз си правих сметката да ползвам доста неща от детето, а преди няколко дни разбрах, че свекърите, които уж трябваше да ги съхраняват изхвърлили половината неща, защото ние сме казали  че не ни трябват. Бясна съм! 😠

# 142
Helinor17, не се ядосвай за дреболии. Това е страхотен повод да купиш нови. Погледни го от тази страна и го подмини.
Момичета, искам да питам тези от вас, които са решили да купуват помпа преди раждането, дали са се спрели на някоя определена марка и модел вече. Аз съм решила да вземем Медела, но се чудя дали да е единична или двойната. Наистина не зная колко по-полезна и рационална е покупката на двойната помпа. Разликата в цената на двете помпи е 80 лв. Това също не ми помага много. Моля за помощ от мамите, които имат вече родени мъници,за което благодаря.
Иначе за матраче, ние взехме Isleep и ми се струва оптимален вариант цена-характеристика. В момента е намалено от 120 лв на 96 лв в Айко. Легло купихме дървено на Лорели, Матрикс, също намалено. То ще бъде ползвано, живот и здраве, до 1 г., защото след това възнамеряваме да отделим бебка в нейна детска стая, за която да купим друго легло, съобразено с интериора там, тъй като сегашното е съобразно с интериора в нашата спалня, където първоначално ще я "инсталираме". Лично аз много се чудих между кошара и дървено легло, но моят мъж като видя кошара на живо и категорично отсече "Абсурд" и  така бързо реши дилемата ми. Grinning

# 143
Първия път ползвах ръчната помпа на Авент и бях доволна,но сега взех на Медела. Видях я намалена на £17. Също така си взех силиконова помпа която е по скоро е като колектор за кърма,да ползвам да другата гърда докато се цедя.
Аз имам ужасен спомен от кърменето и сега само като си помисля за кърмене и косата ми се изправя. То не беше цял месец мастит,температура,бучки,компреси,гной и кръв ми течеше от зърната,пък да не говорим за болката,а и преди 12год. нямаше консултанти по кърмене. Затова сега съм решила да не се пробвам въобще с кърменето без значение от хорското мнение. Ще се изцеждам с помпа и ще давам с шише пък каквото стане,този път няма да се мъча.

# 144
Фурера, може и да изглеждат дреболии, ама струват пари. Вярно, че ще се купят нови, но защо човек да не използва парите да купи нещо, което няма. Това й казах й аз, а тя се била засегнала. Еми, като нямаш възможност и желание за съхранение кажи, че не поемаш ангажимент, а не да хвърляш. Вярно, че никой не очакваше второ дете, ама тя хвърлила неща, на които аз държах. Някои почти не бяха носени, имаше плетени жилетчици, които не бяха обличани, защото умаляха, докато дойде време да ги облича лятно бебе, а сега тъкмо се идваха на мястото със зимното. Иначе, да, много хубаво, че ще има нови.
Да, Раве, останах без чувала на Рач, за който подробно писах колко ми харесва.
И без почти необличан космонавт.
А факта, че се хвърля, без да ме питат остава без коментар.
Но стига съм ви занимавала с това. Едва ли на някой е толкова интересно, ама някакси имах нужда да споделя.

Имам ръчна помпа на Медела и ми вършеше работа, но както споменах и преди в един момент започнах да се цедя на ръка и ми беше по-малко травмиращо за гърдите.

# 145
Аз гледах едно много интересно клипче на списание кенгуру за кърменето с Елена Василева, тя твърди, че правилното кърмене не боли. Харесвам Ася Демирева, но видеото на Елена беше я пъти по практично и полезно. Включително и в позата и всичко
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3658078690887011& … 26099547&_rdr

# 146
Helinor,искрено  ти  съчувствам. За мен най-дразнещо е когато някой вземе решение вместо теб,без да те пита.  Направо ме изкарва извън равновисие.

# 147
Фурера, може и да изглеждат дреболии, ама струват пари. Вярно, че ще се купят нови, но защо човек да не използва парите да купи нещо, което няма. Това й казах й аз, а тя се била засегнала. Еми, като нямаш възможност и желание за съхранение кажи, че не поемаш ангажимент, а не да хвърляш. Вярно, че никой не очакваше второ дете, ама тя хвърлила неща, на които аз държах. Някои почти не бяха носени, имаше плетени жилетчици, които не бяха обличани, защото умаляха, докато дойде време да ги облича лятно бебе, а сега тъкмо се идваха на мястото със зимното. Иначе, да, много хубаво, че ще има нови.
Да, Раве, останах без чувала на Рач, за който подробно писах колко ми харесва.
И без почти необличан космонавт.
А факта, че се хвърля, без да ме питат остава без коментар.
Но стига съм ви занимавала с това. Едва ли на някой е толкова интересно, ама някакси имах нужда да споделя.

Helinor17, предполагам, че си бясна и като казах да не се ядосваш за дреболии, имах предвид, не че нещата, от които без твое знание са те лишили , нямат стойност и не струват пари, а че случилото се не е фатално и не заслужава твоите нерви. Но пък ти си знаеш най-добре. Моята баба така подарила някога на циганите в селото всички мои и на брат ми дрешки и играчки, защото сметнала, че на тавана няма място и това са нещата, с които може семейството да се раздели, та помня майка ми даже плака за някои от тях, и то в случая не защото ще ги облече моето дете днес, а защото за нея те имаха сантиментална стойност. Та, както и да е, де... При вас свекървата изхвърля, а при нас няма кой да се сети, че тук скоро ще се ражда внуче... Но това е една мнооого, мнооого дълга тема, която дори не желая да отварям. Simple Smile

# 148
  • София
Хелинор, съчувствам ти. Аз също бих се издразнила много някой да хвърли мои неща без да ме пита. Дано поне да са се сетили да ги дадат на някого, на когото ще свършат работа.

Но пък гледай да не се ядосваш - вече е станало, трябва да гледаш напред. Всяко зло за добро. В момента не ти трябват излишни притеснения и нерви Flowers Hibiscus

# 149
Да, именно, това е най-дразнещото, а и позицията на ММ в стил ти защо каза на майка ми дума накриво. Но това вече е още по-различна тема, която ме вади от равновесие.

Общи условия

Активация на акаунт