НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 419
  • 682
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Мамси, аз я имах преди месец и то в доста по-голямо количество от при теб.
Първо док ми изписа Уназин, но не свърши работа - на контролата пак излезе.
После ми изписа Зинат, след който вече всичко беше чисто. Hands V
За шийката не знам, при мен не се скъси, а съм си я влачила бая време.

# 181
  • София
През бременността не съм имала Е.Коли, но като съм имала съм я чистила със Зиннат също.
По принцип може от инфекция да се скъси шийката. Масово и това е причината. Но няма как да сме сигурни, че в случая е от коли-то.

# 182
  • София
Rainbowww, аз съм така от месеци. Седна ли няма ставане, вечер се будя от тази болка като се завъртя. За обличането да не говорим:) Опитах се да увелича движението, като ходя повечко е ок, но спрях всякакви други упражнения, боли ме от повечето. С колелото беше ок, но краката ми вече опират в корема и не става работата. Така че аз поне ще си чакам да мине живот и здраве.

# 183
Rainbowww, аз съм така от месеци. Седна ли няма ставане, вечер се будя от тази болка като се завъртя. За обличането да не говорим:) Опитах се да увелича движението, като ходя повечко е ок, но спрях всякакви други упражнения, боли ме от повечето. С колелото беше ок, но краката ми вече опират в корема и не става работата. Така че аз поне ще си чакам да мине живот и здраве.
То освен чакане, друго не остава... Joy но е доста неприятно, няма съмнение

# 184
  • София
Аз да си ви питам.... Излезе урокултурата - ешерихия коли-10/4.пффф. Има ли някоя от вас, която я лекува или я е лекувала през бременността. А също нали от миналата седмица съм в режим "лежане" заради скъсена шийка. Дали имат нещо общо и възможно ли е заради нея да ми се скъсява шийката. Дано не звучи тъпо това, което си мисля, но незнам каква може да е причината, нямам Контракции, по-скоро много рядко се случва, с болки не съм имала. И с какъв антибиотик сте я  "трепали"

При мен с 10 глобули Макмирор се изчисти. Така и не разбрах откъде съм я хванала, защото нямах оплаквания, нито ходения по басейни и подобни места..

# 185
  • София
Хахаха, е как от къде Е.Коли Grinning
Има само една опасна разновидност на е.коли, останалите са характерен обитател на дебелото ни черво и там им е мястото. Правят бели при попадане в пикочните пътища или влагалището. Тя е много устойчива бактерия и може да се хване от всякъде, но най-често човек я хваща от себе си (неправилно избърсване на дупето, обилно потене, секс, прашки, ''целувката на посейдон'' и прочее.).

Мамси, успоредно с АБ-ка пий и сок от червена боровинка.
По принцип не съм ''билкар'' и се подигравам на всякакви такива бабини илачи, но това наистина помага. Работи когато е.коли-то е в уринарния тракт.

# 186
Здравейте мами присъединявам се към групата,моям термин е 27.11.2💙2💙г.
Имам един въпрос относно това дали в този период от годината ще имам нужда от количка (колкото и глупаво да звучи)?
Или просто само кош за кола?
Благодаря ви много!!!
🤗

# 187
  • Тук... някъде
Аз преди съм имала е.коли - изписаха ми Ципробай АБ и в допълнение пиех Colibacillinum 15 CH.

# 188
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед, в 27 г.с. съм с близнаци. Всичко изглежда да е наред, аз също се чувствам добре. Бебетата са по 1.100 кг., чудя се къде са се събрали, че корема не ми е много голям. Същевременно съм с 16 кг. по-тежка. Днес ми направиха и първото измерване на сърдечните тонове. Стоях си сама в стаята, завързана към два апарата и чувах туптенето на сърчицата. Изписа ми и три инжекции Дипрофос, които ще ми сложат в 28 с., доколкото разбрах за по-бързо съзряване на бебета, в случай, че решат по-рано да излязат. За другата седмица съм записала и час за 3-та ФМ при д-р Чавеева. Незнам дали е нужна, но за мое спокойствие ще я направя.
Искам да споделя с вас и едно леко разочарование, което изпитах днес, с чисто административен характер. Независимо, че съм платила пакет по НЗОК, на всеки преглед за всяко нещо плащам - ехографски преглед, мерене на тонове, изследване на секрет, болнични листя. Ясно ми е, че този пакет нищо не покрива, но все пак..
Лекарят ми каза, че ще насрочим секциото в 36 г.с., което означава в края на месец октомври.
Желая ви лека бременност и душевна хармония!

# 189
Момичета, вероятно повечето от вас са запознати, но да кажа, че при раждане, съответно осиновяване, е предвидено право на еднократна парична помощ, изплащана от съответната община, в района на която живеем, като размерът й зависи от поредността на детето, за което се търси помощта, и образованието на родителите. Имайте предвид само, че лица без завършено средно образование нямат право на такава помощ. Всяка община изготвя програма, в която се посочват условията, критериите за отпускане на помощта и нейните размери. Просто да спомена, защото аз лично не знаех допреди да забременея, когато мои приятели ме осведомиха. Simple Smile Извинете, ако тази информация е била ненужна за вас.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 21:34 от furera_05

# 190
  • София
За мамите, които сме завършили магистър в чужбина, ще ни е по-скъпо да подготвим документите за помощта, отколкото ако не я получим...
Мисля, че дават за първо дете 250лв.
Имаше март месец предложение да се вдигне на 400 лв и съответно 450-бакалавър, 500 магистър ама нз прие ли се..
Обидно малко ама то с толкова много цигани, ще фалираме, ако даваха повече.

# 191

Това е за София

# 192
Furera, може ли наименованието на Наредбата?
Полезна информация, благодаря!

# 193
В този контекст, едно на ум организира лекция на тема документи и майчинство https://facebook.com/events/s/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0% … 7197451053/?ti=cl

# 194
Скъпи майчета, с оглед на по-предните кометари ми се ще да кажа, че не всичко е само бяло или черно. Да, бременността е един прекрасен период на очакване, на усещане на сладките ритничета и слушане на малките тупкащи сърчица на отрочетата ни... Но и на безсънни нощи, болки по всеки възможен кокал, напикаване, неконтролируемо понякога пърдене...Нито само бяло, нито само черно... Това с кърменето още от едно време си е до организъм, иначе едва ли и майка ми щеше да е кърмена от съседката( дойка), щото на баба ми така и не и идва кърмата. И аз не съм кърмена... Имах желание-децата ми са малко кърмени. С първото се инатих, консултант след консултант виках, молебен правих, чайове, отвари и всякакви с извинение помии гълтах, та накрая равносметката показа, че съм с 12кг над килограмите, които родих?!? Обвинявах се и какво ли още не. Сега съм дзен! Ако има-има, ако не- не. Изобщо не си го слагам на сърце. То сигурно и затова ще кърмя по-дълго 😎

Общи условия

Активация на акаунт