НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 115
  • 682
  •   1
Отговори
# 165
Много мразя някой да ми развива теории какъв прекрасен момент е бременността. Не е. Съжалявам. Всеки си има усещане за себе си за своето тяло и възприема нещата различно. Приемам, че за някои жени това е вълшебна и страхотен период, в който им в леко и приятно, на мен не ми е.
Обичам го, кефя се като рита, чакам го с нетърпение и си мисля за него, но да кажа, че бременността е чудесен период...

И тая максима с кърма винаги има, което едва ли не внушава на толкова жени, че са лоши майки, ако нямат кърма и те са виновни... Не. Не винаги има кърма. Ако винаги има, нямаше от време оно в целият свят да има дойки, млечни роднини и изобщо жени, които кърмят вместо други жени, които не могат.

# 166
Момичета, разбирам ви , и на мен ми е леко изнервено тези дни, въпреки че реално нищо не правя... Не знам хормони ли са или какво, но почвам от най-малкото нещо да рева - понякога дори не мога да дефинирам  и конкретна причина. Ако имаше и външни дразнители сигурно щях да съм тотал щета Simple Smile. Оправяйте се бързо и дано няма повече предизвикателства. То неслучайно казват хората, че с бременни жени трябва по-внимателно да се общува - тази буря от емоции не се знае къде и кога ще избие.
 Освен това като гледам напоследък другите майки как по цял ден тичат след хлапенцата , които мрънкат, плачкат, правят разни изненадващи движения, тъпчат си в устата всичко, което намерят и т.н. направо не знам дали ще имам търпението да го правя и аз това или няма да се изкуша просто да пусна телевизора с детските филмчета...но, ще поживеем, ще видим.

# 167
  • София
Дух, прекрасен период е и няма как да бъде иначе. Да, боли, повръща ни се, имаме.киселини, едвам ходим, задъхваме се, някои лежат за задържане, пият лекарства. Това са битовизми. За това говоря. Оставим ли ги настрана, съзряваме. Осъзнаваме. Превръщаме.телата и душите си от кутийки в нещо много повече. Но това е тема за.друга настройка Simple Smile Съвсем ясно го осъзнавам.

А за кърмата говоря чисто физиологично като консултант и човек, чел и опитал много по въпроса. Има малък процент с физиологични проблеми, другото всичкото е до настройка, помощ и тн. Повярвай ми, ако имаше повече хора, които да ни помогнат да се грижим за психичното си здраве по време на и след раждане, индустрията с адаптираното мляко нямаше да просъществува дълго. Няма лоша майка. И това, че някой не кърми не го прави лош човек. Дойките са се появили по съвсем други причини, не заради неналичието а кърма Simple Smile . Лошата майка е нещастната майка. Ще спра тук Simple Smile

# 168
Рози, мкого ми харесва мисленето ти, все едно слушам себе си, но с думи, които не мога аз да изразя. Благодаря ти, оправи ми деня. Много надъхващо и мотивира що ми подейства ❤️❤️❤️

# 169
Рози, не ме познаваш, не знаеш каква ми е настройката към живота, каква е житейската ми философия и как гледам на света, така че не можеш с лекота да заключиш, че нямам "правилната настройка". Точно за това говоря, като подход, който изповядват много "професионалисти" в областта на майчинството, който аз не харесвам. Но и аз ще спра до тук. Всеки има правото да осъзнава този период по различен начин. Моята душа и тяло вече 32 години са нещо много повече от кутийка и решението да имам дете, както и решението да имам връзка с бащата на това дете, не е било за да се почувствам "цялостна" и "реализирана", защото съм си цялостна и реализирана от доста години, а естествено продължение на много силни чувства и емоции, протичали между нас с години. Не съм била празен съд, който да се напълни с бремеността и майчинството.
Дойки е имало не само в богатите семейства, в които "господарите" не са искали да кърмят, имало е по селата и тн. така че тази теза с различните причини не я приемам.
Пак казвам, уважавам желанието на всеки да преживява тялото си, бремеността си и майчинството си както намери за добре. Просто не приемам клишета и чужди истини да ми се налагат като общовалидни, защото това нарушава именно психическото здраве, за което говориш, внушава комплекси и провокира сравнения.
Simple Smile
Хубав ден.

# 170
Мами,ходихте ли на Доплер,че на мен ми предстои и какво представлява самото изследване?

# 171
  • София
Не съм била празен съд, който да се напълни с бремеността и майчинството.
+1
Иначе аз много се надявам да кърмя ама защото вярвам, че е най-доброто за здравето на малкото. Ако пък не успея, ще ми е малко мъчно, разбира се, но ще пия едно студено вино (защото ще ми е позволено - мухахаха) и ще компенсирам в някое друго направление. Grinning
Чувствам се много уязвима от както съм бременна и въпреки, че карам относително лека бременност, не мога да го определя като прекрасен етап от живота ми. Носи ми повече тревоги, отколкото радост. Чисто психически ми е по-тегаво сякаш. Иначе тялото цъфти - толкова месеци без алкохол и цигари не беше виждало от години Grinning  Кожата ми не е била по-чиста и сияйна от както бях на 18.

Hells, Доплер е мерене на скорост на кръвоток. Мерят на лява и дясна маточна артерия, на пъпна връв, на средна мозъчна артерия на бебето и т.н.
Би трябвало до сега да си направили поне на феталните:)

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 13:47 от Dagny

# 172
Абсолютно ппдкрепям тезата и мисленето на Дух . Всичко което е написала бих потвърдила и за себе си .
Рози , всичко написано от теб звучи все едно е казано от устата на Ася Демирева , точно това съм слушала в лекциите й , все едно са някакви заучени фразички .
Не знам дали имаш и други дечица , но ако ти е първото сега рязко ще си смениш светогледа , ако е второ ..... е направо не знам какви розови очила си сложила , честно.

# 173
Момичета здравейте,
Писала съм но не съм се записвала.
Първа бременност 28 седмица, евентуален термин 9 ноември с момиченце.
Пиша относно това че ама хал хабер си нямам какви що и защо изследвания  трябва да знам и т,н
Като ви слушам за матки, шийки и т.н.
Моята докторка не ми е споменавала досега за това нещо.
На 20 съм на преглед.
Правила ми и кръв урина няколко пъти, секрет ми е взимала ,2 пъти на БХС ходих И на спец доктор за сърцето на детето. Всеки път си ме гледа на ултразвук, често и на 3д
Дайте съвет какво да я питам  на този преглед за да влезна в час с нещата.
Защото наистина почвам да си мисля че ни знам абсолютно нищо пък и тя не казва сякаш.
Бебка си я усещам всеки ден дори и нощем особено пък ако не съм яла.
По прегледи всичко се вижда наред.
Единствено ме филмираха за първия БХС че нещо не е ок и било увеличена плацента но пък докторката че не вижда нищо такова на ултразвука , втория беше сравнително добре.
Вчера днес нещо ме е налегнало лошото мислене сякаш.
Днес като ходих по малка нужда и по хартийката имаше една червена миниатюрна точка, не беше със сигурност кръв но все пак си ми филмира беше еднократно.
Имам секрет с миризма.
Преди два прегледа като ми взимаха секрет ми установиха някаква бактерия за която си слагах свещички/дали може да се  е върнала затова да е тази миризма/
От седмица някъде бях с разстройство, но не точно ами просто като ми се доходи до тоалетна е така.2-3 дневно макс.
Пия биолектра и алеракт.
Понеже алеракта ми свърши но пък и разстройството спря/дали може да е това/
Нямам личен телефон на акушер-гинеколожката за да се свързвам с нея веднага като нещо ме притесни затова и пиша тук за всичко хаха.
Получих контракций  скоро болезнени но приключиха бързо.
Та доста дълго стана извинявам се просто ме е налегнало лошото мислене и се чудя вече Кво да правя.
Все още работя.
Ще съм благодарна ако има хора които да ме насочат какво точно да си искам като отговори от нея.
Прилагам пакета им по който съм записана.
А и да не забравя организирах сватба за по малко от месец края на тази седмица ще подписваме с ММ.
Бъдете здрави!

# 174
Съжалявам, че има риск да разочаровам някои бъдещи майки, но бременността и майчинството за мен не са най-прекрасния период в живота на една жена. Чудесно за тези, които така го чувстват, но аз имам други наблюдения, базирайки се на собствения си опит.
Това заключение, разбира се, не е общовалидно. Всеки има право да чувства нещата по различен начин спрямо настройка към живота, желания и амбиции, дори партньора до теб вероятно определя част от вижданията.
Да, прекракно е, когато две малки ръчички се разперят към теб и те прегърнат, да сърцето и душата ти се изпълват със задоволство, наистина, но това си има цена. 🙂

# 175
  • София
Djulcho,
ама слушай какво ти говорят, моля те. Трябва да знаеш какво са открили в микробиологията и какво са ти казали на БХС.
БХС-то е вече минало-заминало, че да го коментираме, но МБ-то трябва да се повтори, за да видите дали си изчистила, каквото си имала.
Урина си пускай всеки месец или на 3 седмици отделно от пакета. В пакета пише ''по необходимост'', което мен лично не ме кефи, защото за една урина необходимост не е задължително да има. Ако видиш левкоцити - пускай и стерилна урина. Ако видиш белтък, звъни на АГ.
Ходи ли на фетална морфология 19-22 г.с. ?

Иначе освен ПКК хубаво е да се изследват от време на време и биохимия (албумин, креатинин, уреа, пикочна киселина).
Един път да пуснеш АСАТ и АЛАТ не е зле също. Особено, ако имаш някакви неразположения.
CRP-то също е хубаво да се пуска успоредно с ПКК (особено ако имаш някакви неразположения).

Абе има какво да е гледа, но не можем да ти кажем по-добре тук, защото не сме запознати с особеностите на бременността ти и на съществото ти.

# 176
Иначе аз много се надявам да кърмя ама защото вярвам, че е най-доброто за здравето на малкото. Ако пък не успея, ще ми е малко мъчно, разбира се, но ще пия едно студено вино (защото ще ми е позволено - мухахаха)

+ 1 за виното Simple Smile

И аз се надявам и искам да кърмя възможно най-дълго време, но пък като бебе отгледано изцяло на адаптирано мляко и бананова каша не мисля, че съм по-малко здрава физически и психически от останалите хора. Не съм боледувала по-често от останалите деца и не съм усещала някакви психологически липси в живота си, а смея да твърдя, че и в интелектурално отношение също не съм съвсем за изхвърляне. Драма няма при всички положения - всеки както си го усеща най-добре, така трябва да прави Simple Smile

# 177
Здравейте и от мен, бъдещи и настоящи мамчета Hug
Не съм се записала, чакам 1во бебенце - момченце, с термин засега 6.11. Напоследък усещам все по-голяма тежест в пубисната част, особено през нощта, когато се въртя, а от днес вече и през деня.Трудно се обличам и си вдигам краката, утре влизам в 29та седмица. Доколкото знам е нормално, но просто болките се засилиха изведнъж и се чудя дали трябва да увелича движението или обратното.. Thinking

# 178
  • София
Само да кажа, да не се обиди някой - никой от нас не е празен съд, който да се напълни с.майчинството:) Не ме разбирайте толкова буквално, би било много жалко и вредно ако този период е единственото, което да ни завърши и удовлетвори Simple Smile Много е важно и хубаво човек преди това да се е чувствал пълноценен, по-скоро говорим.за.вид надграждане.... но.може на по вино или сок да ги нищим тези теми Simple Smile

Идеята ми по другите въпроси, вкл и с кърменето е да не се нагласяте от сега колко ще е трудно, как няма да стане, как ще има проблеми и тн и тн. Хубавото е, че живеем в сравнително уреден свят и ако на някой му потрябва помпа ще прати мъжа си до магазина и след час ще я има... например Simple Smile Аз лично нямам идея какво ще се случва. Чакам да видя и това е. И да го мисля, и да не го мисля, този път е и ще ни е доста по-трудно от предния, по ред причини. Но нямам избор, ще трябва да се нагласим някак Simple Smile

Ivanmar, имам друго дете, което не беше нито от спящите, нито от седящите спокойно на едно място, за което имахме обаче помощ по едно време. Помощ, която за съжаление вече си отиде завинаги. И някак си още по време на първата бременност нещо ме удари като с мокър парцал, вярно че и беше доста лека, за разлика от сега. Не знам Ася как говори, не съм й ходила на лекциите,.но мисля че е до вътрешна нагласа. Аз силно вярвам и в психосоматиката, фенка съм на редица биолози, които доказват, че негативните мисли разболяват, та.може понякога да звуча като поредната сектантка. Но и с нещата, които ми се случиха през последните и най-вече тази година имах два.пътя: да се депресирам и да падна духом или да приема несгодите като нещо, което ме прави по-силна и уверена. Избрах второто.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 19:12 от Po3u

# 179
Аз да си ви питам.... Излезе урокултурата - ешерихия коли-10/4.пффф. Има ли някоя от вас, която я лекува или я е лекувала през бременността. А също нали от миналата седмица съм в режим "лежане" заради скъсена шийка. Дали имат нещо общо и възможно ли е заради нея да ми се скъсява шийката. Дано не звучи тъпо това, което си мисля, но незнам каква може да е причината, нямам Контракции, по-скоро много рядко се случва, с болки не съм имала. И с какъв антибиотик сте я  "трепали"

Общи условия

Активация на акаунт