НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 099
  • 682
  •   1
Отговори
# 90
Аз също го правя, когато бебчето рита, дори неусетно. Когато ходя и аз понякога неусетно си държа корема сякаш ще падне 😂😂.
Сега само си повтарям да не го правя, до сега ме съм имала контракции, даже тези Бракстън х не съм усетила, ама щом трябва ще се опитам спра. 😕

# 91
  • София
Вярно е за галенето и контракциите. Ама мен не ме спира да си пипам корема. Дали броя ритници или  мажа с някакво масло - веднага контракция. Но при мен контракциите са от началото на 5-ти месец и се получават от какво ли не. Не смаляват шийката, за това не ми пречат и вече дори не ги броя по колко са на ден, но са доста пак.
Бебето ми седи вдясно и най-често матката се втвърдява асиметрично и много се вижда как е вдясно. Не съм слаба Grinning

# 92
Да попитам момичетата с контакции - всички ли имате скъсена шийка? Моята е скъсена, като казаха, че скъсяването е в следствие на контракциите.

Освен това искам попитам, тези които се следят при лекар, който не изражда - ориентирали ли сте се към това при кого ще раждате?

Иии последен въпрос - мнения за доктор Г.Георгиев в АГ Варна?

# 93
  • София
Щом ти се скъсява от контракции, трябва много да внимаваш. Без стрес и физическо натоварване.
Аз съм имала и дни с по 40-50 контракции... иначе 10 на ден не ми мърдат от 5ти месец, но шийката и тя не мърда.

Аз за сега мисля да раждам като циганките Grinning отивам в Шейново, казвам ''докторе ох, боли, ще раждам'' и отварям краката.
Ако всичко е наред като наближи - ще съм там без екип.

# 94
  • София
Момичета, а от коя седмица важи това за шашкане при 12 часа без движения на бебчо?
Аз съм 24+5 дни и миналата седмица АГ ми каза, че е рано да мисля и отчитам всяко отсъствие на движение. Имам по ден - ден и половина, в които грам не я усещам, след това обаче или получавам един силен ритник изведнъж, или пък съвсем леки усещания като че се намества. Преди беше по-буйна, сега последната седмица рядко я усещам и то съвсем лекичко, но не съм се притеснила, нали все пак има леки помръдвания. Има ли някаква закономерност колко силно трябва да реагира при външни "дразнители"?

# 95
  • София
Единият ми АГ от 26та натам, другия от 30та.
Почакай още малко. Всичко ще бъде наред.

# 96
Furera, преди 10 дни и аз имах същите притеснения. Не бях усещала малкия човек почти два дена, а преди това имаше доста интензивни движения.
Успях да запазя самообладание, като се надявах, че е по-активен нощем, когато спя. Засега мога да се похваля с добър нощен сън, който единствено е прекъсван от по две ходения до wc, но почти в просъница.
Не посетих лекар, но и след това човечето се активизира и сега всичко си е нормално. Имам чувството, че не всички движения на бебето можем да усетим. Много зависи от моментната му позиция. Била съм на преглед и малкият не спира да мърда, а в същото време аз не го усещам.
Момичета, не се включвам често, но си ви следя. При мен всичко е наред и с нетърпение си чакам прегледа следващата седмица. След като в началото свалих 7 кг, сега мога да кажа че съм ги си ги върнала + още 1, 2 кг отгоре. Според мен са почти само на корем, който е доста остър.
От последните кръвни изследвания мога да се похваля, че съм вдигнала и хемоглобина, който вече е на долната граница.
Освен Еутирокса, който пия приемам Натаспин по една таблетка вечер.
Не пия други витамини или добавки.
Имам си моменти неразположения, като болки в кръста и умора в краката, но като цяло нито се подувам, нито имам чести контракции.
Надявам се до края всичко да е наред. Влязох в 26 седмица, а ми се струва, че вчера разбрах, че съм бременна.

# 97
Това с притеснението за липса на движения не е ли рано наистина? Аз като бях на преглед в 23-та седмица го гледах на ултразвук, че мърда, но не усещах движението. Може би трябва да наедрее още малко и да запълни добре пространството, за да усещам всичките му движения. Не че в момента не се мята като бясно - не знам кога спи - нон-стоп нещо бълбука и корема ми се размества целия, ще раздава доста яки ритници след време.

# 98
  • София
Рано е, да, след 27-8 седмица почват да са по-активни и да се усещат.
Аз също се паникьосах нещо днес, даже мислех утре да ходя при една АГ до нас за всеки случай, че мислим да пътуваме а от сутринта съм с някаква тъпа болка сякаш в стомаха, или малко по в дясно от него. Не знам къде са ми органите в момента Grinning
Но за момента го отдавам на колосалното количество пица, радлер и сладка царевица, които опуках снощи за вечеря..... Simple Smile

# 99
Вече определено съм по-спокойна. От около 2 часа нашата бебка е доста активна, но и аз й помогнах-изпих 250 мл кола и изядох един троен баунти и вече всичко е в ритъм. Поритва си и на моменти стабилно, но да ви кажа, че ще се съглася и че най-вероятно позицията на бебенцето има значение, защото един ден и половина, включително до сутринта, я виждам разположена, както казах, вдясно на корема и намаляха мърданията. На обяд днес установих, че в някакъв момент, без да усетя, се е преместила, защото ритничетата са точно под и между гърдите ми или в двете страни на корема, което ме навежда на мисълта, че може да е с главата надолу, позиция, в която почти всеки път я намираме с док. Благодаря за всички съвети и успокоителни думи. Вие наистина сте прекрасни и смятам, че сме една доста готина задружна мамешка групичка 😊
Рози, аз понякога също имам такава болка като преям, особено ако бебка ме натисне в този момент някъде и обикновено съвсем незначително я сръчквам, за да се премести и ми отминава.
Иначе за контракциите - аз също имам, не са много често, но поне 5-8 на ден са си налице. Док каза, че са опасни, ако са повече от 6-7 бр. на час., иначе нямало място  за притеснение. Пия алеракт и магнезиев диаспорал и с тях нещата са в норма. Иначе шийката ми е намаляла с 5 мм от 11 гс до сега. В момента ми е 4.8 мм, което се води дълга шийка.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 15:51 от furera_05

# 100
Furera, преди 10 дни и аз имах същите притеснения. Не бях усещала малкия човек почти два дена, а преди това имаше доста интензивни движения.
Успях да запазя самообладание, като се надявах, че е по-активен нощем, когато спя. Засега мога да се похваля с добър нощен сън, който единствено е прекъсван от по две ходения до wc, но почти в просъница.
Не посетих лекар, но и след това човечето се активизира и сега всичко си е нормално. Имам чувството, че не всички движения на бебето можем да усетим. Много зависи от моментната му позиция. Била съм на преглед и малкият не спира да мърда, а в същото време аз не го усещам.
Момичета, не се включвам често, но си ви следя. При мен всичко е наред и с нетърпение си чакам прегледа следващата седмица. След като в началото свалих 7 кг, сега мога да кажа че съм ги си ги върнала + още 1, 2 кг отгоре. Според мен са почти само на корем, който е доста остър.
От последните кръвни изследвания мога да се похваля, че съм вдигнала и хемоглобина, който вече е на долната граница.
Имам си моменти неразположения, като болки в кръста и умора в краката, но като цяло нито се подувам, нито имам чести контракции.
Надявам се до края всичко да е наред. Влязох в 26 седмица, а ми се струва, че вчера разбрах, че съм бременна.
Здравейте,
Как вдигнахте хемоглобина? Диета?

# 101
Иии последен въпрос - мнения за доктор Г.Георгиев в АГ Варна?

Чела съм добри отзиви за него. Аз обаче съм при Боян Георгиев и жена му. Има тема тук за АГ-та във Варна. Във варненски мами във фейса също може да ти дадат мнение.

# 102
И аз съм чувала, че не е хубаво да се пипа корема, но като ме боли ежедневно дали пък не си го галя. Simple Smile Моите контракции понамаляха, но започнах повечко да лежа. Да има 1-2 на ден, но понякога коремът ми става целият твърд за по-дълго време с тази постоянната болка и не знам какво е. На 17-ти съм на преглед и ще видим как е шийката.
А за броенето на движенията на бебчо, мисля че се взимат предвид след 28г.с.

# 103
И двамата Георгиеви в АГ - Варна са добри специалисти с много опит. До колкото разбрах Боян Георгиев ще е новия шеф на родилно.

# 104
Здравейте,
Как вдигнахте хемоглобина? Диета?
Аз го вдигнах до идеалните стойности с повече свинско и пилешко и няколко пъти дробчета.

Общи условия

Активация на акаунт