НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 429
  • 682
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, с риск да бъда критикувана, аз съм в 27 г.с. днес особено много усещам бебо, още от сутринта.  Имате ли такива дни, и това според вас нормално ли е? Нещо ме гони параноята:)
Хаха, познато! Аз до онзи ден ангажирах цялата общественост с моя страх, че бебка почти никаква я няма, даже и на следящата ме лекарка звънях, а от три дни пък съм в другата крайност - шок и ужас, че почти не се спира - сутрин, обед, следобед, вечер, цяла нощ , денонощно. Онзи ден в 01. 30 ч. луда ме направи, наистина се притесних. Но пък си в един момент си казах, "Абе, аз в ред ли съм...!?!??!" и спрях изобщо да се занимавам с глупости - то броиш, то четеш, ръчкаш се, мяташ се в леглото, вода пия, после не пия.. Изобщо ненормална история! Stuck Out Tongue Winking Eye
И сега само си приохквам от време на време като ме сръчка, но го подминавам. Бъди спокойна. Има и такива дни! Wink
За срещата аз съм ок, но както казах седмицата 24-29.08 ще отсъствам, та ако е тогава, няма да успея, но пък пожелавам страхотно изкарване на всички, в което съм сигурна.
Само да кажа, че в Айко има Ел. помпа Медела (Суинг, Флекси) единична на намаление, както и страхотни бебешки спални комплекти, също намалени. На сайта не излизат, само на място. Не зная защо.

# 211
Nelina, и аз имам такива периоди - от по 2-3 дни по-буйна активност. Според мен, бебето сменя позата. При първите такива буйни серии, се оказа със заплетена пъпна връв, впоследствие се отплете. Предните дни пак дивя, усещам го различно и очаквам на следващия преглед да ми кажат, че е вече главично разположен.

Аз едвам удържах да не пиша на доктора, но ми се стори несериозно, щото няма угодия при нас мамите - като не мърда, защо не мърда, като е активен, защо е толкова активен Grinning Въздържах се и впоследствие се успокои.

# 212
Момичета,
Малко сменям темата, но при някоя от вас да е засечено високо налягане в артериите кръвоснабдяващи матката? Пих съдоразщиряващи, но все си е така... Засега не влияе на наддаването на бебчо, дано е все така... 🙏 Ще отида на още мнение.., но ми стана притеснено, очаквах медикаментите да си свършат работата Sad

# 213
Момичета, минавам на отчет. След прегледа днес, кистата на девойката вече е изчезнала, освен това се е завъртяла с главата надолу и е 929 гр. - дребничка като майка си 😂 Развива се чудесно и отговаря на седмиците си. Абе след тази киста, която така ме стресира, сега направо летя от кеф!

# 214
Elitsa хубаво е често да си следиш кръвотока поне на две седмици. Моят АГ не го следи и затова ходя и на частно. Бих отишла и на второ мнение.

LIFI чудесни новини Hug

Вчера АГ-то ми даде направление за изследвания. Аз си пуснах допълнително още 100 неща. Хемоглобинът от 106 за месец се е вдигнал на 125 без прием на желязо. Приемам Б12 и е 320. Притеснява ме високото ТЖСК и ниското желязо. Rolling Eyes Трябва ли допълнителен прием на желязо при положение, че хемоглобинът е ОК?

# 215
Здравейте! По повод на социалните помощи, като сметна доходите ни за петчленно семейство, живот и здраве, излиза че не ни се полагат детски надбавки. А ако вярвам на думите на мой колега, който има близнаци родени през 1986 г., семейството е получило апартамент в Лозенец.
Това за мен е второ раждане. Вероятно ще получа сумата определена за второ дете, а именно 600 лв. Единственото, което искам е да изкарам безпроблемно оставащите около 2 месеца и да видя дечицата.
Мила доколкото разбирам очакваш близнаци?
На първо място ти пожелавам да се родят здрави и най -добре по- близо до термин!
Преди месец приятрлка роди близнаци и аз и казах за еднократната помощ за раждане и отглеждане на дете, а тя каза, че са и дали:
По 600 лв.за две от децата като и двете се третират за второ дете, та стават 1200лв.. Отделно 2400лв. еднократна помощ за раждане на близнаци. Тези двете са от държавата и не са обвързани със доходите на семейството. И при нея е имало и от общината, но там зависи от степента на образование ма родителите (за тази помощ си зависи от общината). Пиша за да може да си търсиш правата, че неможе само да плащаме данъци, а да има помощи само за една група от обществото Sad

# 216
Сладури, днес ходих на лекар. Момата е добре, спира ми тока с дългите си крака да ме ръчка денонощно. Не се е обърнала,ама при мен не е фатално, защото ще раждам секцио, заради ниската плацента. Заради нея искат и да ме вкарат в болница за да направят терапия на бебето за дробовете да се развият. Почти са убедени, че ще се роди по-рано и искат да се застраховаме. Аз очаквах такъв развой, сега ще проучвам.по-сериозно тази терапия. Знам че на близначета правят. На мен тази намеса в развитието и то с кортикостероиди ми се струва доста страховита. Не че може да откажа такова нещо, защото ако се случи после фал, как ще живея ?Някой минал ли е през това? Има ли риск за здравето му от тези инжекции ? Извинявам.се ако е писано и преди. Сега ще.ходя при още един лекар и ще се зачета сериозно по темата. Притесни ме.това да си призная...

# 217
  • София
Бъбли, аз съм в Шейново в момента, на системи заради контракции и скъсяване на шийката. На всички жени около мен с проблеми, които са в напреднала седмица, но далече от термин, им правят кортикостероидна терапия, стандартна процедура е. Идеята е ако тръгне раждане, дробчетата на бебето да са се "развили", за да могат да дишат самостоятелно.

# 218
Момичета, и аз бях днес на преглед. 26 г.с момченцето е вече главично разположен с гръб мое ляво. Около 1071 г е.
Доктора каза, че е рано още да говорим за раждането, но най-вероятно наистина ще е секцио, както още в началото ми каза следящата ме по ЖК АГ. Главата на бебчето върви голяма и ако е така има реална възможност да стигна до пълно разкритие и да се наложи секцио. Ако така стоят нещата и в деветия месец, няма да се инатя.
Имам доверие на репродуктивния си доктор и в крайна сметка ще послушам неговата препоръка, когато наближи момента.

# 219
Бубли и аз минах през кортикостероидите. Общо взето Дели е обяснила защо са. Щом лекарите го предписват, значи има причина.

# 220
Момичета, нормално ли е когато съм права корема да ми е по твърд, отколкото като съм легнала. Откакто ми каза, за скъсена та шийка, ходим само с ММ да изхвърлим боклука вечер, иначе лежане цял ден. Но вече постоянно го пипам, защото не мога да разбера получавам ли Контракции или не. Та, когато тръгна да вървя на 100 м е коша за боклук си усещам твърд стомаха. Според него той винаги ми е такъв, само като легна е по мек. Възможно ли е или сме много зле да си мислим, че в легнало положение самия корем е по-мек. Това е логиката на ММ. Simple Smile Утре ще питам и доки, но вие как мислите Simple Smile

# 221
  • София
При мен не може да се сбърка контахирана спрямо спокойна матка.
На усещане е като силно мускулно схващане с лека болка, на пипане е кокал и визуално също се вижда повечето пъти.
Получавам ги във всякакво положение: права, ходейки, легнала... Най-рядко седнала..

# 222
На мен ми сложиха една инжекция с флостерон, за белите дробове на бебчето.  И аз съм със скъсена шийка и контракции. Поставиха ми я в 26 г.с. На следващия преглед, който ще е в 30 г.с. отново ще ми поставят. Знам, че кортикостероидите имат странични ефекти, но моята док ми каза "по-добре да не знаеш какви", може би за мое спокойствие, че съм голяма паника. Повече не попитах. Каза в следващите дни да си меря кръвното и няколко дни по ред и се обаждах да й казвам как е. Общо взето видими и осезаеми странични ефекти от тази инжекция нямах.

# 223
Бъбли, извинявай за въпроса, може да е нахално, но защо може да се наложи преждевременно раждане и защо се налага предварително терапията с кортикостероиди? Искам да кажа, знам защо се налага по принцип, но в случая какво я налага? Направо ми настръхна косата като чета колко рано се налага терапия при много от вас...

# 224
Аз също съм много притеснена с тези кортикостероиди. Следващата седмица ще съм в 28 с., когато три дни подред ще ми поставят инжекции Дипрофос. Докторът ми каза, че се слагат в случай, че бебетата тръгнат да излизат по-рано. Това било обичайна практика. Общо взето нямам друг избор освен да се доверя на лекаря си.

Общи условия

Активация на акаунт