НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 112
  • 682
  •   1
Отговори
# 150
Хелинор,това което е направила свекито и глупаво,можеше поне да звънне и да попита преди да хвърля, от уважение ,а ММ ако ми каже така скандала е готов,особено с тези хормони сега,които ни мъчат.

# 151
Скандал не липсваше и така ме стегна корема, че дъх не успях да си поема с часове. Темата даде повод да се говори и за други неща и така. А свекървата е абсолютен тартор - никога за нищо никой не пита и е свикнала да си прокарва идеите сред другите. Живее с чувство на абсолютна непогрешимост, ама май за обяснения трябва да се прехвърля в темата С какво ви дразнят свекървите или подобна на нея С какво ви дразни мъжа.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 15:37 от Helinor17

# 152
Хелинор, разбирам те и аз щях да се вбеся.
Искрено ти съчувствам, най-вече заради отношението от страна на мъжа ти в дадената ситуация, свекърва ти е ясно, че е проклета коза, за да си позволи да направи такова нещо.

# 153
  • София
И свекърва ти и мъжа ти са за бой.
Аз не бих се ядосвала сега (ако можех), заради кръвно и контракции, но определено трябва да им се отворят очите. Не знам как уви.

# 154
  • София
Хелинор, аз от ядосване с хазайката миналата седмица без да разбера си докарах яко контракции и не е ок ситуацията, лежа на системи.

Ако има как, успокой се, и дано намалеят контракциите Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 19:05 от delisardeli

# 155
Момичета... Говорейки за кърмене и помпи... В 28г.с. влизам днес, а познайте какво ме изненада снощи-тръгнала ми е кърмата. Капеше си ми от зърната все едно е развалено кранчето на чешмата и капе кап, кап, кап. Мазно, лепкаво и оставащо кофти петна. Два пъти съм кърмила за по 3м и половина, просто защото повече не се получи. Първият път позеленя и стана толкова рядка и прозрачна, че нямаше смисъл да продължавам с агонията. Вторият път просто стана толкова оскъдна като количество, че... Абе, ужас. Така и не изпитах удоволствието от това толкова мило и хубаво нещо,, кърменето,,. Беше кошмар адов-яло ли е, не е ли, цедиш-защо е малко, гъсто ли е, не е ли... Ааааа! И двата пъти бях с Авент, сега ще съм с ел. Медела, пък да видим. Казала съм си, че ако има-ще кърмя, ако няма достатъчно-няма! Толкоз по въпроса

# 156
Geeta, аз нямам никакъв опит, но предполагам, че фактът, че ти е тръгнала кърма толкова рано, говори сам за себе си. Дано този път изпиташ щастието да кърмиш.
Аз обаче се чудя каква е идеята на двойната помпа на Медела, затова и не мога да взема решение дали тя е нужна или и единичната би ми свършила работа.

# 157
  • София
Двойната работи едновременно на двете гърди, тоест пести време. Вместо да цедиш 2 гърди по Х минути последователно, ще го правиш едновременно.
Аз ако имам кърма, ще взема двойна. С близнаците всяка секунда ще ми е ценна.
Засега съм си взела само ръчна за родилното.

# 158
Тъй като ми е първа бременност и имам огромно желание да кърмя, се бях разровила и попаднах във форума на специална тема за това: https://m.bg-mamma.com/?topic=1201651
В уводния пост прочетох, че  "търсенето определя предлагането".
Това ме кара да се чудя има ли смисъл изобщо от помпа, да не говорим пък за двойно. Това са си само мои разсъждения, но как стоят на практика нещата и как ще се получат при мен, само времето ще покаже.
На който му е интересно да обърне внимание на пост 7 (https://bg-mam.ma/p/1201651/40543985) и 8 от
темата за кърменето.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 00:07 от m-angel

# 159
Furera, дано си права, но и предните пъти рано-рано се разтичах ( не чак толкова рано), но... Всеки път е различен. Помпата като цяло е само в началото крайно наложителна, или докато се регулират гърдите. Едно време на ръка са се цедили с цел облекчение на напрежението. Сега помпата е за стимулация( с риск от хиперлактация) и съхраняване на допълнителната кърма. Не бих дала много пари са помпа, защото всяка гърда е различна. Имах помпа на Авент ( много добра и хвалена), но на мен никаква работа не ми свърши. Мислех сега да се взема просто някаква, но ми предложиха ел. на медела. Не съм сигурна, че и тя ще действа... Поживем увидим, казват руснаците.

# 160
  • София
Има вариант да трябва да оставиш кърма и някой да ти нахрани бебето. Има вариант да не можеш да кърмиш, но да цедиш. Има вариант да трябва да доизцеждаш, за да увеличиш количеството кърма, или пък докато бебето е болно и не иска да яде. Така че имаш ли кърма, има най-различни случаи, в които помпата може да помогне.

Аз личен опит нямам, но дочитам книгата на Хедра за кърменето, която ми подреди малко информацията, събрана от четене оттук-оттам.

Мисля и да си викна консултант още преди раждането, за да ми помогне да си направя план. Защото в моя случай близнаците могат да се родят предварително и да са в кувьози, и да не мога да ги храня веднага, а с добър план мога да изцеждам и да им нося кърма.

# 161
Deli, много си права. А в страни , в които стимулират и насърчават кърменето им дават ваучери да си набавят безплатно помпа понеже е необходимост в повечето случаи. Не че някои жени не могат да се справят и без, възхищавам им се. Чувала съм изказвания от сорта едно време бабите да не са имали такива неща, но от едно време досега нещата и нуждите са изменени коренно. А съм сигурна че и ако тогава е имало помпи много от тях щяха да си позволят лукса да избегнат някой и друг мастит 😁Нито храната е свястна, че да нямаме грижи с количество и качество кърма, ние пием по 1 шепа хапчета и добавки да си износим децата, какво остава за другите неща. Отплеснах се. Аз също съм се насочила към двуфазна Медела след сериозно проучване. Има доста търсене, въпреки че е скъпа, но може да се продаде после, видях доста обяви, само се сменят нещата, които трябва да са стерилни. Един вид накрая няма да е толкова скъпо удоволствието. 🌼❤️🌈

# 162
  • София
Аз засега съм взела ръчна на Медела. Ако ми тръгне нормално кърмата, най-вероятно ще взема двойна двуфазна. В Амазон по-стария модел може да се намери за около £150, което е доста приемливо като цена, ще ми я доставят за около седмица, през това време ще се справям с ръчната.

# 163
Момичета, благодаря за разбирането и подкрепата. За дрешките ще ми мине, но то има толкова други неща освен тях, които ме тормозят, но това е друга тема.
Иска ми се да съм спокойна, защото съм чела, че и бебето усеща емоциите на майката, но ми е трудно....

Относно кърменето и помпите, както и преди съм споделяла, ползвах помпа първите два-три месеца. Отначало се цедях до дупка и действително това провокираше производството на повече кърма. След това се цедях на ръка и учудващо за мен беше по-малко болезнено и по-лесно. Да, на мен по бабешкия начин ми беше по-лесно. Не знам дали помпата е още в изправност, че беше втора употреба. За родилното си трябва със сигурност.
По-назад в един от постовете пише, че търсенето определя предлагането. Това бяха и точните думи на педиатъра, който дойде при нас няколко часа след раждането. От личен опит мога да твърдя, че това е абсолютно вярно. С разреждане на интервалите за кърмене, броя кърмения за денонощие, кърмата намалява. Аз и чайове за увеличаване на лактацията пих около 3-4 месеца. Замразявах кърма в едни специални за целта торбички, но така и не я ползвах. Беше за извънредни ситуации, които слава богу не се появиха.
Първите седмици гърдите, по-точно зърната много ме боляха. Мазах ги с Лансинох, но след това нямаше проблеми. Като цяло кърменето никак не ми беше приятно, но и сега бих кърмила, защото искам да предложа на бебето естествен продукт, а не АМ.
Кърмих малко над година и почувствах истинско облекчение, когато всичко приключи.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 09:55 от Helinor17

# 164
  • София
Момичета, с риск да прозвуча малко хипарско, ще ви кажа следното:
Бременността е чудесен период, майчинството и родителството също. Време, в което можем с лекота да открием нови страни у себе си, да ги раЗвием. Леко е, приятно е, минава неусетно и ни прави щастливи. Кърменето е нещо абсолютно естествено, случва се при 90% от хората на земята. Без проблеми, без усилие. Също като отглеждането на детето. Стига само да се отпуснем и да се отдадем на природата си.

За съжаление съвременния свят разполага с прекалено много пречки, които затормозяват съществуването ни. Появяват се много но-та, ако-та. Увереността бива изместена от съмнението. В.момент като раждането, който следва да е толкова интуитивен и лесен, ние се изяждаме от притеснения, въпроси. И с това идват и повечето проблеми. По отношение на кърменето специално (иначе по темата мога да говоря много) - кърма винаги има, стимулацията идва единствено от бебето, нагаждането идва със сученето, няма нехранителна, рядка, синя, зелена кърма. Има природа. Има един сравнително малък процент жени, които имат физиологични проблеми и не успяват да кърмят. Но наблюдението.ми последните години покрай работата ми с други родители е, че системата се опитва неволно да убеди повечето, че не могат да правят някои от естествените неща в природата на човека. И вината за това е притеснението.

Притеснението, освен всички негативи, поражда чувство за вина. Вина, че не си гледаме добре децата. Вина, че плачат. Вина, че не сме ги завили, че са се разболели, че не са нахранени. Яде ли достатъчно? Правилно ли го държа? Да го гушкам ли, да не го разглезя?
И така рискуваме да забутаме интуицията си и вярата в естественото някъде дълбоко в ъгъла.

По отношение на помпата. Тя се появява на пазара малко след АМ, заедно с индустриалната революция и нуждата на системата да върне жените на работа. Това е. Няма нищо нужно в отглеждането на бебето. Не ви трябва дори вана. Дори легло, ако трябва да съм честна.

Хелинор, отпусни се и се отдай на емоциите си. Няма лоши емоции. Важното е децата да усетят цялата палитра. Можеш да си галиш коремчето и да му говориш, да му разкажеш, споделиш, като заявиш накрая че това няма общо с бебето, ти го обичаш, това са просто твоите емоции и чувства. Това работи много добре в ситуации, в които сме притеснени, възмутени, изнервени. Твоята е такава. Абсолютно ти влизам в положение, на мен също не би ми било приятно, особено като знам какви други рани е отворила тази тема....

Общи условия

Активация на акаунт