НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 46 161
  • 682
  •   1
Отговори
# 555
Аз също съм с обилно течение, но понякога осъзнавам, че се изпускам... Но съм забелязала също, че когато нямам възможност да ходя често до тоалетна, когато съм на разходка и т. н, даже започва да ми пари, урината ми става тъмна и цял ден съм така. На другия ден вече са се оправили нещата,но пък гадното течение не е спирали и за ден. сменям превръзки редовно, гащи... Weary

# 556
Честит рожден ден и на двете ви! 🎂🥂🎉🎁🍀🤰🤗❤️
Желая както на вас, така и на вашите бебчета много здраве, незабравими положителни емоции и само поводи за щастие!

# 557
Честито момичета, да сте живи и здрави и добре дошли в клуба на 30те!

Гинаксид пяната е много хубаво нещо, само тя ми облекчаваше през предишната бременност дисконфорти и сърбежи, че бях с гъби от теста до края нон стоп, нямаше отърване 5 пъти ги лекувахме с различни неща е няма, за 2 седмици облекчение и пак гъбясвах, но вероятно и защото умирах за сладко 🙄
Последната седмица се чувствам 150 кг. имам чувството, че този месец отпуска вкъщи много се отпуснах с яденето, във сряда съм на консултация ще видим как са нещата. Имам чувството, че каквото и да хапна се подувам и се чувствам като дирижабъл.

# 558
Еее, момичета-кокичета, благодаря за милите пожелания! Да ви се връщат поне двойно! Simple Smile Ние тамън приключихме с купона, а седнахме в 13:00....уж,че е рабптен ден утре. Утрепах се от танци, хора и поскачане- по този повод пийнах повечко магнезии и сега малкият си отмъщава-рита, бута, шава и не мога да дишам..
Хелинор, има жени с доста по-обилна секреция от другите, без това да е признак за проблем. Ако си от тях, какво очакваш да ти покаже микробиологията? Аз съм с постоянно течение, а сега си е направо двойно-имам проблем с еднодневните превръзки и смянат гащи по 3-4 пъти на ден... 🙄🤫😢
Рейнбоу, чак да ми пари не се е случвало, но ако се стисна и не пишкам  2-3 часа, и моята е мнооого тъмна. Пийвай повече вода. На мен ми излезнаха белтък и левкоцити в урината-дано е от бременността, а не от бъбреци...

# 559
Здравейте момичета, обръщам се към тези, които имат контракции как бихте ги описали? От известно време (около 2 седмици) усещам по едно и също време нещо като стягане, корема ми става твърд от едната страна и се надува, малко ми се учестява пулса и за секунди ми е трудно да дишам. Не мога да разбера дали не е бебето което се намества, защото винаги когато усетя това то после се движи и рита и просто притиска някой орган. Определено ще кажа на доки, но прегледа ми е след 2 седмици и чудя се дали да не звъня. Нямам никакви болки или нещо тревожно, ако изчакам нали се виждаха на ехографа контракции? Не се случваше всеки ден и за това мислех, че е бебчо, но последните 2-3 дни се замислих и се поуплаших.

# 560
На мен ми звучи като контракция. Матката контрахира, т.е. се стяга и усещаме стягане и втвърдяване. Аз мога да го опиша и като дърпане. Сякаш някой ми придърпва кожата и корема на долу

# 561
Преди около седмица и аз имах такива оплаквания - стягане, втвърдяване на корема и сякаш коремните мускули са ми опънати и се усеща лека болка. Доколкото разбрах, втвърдяването на корема, т.е. тези контракции (ако не се лъжа това са подготвителните контракции - Braxton Hicks) са нещо нормално в тези седмици, но само ако няма болка. Cve7i, ако те заболява те съветвам да отидеш на лекар. Аз отидох, тъй като бях с леки болки около пъпа и ми увеличиха магнезия и но-шпато на 3х2 магнерот на ден + 3х1 но-шпа.

# 562
Тези контракции са подготвителни и по принцип нормални ако са без болки. Но много зависи от бременността- ако е безпроблемна и нерискова, просто може да си полягваш, ако зачестят...вече в тези месеци е хубаво да не се натоварва много бременната. Но примерно както е при мен с опасност от кръвоизливи, контракциите трябва да се сведат до абсолютен минимум, защото могат да причинят отлепяне на плацентата, която се намира на кофти място. Така ми беше обяснено.  Затова пия магнезиев Диаспорал, 3 х 1 но шпа и 3 х 1 и спазмалгон и лежа през 90% от денонощието.

# 563
Аз съм с контракции от края на 6ти месец. В началото и аз не можех да различа контракция от движения на бебето, защото докато беше по-мъничко имаше доста пространство да се мести и върти. Просто чувството не беше така осезаемо и се обърквах. В последствие бях отишла до спешния кабинет с друго оплакване, но на ехографа доктора видя, че в момента на прегледа имах контракция. Даже ми показа на екрана.

Опитай се в следващите дни да се наблюдаваш и вслушваш в тялото си. Аз забелязвам някои определени ситуации в които получавам контракции - ако съм притеснена и уплашена от нещо, ако съм легнала в неудобна поза, когато ставам и сядам от леглото и понякога когато съм в движение.

Обсъди го на следващия преглед с док. Не е повод за притеснение. Както са писали момичетата преди мен, подготвителните контракции са нормални.

# 564
Цвети, не се стряскай. Аз от 5-ти месец съм с контракции, но са безболезнени. По едно време бяха зачестили, но и аз пия магнезиев диаспорал 2х1, почивам повече и сега имам по 2 на ден. Особено в тези месеци е нормално матката да се подготвя. Както ти казаха и останалите момичета преброявай си ги и следи каква им е продължителността.
Аз днес бях на ЖК. Споделих на док, че бебока не се движи както преди. Вечер не я усещам много. Побутва я доста време докато се раздвижи и другата седмица ме вика пак. В сряда съм на фетална и ще я огледат. Силно се надявам да е добре! Опитвам се да не си мисля нещо лошо. От коя г.с. започва проследяването на сърдечните тонове?

# 565
И аз от два дни усещам някак по меки и леки движения. И ритничетата са по-слаби. И мен ми е тревожно.

# 566
  • София
И аз имам контракции от 5ти месец. Бяха много тогава, в последствие с напредването станаха по-малко заради магнезия, но пък някои започнаха леко да болят - всичко е ОК в крайна сметка. Трима доктори ме успокоиха. Някои мами сме с по-чувствителни матки. Щом шийката не се влияе от тях - и по 50 контракции да имаш на ден, не е проблем.. Simple Smile

Мен ме викат на тонове в 34г.с. на 15ти септември. Сега съм 32+0г.с. Много често някои мами ги викат по-рано, но при мен е нямало нужда ми обясни следящата.

Nonny89, и мойто беб има много мързеливи дни. Миналата седмица бях на трета фетална и точно преди нея имаше така около седмица с много леки движения. Бях при Чавеева, тя каза, че всичко е наред и ме пита дали го усещам по 2 пъти на ден за по десетина движения и остана доволна, че репортирах с ''да''.
Не ѝ направи впечатление, че докладвам, че движенията са по-малко и с по-лека сила спрямо по-ранни седмици от бременността. Всичко е наред. Нарече го ''супер беб'' и каза ''харесва ми какво виждам'', и ''доста е активен в момента на екрана''.
Та аз спрях да мисля и това за момента. Надявам се поне малко да съм ви успокоила с този дълъг пост Grinning
Срам ме е да си призная ама само почивка, планина и море са ми в главата. Иска ми се да си поживея като за последно Sweat Smile

# 567
И моя мъник от няколко дни се е укротил и не шава толкова много. Мислех, че е от жегите, сутрин и вечер се размърдва само за малко, а през деня ако ям нещо сладко. Ще го гледаме в четвъртък след цял месец без преглед, вече нямам търпение да разбера какво се случва с него. Мисля да питам и за това с броенето на движения и контракции откога почва, по колко трябва да са - малко съм разсеяна  в това отношение.

# 568
  • Варна
Честито Gerta и Re-Born! Hug Живи и здрави! И аз тази година влязох в клуб 30 и честно казано хич не е зле. Smiley

Аз имам малко странен въпрос.. моя бебок защо така не реагира на сладко? Thinking Миналата седмица даже ми правиха тест с глюкоза и лекарката ме предупреди, че ще има повишена активност, а то никакво не се обади дори в пика на глюкозата. Иначе сутринта преди самия тест си риткаше доста, не е като по принцип да е по-мързелив. Grinning Чета за мами дето ходят на прегледи и хапват сладко, за да размърдат бебетата, ама на моя май не му влияят такива неща. Странно ли е това?

# 569
  • София
Цитат
Аз имам малко странен въпрос.. моя бебок защо така не реагира на сладко? Thinking Миналата седмица даже ми правиха тест с глюкоза и лекарката ме предупреди, че ще има повишена активност, а то никакво не се обади дори в пика на глюкозата. Иначе сутринта преди самия тест си риткаше доста, не е като по принцип да е по-мързелив. Grinning Чета за мами дето ходят на прегледи и хапват сладко, за да размърдат бебетата, ама на моя май не му влияят такива неща. Странно ли е това?

Ей, същото питане ме мъчи вече от седмици ама така и не ви попитах има ли други като нас.
Само с мойта АГ споделих, на нея ѝ е доста странно, чак не ѝ се вярва, че малкото не реагира от сладко, но е факт.
Реагира понякога на храна, но не задължително на сладко. Въобще не мога да му хвана цаката.
Та дам... И аз съм като теб. Странно ми се вижда ама няма какво да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт