НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 46 157
  • 682
  •   1
Отговори
# 570
И при мен е така. От няколко дни ям сладко само и само да се раздвижи, но файда почти няма. Като легна по гръб и я поосещам, но независимо дали съм се подсладила или не.
Момичета благодаря за отговорите. Може просто да е по- поспаливо детето.

# 571
Момичета , не се притеснявайте , че вече усещате бебчетата по леко . Започва да им утеснява , сега растат с бясна скорост , нямат много място да се вихрят и все по често ще го усещатате като помръдване или обръщане , а не силни ритничета . Мойта бебка също изобщо не реагира на сладко , но и кака й не реагираше нито на кафе , нито на сладко или газирано .

# 572
Благодаря ви на всички за отговорите. Точно за тези Бракстън Х контракции се сетих и се замислих, че може да е това. За сега няма да звъня на АГ понеже не усещам болка и нямам други оплаквания. Ще бъда по-внимателна следващите дни и ще се наблюдавам.
Моя хубавелко беше поспрял с движенията около 26-28 г.с., като след това вече беше се позиционирал с главичката надолу. Може би за това има намалени ритничета и при вас. На мен нито сладко ми се яде, нито кисело - само тестени неща, а обикновено не ям такива, за това също няма реакция от бебо. Когато пия нещо обаче, без значение какво, се започват уроците по карате (в последно време ръчичките са по-активни от крачетата).

# 573
И моето бебче е утихнало от вчера насам, 31+3 съм. Усещам го, но по-рядко и по-слабо, в сравнение с предните седмици.
Опитвам се да не се тревожа, но определено ми е по-рахатно, като се движи повече , та дори и юмруци и ритничета да раздава.

# 574
  • Тук... някъде
Явно при повечето от нас бебчетата са се поукротили. И мен ме тревожеше последните дни, че бебка я усещам по-рядко и по-леко, но днес бях на консултация - всичко е наред, даже върви една седмица напред и отговаря на 29г.с. Вече е почти 1,500кг, но се е завъртяла седалищно и главичката й е под ребрата ми в дясно, тя и затова не търпи сутиен като си сложа или като шофирам - започва да бута и да напъва. Мислех си, че е дупенцето й това, защото все беше с главичката надолу на предишните прегледи.

# 575
  • Варна
Цитат
Аз имам малко странен въпрос.. моя бебок защо така не реагира на сладко? Thinking Миналата седмица даже ми правиха тест с глюкоза и лекарката ме предупреди, че ще има повишена активност, а то никакво не се обади дори в пика на глюкозата. Иначе сутринта преди самия тест си риткаше доста, не е като по принцип да е по-мързелив. Grinning Чета за мами дето ходят на прегледи и хапват сладко, за да размърдат бебетата, ама на моя май не му влияят такива неща. Странно ли е това?

Ей, същото питане ме мъчи вече от седмици ама така и не ви попитах има ли други като нас.
Само с мойта АГ споделих, на нея ѝ е доста странно, чак не ѝ се вярва, че малкото не реагира от сладко, но е факт.
Реагира понякога на храна, но не задължително на сладко. Въобще не мога да му хвана цаката.
Та дам... И аз съм като теб. Странно ми се вижда ама няма какво да се направи.

Аз си го обяснявам с това, че по принцип хапвам доста сладко. Grinning Е, не в големи количества, но абсолютно всеки ден хапвам нещо сладко - я филия с шоколад, я сладолед, я отидем на сладкарница (моя ме води поне няколко пъти в месеца). И явно бебока е свикнал да е постоянно облъчен със захар, че не му прави впечатление. Grinning  Сигурно ефекта е при мамите дето не ядат толкова. Но това си е мое заключение де, може да няма нищо общо.

# 576
А боли ли ви, като ви рита? Все съм чувала за такива силни ритници, от които много боли и се чудех по нататък ли са ?

Вие ще правите ли някакво празненство или на 40 ден на погача?

# 577
Здравейте,
Към момичетата от ВАРНА, има организация за събиране за утре 01.09. в 13 ч, мястото е Алба, тази която е на центъра, а не старата срещу общината. В групата в фейсбук Ноемврийки 2020, има пост от Miimssy. Моля всеки, който ще дойде да пише там, че тук сме с никнейм.

# 578
  • София
А боли ли ви, като ви рита? Все съм чувала за такива силни ритници, от които много боли и се чудех по нататък ли са ?

Моето едното е седалищно и ме рита яко в абдоминалната област. Някои пъти е доста болезнено.

# 579
Благодаря ви на всички за отговорите. Точно за тези Бракстън Х контракции се сетих и се замислих, че може да е това. За сега няма да звъня на АГ понеже не усещам болка и нямам други оплаквания. Ще бъда по-внимателна следващите дни и ще се наблюдавам.
Моя хубавелко беше поспрял с движенията около 26-28 г.с., като след това вече беше се позиционирал с главичката надолу. Може би за това има намалени ритничета и при вас. На мен нито сладко ми се яде, нито кисело - само тестени неща, а обикновено не ям такива, за това също няма реакция от бебо. Когато пия нещо обаче, без значение какво, се започват уроците по карате (в последно време ръчичките са по-активни от крачетата).

А как различаваш ръчичка от краче? По мястото където пипа или? Аз май немога. Имам издути места, но понякога са големи все едно дупето е там, друг път са много в страни чак към гърба почти (ох, как да се изразя). И моята е с главичката надолу вече

# 580
Преди около седмица и аз имах такива оплаквания - стягане, втвърдяване на корема и сякаш коремните мускули са ми опънати и се усеща лека болка. Доколкото разбрах, втвърдяването на корема, т.е. тези контракции (ако не се лъжа това са подготвителните контракции - Braxton Hicks) са нещо нормално в тези седмици, но само ако няма болка. Cve7i, ако те заболява те съветвам да отидеш на лекар. Аз отидох, тъй като бях с леки болки около пъпа и ми увеличиха магнезия и но-шпато на 3х2 магнерот на ден + 3х1 но-шпа.
И аз бях така, точно около пъпа имах болки в продължение на 3 часа - свиване, отпускане, свиване и пак.. ходих до спешното, защото се уплаших.И на мен изписаха по същата схема магнерот и но-шпа. Всичко беше наред, но аз си признавам, че точно този ден се претоварих с къщната работа. Все едно някой ме биеше по главата да свърша всичко наведнъж, но нали съм енергична и си мисля, че няма проблеми, а то нищо общо,така че, момичета давайте го по-спокойно People Massage

# 581
Ооо усетих аз вече 3-4 доста болезнени шута от госпожицата, ама много шава,не стои на едно място (като майка си). Има дни когато ме рита ,корема ми е футболно игрище, има дни когато рита по-слабо,но за сметка на това тогава ми набива болезнените шутове

# 582
Напоследък усещам от време на време доста силни и болезнени ритници, след 29-та седмица започнаха, днес съм в последен ден от 31 г.с. На последния ми преглед преди 1 седмица, малката госпожица беше разположена по диагонал - крачетата в горния десен край на корема ми, ръчичките - в долния ляв. Болезнените ритничета са все с крачета.
И аз изпадам в паника, когато спре да мърда, въпреки, че е нормално да се редуват по-активни с по-неактивни периоди. Тази сутрин не я бях усетила час и половина след като се събудих, но после се размърда и се успокоих.
Стягането на корема зачести в последните дни, не знам дали са подготвителни контракции, тъй като доста време остава стегнат. Преди 2 седмици краката ми бяха доста отекли и подути в областта около глезените (в продължение на няколко дни), хубавото е, че кръвното ми си е все така ниско (около 100/60), вероятно е било от задържане на течности или от килограмите (+10 кг съм до момента). Ако някоя от вас има същия проблем, бих искала да споделя, че душовете със студена вода от коляното надолу, няколко пъти на ден, много ми помогнаха и вече нямам отоци.
На 3-ти септември съм на трета ФМ и нямам търпение за по-подробния преглед Simple Smile Досега на прегледите при следящия ме АГ не са ми казвали размери, тегло и т.н., а само, че отговаря на седмицата, в която е Simple Smile
Стана малко дълъг пост, но пиша рядко, иначе ви чета редовно и се радвам, когато всички сме добре Simple Smile
Момичета, желая на всички ви хубав и спокоен септември, без притеснения и тревоги! Two Hearts Simple Smile Two Hearts

# 583
При мен движенията са много странни, дори ме притесняват вече, утре съм на лекар ще питам. Чувствам доста често, супер бързи движения, особено като легна надясно ( знам че не трябва много и лягам само за 2-3 Мин колкото да не ми изтръпва лявата страна). Не знам как да ви опиша какво прави, супер бързи движения и вибрации, все едно пиле се е заклещило някъде и пърпа бързо да се освободи. Не знам дали става ясно, но е супер плашещо за мен това. Цяла нощ.беше така снощи. Аз съм на лекар всяка седмица , заради състоянието ми ме следят много често и винаги бебето си ок, с трима лекари се срещам, всички казват, че е като по учебник. Но какво е това пърпане нон стоп не знам....

# 584
При мен движенията са много странни, дори ме притесняват вече, утре съм на лекар ще питам. Чувствам доста често, супер бързи движения, особено като легна надясно ( знам че не трябва много и лягам само за 2-3 Мин колкото да не ми изтръпва лявата страна). Не знам как да ви опиша какво прави, супер бързи движения и вибрации, все едно пиле се е заклещило някъде и пърпа бързо да се освободи. Не знам дали става ясно, но е супер плашещо за мен това. Цяла нощ.беше така снощи. Аз съм на лекар всяка седмица , заради състоянието ми ме следят много често и винаги бебето си ок, с трима лекари се срещам, всички казват, че е като по учебник. Но какво е това пърпане нон стоп не знам....

Абсолютно същите усещания и движения има и при мен , да си призная и аз се чудих дали са нормални . Онзи ден бях на 3та фетална и всичко беше идеално , но не се сетих да питам за това пърхане .

Общи условия

Активация на акаунт