НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 438
  • 682
  •   1
Отговори
# 225
Gerta, имам плацента previa marginalis, което ще рече че плацентата е ниска и бебчето е застанало почти на родовия канал и като натежава, шийката може да поддаде. С тази диагноза винаги предполагат преждевременно раждане и "застраховат" бебчето с такава терапия, за.да му се развият дробчетата в случай, че се появи по-рано и недай боже в 8- мия месец при последния процес на развитие на дробовете. Още от ранна бременност ме подготвят, че ще родя по-рано. Досега гледах много позитивно, пазех се, правих неща, които ме радват, готвех си вкусотийки, пиех кафенце с приятелки, вирих си краката по диваните вкъщи. Но сега нещо взех да се панирам, да пазарувам. Казаха ми да си нагласа багажа за болницата. Уплашена съм, понеже не мога да кажа, че в началото осъзнавах че чакам дете , но сега съм ужасно привързана към него или по-скоро идеята за него. Представяла съм си хиляди пъти как изглежда, как се смее, с какво ще го мажа, къпя и обличам. Моля се всичко да е наред, да стои колкото се може повече вътре и да си трупа грамчета. Пожелаяам и на всички вас да стигнете до термините си и да нямате такива грижи. ❤️🌼😘

# 226
  • София
Момичета, ''вземайте'' си кортикостероидите и въобще не го мислете повече. Страничните им ефекти са нищо пред риска от неподготвено и преждевременно родено бебе.
Може да прочете много в: https://www.premature-bg.com/
Има както страхотни, обнадеждаващи истории, така и такива с тъжен край. За това отваряйте на собствена отговорност.
Слушайте док и знайте, че сте в добри ръце щом имате рискова бременност и са ви ги предписали.

# 227
Мда, Бъбли, не знаех, че си с такава плацента, макар да съм запозната с това състояние, но и не знаех, че предполага по-рано раждане. Но, моля те, я по-ведро! И ще си гушкаш детето, и ще си го храниш, и ще си му се радваш на всяка усмивка!!! Всички ние ще родим достатъчно късно, казвам ти! И като родиш около термин ти обещавам да ти кажа,, казах ти!!!,, 😍💕 Позитивни мисли и това, което винаги е насочвало съдбата в правилна посока е да си правиш сценарии. Ама до такава степен да визуализираш как искаш да протече всичко, че чак да усещаш страничните шумове и миризми във въображението си. Така си правех постоянно сценарии и родих децата си естествено на датите, които исках! И при теб така ще стане!!!

# 228
Абсолютно, Дагни е много права. Не е лесно да се носи кръста на рисковата бременност, но е важен финалният резултат. Каквото и да се случва, трябва да сме спокойни и да вярваме, че всичко ще е наред.

# 229
Благодаря ви много! Направо сте страхотни! Няма да се отчайваме много ясно. Каквото казват докторите ще го правим и това е. Аз много се промених откакто съм бременна- не се ядосвам за глупости, не ми пука от хорското мнение, гледам отгоре на всичко, та и сега няма да дам воля на паниката. Съвестно ми е да тормозя човечето с лоши емоции. Просто се притесних дали не е много вредно това цялото нещо, но сслед като прочетох повече и поговорих с вас съм по-спокойна. Благодаря ви! Целувки!

# 230
  • София
Момичета, как ви мерят дължината на шийката и има ли причина да го правят, защото според моят АГ това се прави най-точно вагинално и само в случай на някаква оплакване, а не просто профилактично... Останах с впечатлението, че при повечето от вас се мери редовно Simple Smile

# 231
При мен я мерят винаги вагинално и на абсолютно всеки преглед, без да има предпоставки за проблем на този етап. Просто за док е рутинна част от прегледа.

# 232
Аз вагинален преглед не съм имала от 10 г.с , при трима следящи аг-та, е вече остана един 😁

# 233
Бъбли, пращам ти много, много позитивна енергия.
Никога не са ми мерили дължина на шийката. Утре влизам в 7 месец и съм +16/17 кг.,а наистина не ям чак толкова. То вярно, че малкият човек върви напред ама... Вече ми е много болно.

# 234
  • София
Евелинка, при мен в 27гс шийката беше 39мм, в 29гс шийката се беше скъсила на 10мм заради контракции. Ако не я беше премерил доктора, щото видимо всичко е наред, можеше да съм родила. Аз съм с близнаци, така че при мен е по-рискова ситуацията, щото двете бебета са вече по 1500г и тежат колкото едно бебе в 9м, но шийката е добре да се следи често, за да може да се вземат мерки. Вагиналното измерване е по-точно.

# 235
Delisardeli наистина е доста за един месец, при мен е 4 ММ. А какво предприе твоя лекар? Ти усещаше ли Контракции те, защо се е скъсила, заради тях ли? И ако да, как ги усещаше?

# 236
  • Тук... някъде
Mamsi, АГ ми беше казал за контракции, че се проверява корема в легнало положение, защото в изправено е по-твърд. Ако докато си легнала корема не е твърд като стегнат мускул на ръка ( така ми каза да сравнявам), значи нямаш контракции.
Шийката и при мен я мерят вагинално, защото това било показателно, а не през корема- за сравнение на ФМ в 20г.с измерена през корема беше 43 мм, а няколко дни по-късно, измерена вагинално беше 31мм. Миналата седмица( 25+6) я измери док 26мм, но каза, че не се взимат мерки като серклаж в тези седмици, защото можел да бъде нож с две остриета.
Аз за сега съм имала еднократно контракции (поне толкова съм усетила), след като едно куче ме уплаши.
И да помрънкам - подуват ми се краката и ръцете, но от една седмица ме болят и ставите на пръстите на ръцете, като усещам и слабост. Днес пуснах изледвания, за да се установи на какво се дължи. Дано само не е нещо сериозно... 😒

# 237
  • София
Мамси, при мен тази разлика беше за 2 седмици, аз заради близнаците се следя по-често. Една от причините за контракциите беше неразбории с хазайката, защото се местим в по-голям апартамент, а тя първо ни замота, после ни пришпори с изнасянето, и накрая за капак в момента тече някакъв ремонт и сме на кашони. Иначе не ги усещах по-различни от преди - просто свиване на корема на камък, но доста по-чести.

Реално това са подготвителни Бракстън-Хикс контракции, които в общия случай не са опасни. При мен явно комбинацията стрес, контракции и тежината на бебетата даде отражение.

При теб вероятно шийката е 40мм, а не 4мм, ако беше второто щеше да лежиш на някое съседно легло Simple Smile

Delisardeli наистина е доста за един месец, при мен е 4 ММ. А какво предприе твоя лекар? Ти усещаше ли Контракции те, защо се е скъсила, заради тях ли? И ако да, как ги усещаше?

# 238
Delisardeli при мен беше 35-34мм преди месец, не съм имала оплаквания или не усещам Контракции те. След 1 месец, сега съм в 27 г.с на рутинен преглед установи, че е 30мм, като ми натисне стомаха 29мм,т.е с 4 ММ се е скъсила за един месец. А ти лежиш ли, пиеш ли нещо в повече? Какви мерки предприе твоя доки, защото при мен е лежане, без тежко

# 239
  • София
Аха, скъсила се е с 4мм, това е ок.

Аз засега лежа на системи в болница, ставам само до wc и за храна. Ако решат че съм по-добре, ще се прибера да лежа вкъщи. Ще съм с минимално ставане, без тежко - както в момента. Вероятно ще имам по-високи дози магнезий, ношпа и прогестерон, не знам още.

Общи условия

Активация на акаунт