НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 452
  • 682
  •   1
Отговори
# 255
РоЗи, кой ти каза, че не можеш да пиеш? Не можеш да се оливаш, но по нещо малко можеш. Още от първата бременност докторите ми казаха тайната- без червено вино, защото предизвиква контракции, иначе при гадене-бира, при контракции-50г уйски, бяло винце за тонус и мастика при стомашни неразположрния. Важно е да не се струпат много симптоми на куп, че да не се предозират лекарствата😜 А иначе, в литературата словосъчетания от рода на ,, почивка с дете,, се нарича оксиморон 🤔😎

# 256
  • София
Аз се пропих в последните години Simple Smile ММ този път много ме следи обаче и една глътка бира не ми дава да си пийна.. Кръцкам си от едно фрутино понякога,  ама.... не е ли една голяма смокинова ракия или един джин с тоник, минимум.... Сега ще изляза като голяма пияница, ама на две чаши вино нито реването ме впечатлява, нито кръвта по коленцата Joy ..
То с нашите болежки трябва да пием по схема значи -  сутрин 50г мастика, на обяд чаша вино, вечер биричка. Ееееее направо ще се задействам Sunglasses Оправи ми деня Simple Smile

# 257
Аз мислех, че твърдия алкохол е много вреден, а страшно много ми се пие узо или уийски и не смея

# 258
На мен така и не спря да ми се пие бира. Карам на безалкохолна - вече съм проучила, че Хайнекен и Бекс са ми най-окей. Реших, че няма да се тормозя и ще си пия безалкохолната, без да го мисля много много, че само това ми липсва. Единственият ми крейвинг освен бирата ми е шкембе чорбата с много чесън и люто. 😀 Ям шкембе в промишлени количества. Изобщо личи си, че мътя младеж, който от сега знае какво иска.

# 259
Здравейте, бихте ли ми препоръчали специалист във Фемина за трета ФМ.

# 260
Здравейте, бихте ли ми препоръчали специалист във Фемина за трета ФМ.
Аз си препоръчвам моята АГ, д-р Икономова. Също съм чела страхотни отзиви за Карагьозова (надявам се, че не бъркам, че е във Фемина). Която и да избереш, няма да сгрешиш.

# 261
И аз съм редовно на безалкохолна бира и шкембе 😂
Аз пък за Фемина бих ти препоръчала Виолета Димитрова (колкото и да е дръпната и сопната) тя е обучавала доста от специалистите в момента и на мен тя ми видя проблема с предишната бременност. 💐

# 262
  • София
Аз мислех, че твърдия алкохол е много вреден, а страшно много ми се пие узо или уийски и не смея

Твърд и мек алкохол не съществуват. Това е просто израз без никаква физическа обосновка.
Алкохолът бива етилов и метилов. Метиловият си е отрова, не ми интересува. Етиловият го пием с кеф и неговата химическа формула е една и съща в абсолютно всички спиртни напитки - C2H5OH.
Разликата между напитките е процентното количество C2H5OH и пълнежната субстанция.
В 500мл бира от 5% алкохолност се съдържат 25мл алкохол.
В едно малко уиски 50мл от 40% се съдържат 20мл алкохол.
Алкохолът е вреден за бременността във всякакви количества. Аз лично за себе си допускам до 1 бира на ден, старая се през ден-два. Приела съм го за малка допустима вреда. Макар, че с моя черен дроб може и нищо да не стига до бебето. Доста нося на алкохол. При всеки е различно заради различния ни набор от ензими в кръвта и черния дроб.
От чисто физическа гледна точка обаче, да изпиеш една бира 500мл 5% е една мини идея по-вредно за бебето, отколкото едно уиски 50мл 40%. Да се знае.

Misery, и аз крейв-вам бира. В Билла имат Clausthaller unfiltered 330мл 0.4%. У-н-и-к-а-л-на.

# 263
В събота съм на третата ФМ при др Икономова Simple Smile Тя ме гледа и предния път. Да ви кажа, позволявам си от време на време каквото ми се пие, по малко. Ей го сега, на 30ти ставам на 30- как да не пия едни 30гр узаки?!? То направо е грехота

# 264
В събота съм на третата ФМ при др Икономова Simple Smile Тя ме гледа и предния път. Да ви кажа, позволявам си от време на време каквото ми се пие, по малко. Ей го сега, на 30ти ставам на 30- как да не пия едни 30гр узаки?!? То направо е грехота
Е, Герта, кажи честно?!
И аз на 30-ти ставам на 30.
Аз узо не обичам, ама бира ще си пийна...

# 265
Ох,и на мен така ми се пие...Луда работа!
Само като видя мъжът ми да си сипва уиски с кола и почвам да се облизвам като котарак и да го преследвам  🤣🤣🤣

# 266
Е добре сме се събрали 🤣
Аз си мислех , че само аз бленувам за 1-2 големи чаши просеко 🍾🥂🤭

# 267
  • София
30август, 30г си звучи като да заслужава 30гр узаки
Почерпете се, мацки, имате повод Simple Smile

За Фемина аз ходя при Врагалева. Обожавам я:) Един път минах през Димитрова, не съм безкрайно впечатлена, но и беше ок прегледа.

# 268
Аз като вероятно най-голямата от групата ще имам шанс за някой грам в повече 🤣🤪, но до моя РД има два месеца.
Не съм пила и не ми се пие всъщност алкохол, но аз си имам предпочитания към домашна ракия и вино.

# 269
Аааа добре, че казахте за червеното вино. Не знаех, че предизвиква контракции. Аз само това пия като цяло като не съм бременна, а сега 2 пъти в месеца ако си позволя, но точно червено вино пия 😵 Ще знам!
Да питам Диаспорал от 400 мг. който пие на каква доза сте?

Общи условия

Активация на акаунт