НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 099
  • 682
  •   1
Отговори
# 105
Моят хемоглобин беше паднал, но в началото аз не ядях абсолютно нищо.
После като мина "тежкия" период хапвах само постно, много плодове и зеленчуци.
От известно време започнах да ям пилешко месо, кайма и дробчета, а от миналата седмица и свинско месо.
Единствено риба все още не мога да хапна, но пък други морски дарове ям, без сурови разбира се.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 21:36 от m-angel

# 106
😋 Оо нова тема 💋
А моят хемоглобин от 111 не мърда... от 1 месец пия Сорбифер х2 и онзи ден пак си беше 111 (а пък обичам да си хапвам мръвчици и не ми се е гадило дори и в началото) 🤷🏻♀ пия и Б12, Еутирокс (за хашимотото) и Магнезиев диаспорал (когато се сетя😁).
Бях на преглед онзи ден, всичко е наред. На БХСто ми излезе нисък риск от прееклампсия и още тогава доктора ми изписа Акард 75мг по едно на ден, но каза че е профилактично и да го забравя понякога не е фатално... е да ви кажа честно, от тогава до сега съм изпила точно 5 хапчета 😂 На два пъти ми се случи малко след като го изпия да ми тръгне кръв от носа и като си втълпих че е от него... дори и да съм го забравила като го видя пак се ослушвам и не го пия 🙄 но вече ще влизам в седмия месец и май ще е хубаво да го почна по на често?
Какво стана с лимонадата софиянки? 🍹😋

# 107
Да попитам момичетата с контакции - всички ли имате скъсена шийка? Моята е скъсена, като казаха, че скъсяването е в следствие на контракциите.

Освен това искам попитам, тези които се следят при лекар, който не изражда - ориентирали ли сте се към това при кого ще раждате?

Иии последен въпрос - мнения за доктор Г.Георгиев в АГ Варна?

Родих при него Ноември 2019 секцио по мое желание, макар че той всячески се опитваше да ме убеди да пробваме естествено. Следях се при друг доктор. Уникален е! Супер отношение след секциото - още на следващия ден дойде в стаята ми и ми помогна да стана до ехографа, за да ме погледне. Идваше всеки ден да ме види. От средата на 8 месец ходих на прегледи и при него, супер внимателен, обяснява, какво ли не съм го питала. Понеже аз се следях в друг град, а живея във Варна, се случи няколко пъти да имам проблем и веднага ме е приемал за преглед. Понеже се наложи бебчо да бъде в кувьоз за 24 часа и не ни го показаха, той направи всичко възможно мъжа ми да отиде да го види там късно вечерта, когато естествено няма посещения... И като доктор съм доволна, и като отношение. Нямам никакви забележки. Simple Smile

# 108

Какво стана с лимонадата софиянки? 🍹😋
Аз съм "за" лимонада,стига да се организираме до края на другата седмица,защото по-следващата седмица ще отсъствам.

# 109
  • София
Аз щях да организирам, ама малко ме завъртяха ангажиментите и мислим да изчезнем после от София за известно време.... може би чак след 23-4 ще успея да направя нещо, ако не се организирате преди това.

# 110
РоЗи, къде без теб?!? Аз съм твърдо ЗА лимонадата, особено ако го трансформирам в мохито... Не знам какво става днес, но толкова много коментари изчетох за контракции, че от следобяд насам съм имала сигурно 100,а бяха съвсем намалели. А като ви чета по колко хапчета взимате и ми става лошо. 🤔Аз един магнерот пия и то май неправилно го пия, пък да не говорим, че и кога го пия, кога не. Последните 10 дни съм сериозна-пия по 2 хапчета дневно 👍 Кръвните ми са като на ученичка, само хемоглобина ми е малко паднал-115 от 125 и трябва да пия желязо през 2-3 дни?!? Още не съм, обаче 🙄 Някой попита дали сме се ориентирали къде ще раждаме. Мъжа сменям, болницата НЕ! Да не ми мине котка път, но си отивам в Надежда. Два пъти раждах там и пак там си отивам. Вече имат и страхотна неонатология, пък и специалистите са масово от Майчин дом, вкл. неонатолозите. Това не е без значение. Преди 6г моя приятелка ражда в Щерев, бебката се нагълта с околоплодни води и по спешност я откараха в МД, а приятелката ми остана в Щерев. Гадна работа....В МД няма да се върна, освен ако не е нещо наистина много на зор работата, да не дава Господ...

# 111
Ох болната тема хемоглобин... и моя е нисък (и от преди бременността ) тъпча се с месо, никакъв ефект. Ям и дроб и месо, опитах със спанак, моркови, цвекло и ядки. Все съм към долната граница. За сега не е паднал под 100, но пия и Феро фолгама по 1 на ден. Общо взето поддържаме го от април насам. Наистина през 2рия триместър никак не ми се ядеше месо, правех го с нежелание и минимални количества - 2 3 хапки. Може би от 26г.с. започна да ми е по-приятно да хапвам месо. Миналия уикенд бяхме с приятели на вила, може би обстановката помогна и хапнах повечко месце (цяла пържола и някакви мезета 🙀🙀). Обикновено не обичам много неща с кайма, но сега така се излъгвам да хапна малко месце. Абе... лудост си е все мисля какво да ям... но ще потърпя още малко.

# 112
Момичета, имам нужда от съвет... днес преживях доста стресова ситуация. Колежката ми в работа падна на земята и започна да се гърчи, изгуби съзнани, извиках линейка и в крайна сметка е направила някаква невроза. Така де, на нея нищо и няма, но аз се поуплаших.  Овладях се за около 20 Мин. - не съм вдигала кръвно, нямах сърцебиене, бебка ме рита вече няколко пъти (даже в стресовата ситуация се беше превъзбудила). Та, тъй като съм в чужбина и единствената ми опция да ида на лекар сега е в спешното, а имам плануван преглед за следващия вторник. Спешното никак не ми е примамливо в момента с всичко вируси, които върлуват, а и се чувствам добре, нямам контракции. Та мислите ли, че трябва все пак да отида на лекар или да изчакам до вторник за моя си преглед?

# 113
Според мен ако нямаш някакво физическо неразположение , няма нужда да ходиш до спешното. Опитай се да се успокоиш и да забравиш за случилото се. Щом и усещаш бебенцето значи всичко е наред.

# 114
  • София
Мисля, че си добре и няма нужда да ходиш на преглед.
Вече за колежката не знам. Не звучи добре никак :/
Наблюдавай се днес и се разсей с нещо хубаво. И на мен много ми влияят такива неща емоционално, но щом кръвното е ок - значи успяваш да си задържиш стресът в главата.

# 115
  • София
Ей стресът е голяма работа :/ Но ми звучиш като да си го овладяла. Издръж до вторник.

И аз днес щях, даже звънях на лекарката и още обмислям дали утре да не я видя,.ама.нещо съм влязла в хипохондрична фаза и ще се опитам да си го спестя (виждането).
Тази драма с тоалетната ми разказва играта просто. Поръчах си някакво сиропче фрутилакс, дано оправи нещата. Опитвам се да ям по-леко, ама.съм гладна! И то в един момент явно килера се препълва и става някаква лудница.... и бебетата ли се наместват, не знам и аз, ама днес направо ме е боляло по едно време от едната страна. Имах чувството, че са се скупчили и двете от дясно да си правят парти - беше като подуто и като натиснах единия път ме заболя.
Днес дойдох до вилата с каката, утре ще се връщам и ще хукнем малко пак с мъжа ми, току виж прекарам два дни наистина лежейки и нищоправейки Simple Smile Че в града не ми се получава това с почивката.

Иначе за болниците, аз щях да обикалям, да разучавам, със зебрите исках да раждам, после с дяволов.... и накрая все си въртя около Токуда.

# 116
Минавам на отчет.Вчера бяхме на ЖК,и нашето момче е вече 964гр. в 25 г.с. Всичко се развива много добре,та дори се видя и ,, голямото пишле,, според думите на доктора 😂🤣Общо взето самия преглед беше много бърз , буквално за пет минути,но от друга се страна се радвам,че няма никакъв проблем.

# 117
Благодаря ви, момичета ❤ Ще чакам до вторник, за сега се чувствам добре, нито една контракция, кръвно 110 на 60 (като за космонавти 😂). А и съм по-спокойна. На колежката нищо и няма, направила е нервна криза.

Рози, аз първите 3 месеца бях много злес ходенето до тоалетна и нищо не ми помагаше - опитах някакви сиропи, подходящи за бременни и т.н - йок. Но започнах да закусвам всяка сутрин корнфлейкс със сушени плодове и прясно мляко или овесени ядки - като часовник съм ако си спазвам режима на закуска.

Другият вариант е да гледаш редовно новини 😂😂😂 Обикновено няма как да не те свие корема!

# 118
Моето бебче е 765 гр. в 24 г.с. Всичко изглежда добре. Пуснаха изследвания и има леко увеличение на левкоцитите, но за бременни е нормално. Имах съмнения относно стойността на хемоглобина, но за моя радост е 124. Предната бременност падаше до 112 и пих Легофер (това мисля беше името). Според АГ моите оплаквания не били контракции и ми препоръча да не прекалявам с Магнерота - не повече от 3 таблетки на ден.
Вие пиете ли витамини за бременни? Аз ги спрях преди месец, но препоръката му е да ги започна отново. При толкова разнообразие на плодове и зеленчуци лятото не си ли набавя човек необходимото чрез тях? Витамини, ама все пак химии?

# 119
Аз не пия. Изобщо не ми е изписвала, една позната ми даде едни останали от нея, показах ги на лекарката, каза че мога да ги изпия, стигнаха ми за седмица две и не съм пила повече. АГ то искаше да спра и фолиевата киселина, каза че тя си е свършила работата в строежа на костите и нервната система, но понеже още имам, ако искам да я допия или да я пазя за кърменето. И за магнезия каза ако искам да го спра, но аз си го пиех и преди заради спорта. Така че в общи линии нищо не пия, освен магнезий и фолацид. Хемоглобинът беше паднал на 118 при предпоследната консултация, каза ми да ям повече яйца и месо и аз я послушах. Сега беше 125 и каза, че няма нужда да пия желязо. Каза да ям повече извара, за да вдигна малко белтъка.

Общи условия

Активация на акаунт